Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Adeverința cu vaccinuri cerută de grădinițe și școli

În plină avalanșă mediatică și instituțională pentru creșterea ratei de vaccinare (una cu care eu sunt de acord și n-o consider deloc inutilă), acuma, la început de an, scriem de nebuni, noi toți medicii de familie, adeverințe cu un lung șir de vaccinări. O înșiruire de litere și date calendaristice. Adicătelea la ce dată, ce vaccin s-a aplicat.

DAR!! Fiindcă medicina școlară românească e la pământ, fiindcă extrem de puține instituții de învățământ au medic școlar, acea listă e inutilă. Nici doamna secretară, nici domnul director prof de mate, necum tanti Ița de la curățenie, nu o pot descâlci. E fără rost. Este just o altă formalitata birocratică, să pară că muncim cu sârg.

De ce, însă, nu am face-o inteligent?? Ușurându-ne munca, unii altora.

Aș propune (și mi s-ar părea MULT mai eficient!!) ca MF să elibereze adeverințe gen- “vaccinat complet conform programelor naționale”, sau “cutare vaccin lipsă” etc. Deci o sinteză + o concluzie gata trasă de un profesionist.

Și atunci da, adeverițele astea, milioanele de adeverințe, vor avea un sens. Altminteri nici vorbă. Devin o altă sursă de nervi, agitație, adrenalină și cozi pe la cabinete, în care pensionarul hipertensiv și anxios este înconjurat de trei mame gureșe care mor fără acea nenorocită de fițuică, în fix acel minut!

By Published On: 21 septembrie, 2017Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Adeverința cu vaccinuri cerută de grădinițe și școli

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.