Prima pagină » Medicale » Frisoanele sau „când te scutură frigurile”

loading...

Comentarii

Frisoanele sau „când te scutură frigurile” — 13 comentarii

  • Nu-i musai, ba mai mult – mai frecvent e frisonul fara temperatura ridicata masurata cu termometrul. Senzatia ca arzi, ca fierbi, iarasi nu e obligatoriu asociata cu temperatura corporala ridicata. Se poate, deci, dar nu e o regula.

 1. Eu am probleme numai noaptea ma iau crize de frig de tremur din toate încheieturile si ma trezesc plângând chiar dacă e vara sau iarna. Ce ar putea fi?

  • Mi-e greu. Tare greu. Faptul ca te trezesti plangand, poate sugera o cauza psihologica, ex atac de panica atipic. Sau faptul ca-i noaptea, te poate duce catre o forma de alergie (puf? pene?), sau chiar refluxul acidului din stomac spre esofag datorat pozitiei culcate. Dar la fel de bine, poate fi legat si de tiroida sau corticosuprarenala. Deci e de investigat si de consultat un medic bun. Obligatoriu sa-ti masori tesiunea in cursul crizei, pentru inceput!

 2. Doamna doctor eu am un sasait in cap in urechea stanga mai mult tensiunea e buna acum fac un tratament ptr sinozita frontala si maxelara si ptr colesterol care e 310 am oluna jumate de cand fac tratament dar tot numi trece sasaitu ce ma sfatuiti sa fac (lucrez in it )nu prea am incredere in doct de aici dar o sa incerc daca ma sfatuiti ceva

 3. Buna ziua , in timpul drumului lung cu masina , mai ales daca stau in spate si sumt mancata am un teribil rau de masina cu opriri si vomitaturi violente,urmat dd alte doua zile de stare generala de rau si dureri puternice de cap ; ce remediu imi puteti recomanda mai ales pantru starea f urata de dupa ; astept sfaturile dvs. Va multumesc ; o zi buna !

  • Greu de tinut in frau! Dar primele raspunsuri se gasesc deja in textul tau.
   1. Evita statul in spate sau la coada autobusului/avionului, sau acolo unde stii ca iti e rau.
   2. Mananca putin, ciugulit, usor, simbolic. Pe drum, daca-ti e foame iar, mai ciugulesti ceva.
   3. Ia un metoclopramid la plecare.

 4. Ce as putea sa fac pentru tratarea artropatiei psoriazice daca sunt alergica la antiimflamatoare:aspirina, paracetamol.diclofenac,algocalmin,indometacin? In prezent cand am dureri de cap (atunci cand vad ca nu am tensiune mare) iau o pastila de Xyzal cu o ora inainte de a lua Flamexin si ma linistesc putin pt cateva ore. Mentionez ca iau pastile pt hipertensivi si inima:concor,diurex,prestarium, sunt la menopauza de 6 luni si tot timpul mai pun cate 1 kg la 6 luni, pt ca sunt aproape imobila din cauza durerilor de coloanaIN prezent am 103 kg si sunt disperata!!!).

 5. D-na doctor,vreau doar sa confirm ca sunt una dintre persoanele hipertensive la care puseul hipertensiv produce frisoane,incingerea obrajilor,a urechilor,a intregului cap iar extremitatile mi se racesc si tremur.Daca imi masor valoarea tensiunii, constat o crestere brusca si m- am obisnuit sa iau masuri potrivite,eficiente.Oricui am spus despre aceasta stare m-a privit cam ciudat,cu neincredere.Deci,e posibil.Cu respect,Petronela Lepadat

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *