Prima pagină » Medicale »  

loading...

Comentarii

Antibiotice – viroze – febră — 12 comentarii

 1. Incepe iar perioada de viroze si boli de toamna, pneumonii etc; pe un post francez recomandare e sa scadem temp. in dormitor la….18 gr si mai jos.

  Stau si ma gandesc: Franta are 60 milioane oameni si zona francofona inca cateva zeci de milioane; ori zice bine dr ala ori bate campii si toti ar trebui sa fie morti.
  A, si contra nurofenului (reactii alergice, problemele la stomac) si daca e rau ( mi-e si frica sa aflu ce inseamna rau la ei, poate febra 40 gr? ) atunci administrat paracetamol. Nici nu ma mira ca sunt precauti, in SUA procesele contra nurofenului au ajuns la penalitati de miliarde de dolari dati pt cazurile de efecte secundare…iar in Franta iar sunt procese peste procese.

 2. De 19 ani am acelasi medic de familie, a avut mama un feeling ca e priceput. Abia acum , in anul IV de facultate (asistenta medicala generala), i-am spus ca il apreciez si ca ii multumesc pentru indicatiile date de-a lungul anilor. Numar pe degete de cate ori mi-a prescris antibiotice (chiar erau necesare).
  Educatia pentru sanatate in randul populatiei, e mai mult decat necesara. Acolo unde se poate, evident. Sa se inceapa din scoala!
  Va urmaresc cu drag!

 3. Pingback: Mă dor genunchii. Nu-mi dați Moldamin? | Otilia Tiganas

 4. Pingback: Baci Ștefan și „ANTIBIOTICE” | Otilia Tiganas

 5. Pingback: Otilia, de unde știi dacă-i virus sau bacterie? | Otilia Tiganas

 6. Pingback: Articolul e de kkt! Okay? Ne spune Hadrian Mania, pacient francez cu origini mioritice. | Otilia Tiganas

 7. Buna ziua, dna doctor daca va rog sa imi spuneti ce pot sa mai fac cu mama (are 80 de ani)ca din 3 in 3 luni o apuca o tusa si mereu doctorita o trece pe antibiotice, cred ca raceste f usor oricat se ingrijeste, are probleme si cu inima (stiu ca tuseste si de la inima dar mai rar) dar cand o asculta la spate zice ca nu-i vindecata la plamani. Ia antibiotice i trece o perioada si iar o apuca tusa si tot asa. In primavara a fost internata si la TBC a iesit cum a intrat daca nu mai rau. Cred ca nici antibioticele nu-si mai fac efectul ,nu mai stiu ce sa fac cu ea si unde sa merg. Orice sfat de la dv e bine venit. Va multumesc anticipat.

  • De consultat un pneumolog (bun!!) prin ambulatoriul de specialitate, adica prin policlinica sau privat, nu prin Spital TBC. Este posibil sa aiba astm bronsic tusigen (de exemplu). Sau BPOC= bronsita cr obstructiva, o boala cronica manifestata prin episoade de tuse si la care antibioticul nu-i o solutie. Are tratament specific, de la cel postural, sfaturi ptr autoingrijire, pana la discuri inhalatorii, spray-uri, recomandare de cortizon, montelukast, Aerius etc.

  • Puroiul da, inseamna bacterii si necesita de obicei antibiotic. Dar
   1. Faptul ca depunerea alba e chiar puroi si nu altceva, o decide un medic experimentat. Exista capcane.
   2. Pana si puroiul se mai poate autolimita cu spray-uri aplicate local+ antinflamatorii gen ibuprofen pe gura. Spray-uri continand de la dezinfectante, via produse naturale gen propolis, pana la antibiotic aplicat local, astfel incat sa nu trebuiasca antibiotic pe cale generala. Pe asta insa o decide doar medicul.

 8. Domn doctor de 3zile avem Febra mai mult se mentine ziua. In git este rosu si puncte albe citeva ii stropesk cu spray..alte simtoame nu are.. Maninka.bea este activ.. Este nevoie de antibiotik?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *