Trucuri pentru asiguraţi. Asiguraţii români.

Un mic truc. Mic, dar eficient.

Dacă ajungeţi la un medic specialist – policlinică – iar acesta vă solicită “bilet de trimitere de la medicul de familie”, prima mişcare este să-l întrebaţi dacă nu vă poate examina în sistem privat acolo pe loc, deci fără trimitere. A doua întrebare: „Dacă da, cât costă?”

Fără ruşine/jenă, întrebaţi dinainte şi cât v-ar costa distracţia.

Este foarte posibil să aflaţi că taxa de consultaţie ar fi mai mică decât cheltuiala cu drumurile înapoi la ţară, la medicul de familie după trimitere, apoi retur la oraş.

Başca prinde-l în formă bună pe “familist” a doua zi, ca să te primească fără programare. Să-ţi meargă cardul, să nu pice sistemul, convinge-l apoi să-ţi dea nenorocita de trimitere etc. După care iarăşi fugi la oraş cu trimiterea-n dinţi, unde afli că – deşi aduci trimitere – mai ai de plată un milion pentru ekg sau eco cord sau eco abdominal sau ceva analize, de care oricum nu scapi.

În concluzie: NU UITAȚI să priviţi trimiterea ca pe un CEC purtător de bani! De fapt asta-i trimiterea.

Socotiţi-vă, aşadar, dacă economia merită. Decât 3 zile pierdute, nervi, ciubucuri şi 100 lei benzina, mai bine 50 lei taxa de consultaţie atunci pe loc. O sută să fie. Eşti tot în avantaj. Zic eu.

PS Folosesc, pentru simplificarea mesajului, sintagma “medic specialist” pentru ceilalţi decât medicii de familie, dar musai să ştiţi că şi ei, medicii de familie, sunt tot specialişti. Specialişti în specialitatea… ghiciţi care? A “medicinei de familie”. Asta ca să n-avem vorbe. Ha.

Despre semnificaţia biletului de trimitere citeşte şi aici:

7 Comments

  1. Răzvan 14 aprilie, 2016 at 5:51 am - Reply

    Hahahaha… M-am simțit! ;-)
    Mișto scris!

  2. Adrian 15 aprilie, 2016 at 6:00 pm - Reply

    Fara suparare, dar nu prea mi se pare normal sa folosesti cabinetul statului, instrumentarul statului, timpul de lucru pentru care esti platit de stat, pentru „consultatie privata”. In timpul liber la cabinetul propriu poate sa faca cate consultatii doreste. Oare cum v-ati simti daca si profesorii copiilor dvs v-ar invata copiii carte tot in „sistem privat” da’ in timpul orelor de curs? Ce spuneti dvs se numeste spaga.

    • Otilia Tiganas 16 aprilie, 2016 at 6:40 am - Reply

      Am să fac o postare separată cu statul și privatul. Nu-i atât de simplu precum zici!

    • Csongor 18 aprilie, 2016 at 1:58 pm - Reply

      In marea majoritate, exceptand ambulatorul de specialitate integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Arad, care se afla tot la Judetean, TOATE celelalte cabinete sunt private. Exista 3 variante, 1 sunt cabinete care nu au incheiat un contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (aici pacientul plateste tot integral), 2 sunt de asemenea unele care au incheiat contract strict pe servicii medicale (consultatia medicala) nu si pe cele anexe (eco, ekg, etc) (aici pacientul nu plateste consultatia daca are bilet de trimitere, restul se plateste separat), de aici si deferenta si ultima, 3, cele care au incheiat contract cu CJAS si pentru celelalte proceduri…. dar care sunt limitate/luna (pacientul daca ajunge aici si cabinetul are fonduri- el nu plateste nimic).

      Cei care isi desfasoara activitatea in fostele policlinici, platesc chirie/redevente, sunt CMI-uri (un fel de PFA pe lege speciala) sau alte forme de organizare (SRL etc).

      In aceasta forma isi desfasoara medicul activitatea din 1998 in judetul Arad.

  3. Andreea 16 aprilie, 2016 at 12:44 pm - Reply

    Eu privesc trimiterea medicului de familie ca pe un bilet care poarta informatie. Cecul e varianta ultima si extrem pragmatica a definitiei unui bilet. Simpla trecere a pacientului prin cabinetul unui medic de familie duce in primul rand la o indrumare catre specialitatea corecta. Cati pacienti gresit orientati nu a trebuit sa redirectionez… pentru ca nici nu si-au pus problema sa treaca pe la medicul de familie.

  4. fly 18 aprilie, 2016 at 6:20 pm - Reply

    Medicii ar trebui să se hotărască ori la stat ,ori la privat.Nu în ambele tabere;își fac clienți din pacienții de la stat,apoi ii cheamă la privat să îi taxeze.Cel mai bine să fii sănătos să nu te prindă acest lanț…

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.