Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Capcana voturilor on line

Despre premii bazate pe vot on line

Sunt medic de familie și, ca mine – medici de familie – buni/răi, România mai are destui. De fapt, nici nu știu dacă destui. Știu doar că mai are vreo unșpe mii.

Între un medic bun, profesionist, supercompetent și unul notoriu, există mari diferențe.

Fiindcă notoriu=cunoscut. Or el poate fi cunoscut fiindcă-l urmărește DNA,  fiindcă e transsexual iar PROTV a vorbit despre asta într-un reportaj, fiindcă a fraudat sistemul și-i urmărit penal… așadar, a fi notoriu, nu-i sinonim cu a fi BUN! Clar.

În cea ce mă privește, eu medic de familie rural, cum ziceam bun/rău, eu muncesc pe blog, sau pe FB un an ca să mă simt notorie zece minute, atunci când un vot al notorietății se face pe FB.

Așadar!! Până și pentru această glorie perisabilă și virtuală, ca s-o am, eu postez un an de zile, neobosit, pe blog, texte explicative despre febră și colecist și menopauză și atacul de panică și hepatosteatoză… Alți medici arădeni iubiți, respectați și semnificativ simpatizați de pacienți, vor concura INEGAL cu mine la vot pe FB, fiindcă notorietatea virtuală și profesionalismul NU SUNT SINONIME.

Ca să exemplific capcana statistică.

Cu ceva ani în urmă, Brașovul organiza un concurs cu vot on line de… habar n-am de ce anume. Nici nu-mi păsa. Era un unșpe seara, mă plictiseam, când dau de concurs… Concursul avea, ca premii, ceva vin de colecție. Mai erau vreo 20 de minute până la închiderea liniei de vot, iar acolo, pe grupul de FB brașovean, bazat pe vot, cineva zisese:

– Zarurile sunt făcute, X cu 49 de voturi va lua categoric vinul!

Atunci eu, zâmbind, am mutat linkul pe pagina mea de FB și am scris:

-Dragilor, Brașovul dă un vin pentru cel mai votat respondent. Vă rog să mă votați URJENT, mai avem DOAR 20 de minute!

Și în 20 de minute, l-am devansat spectaculos pe aparentul câștigător. Zdrobitor!!

Concluzii

  1. L-am devansat ușor pe aparentul câștigător, m-am jucat pe FB, dar Brașovul nu mi-a mai trimis niciodată vinul promis, chit că nu era treaba lui CUM/CINE a obținut maximul de voturi. Promisese. Recapitulam lecția cuvântului încălcat. Nimic nou. Mă tem că-n alte zile, cu alte ocazii, l-oi fi încălcat și eu.
  2. “Nu zice hop până nu sari”. Deci, la vot on line, nu te considera învingător la fără zece. Fiindcă mici măgării informatice sau (cazul meu!) mici joace on line seara, pot schimba balanța în ultimul minut.
  3. Notorietatea on line – așa-i, nu-i egală cu competența profesională, dar e și ea rezultatul unei munci uriașe precedente! Dacă nu accepți/nu știi asta, atunci nu deschizi un vot on line! Cere vot pe bonuri fiscale, bilet de trimitere, sau prin Poșta Română – plic.
  4. Bun. Acestea „istețe” fiind zise, și fiindcă time is money, iar „cartea se face pe note și fotbalul se joacă pe goluri” (cum zicea tata – eu, copil), vă rog să mă votați în linkul de mai jos la profesioniști, nu fiindcă-s geniul pământului, ci fiindcă vă mai scriu pe blog un an pentru acest vot!
  5. http://arq.ro/premiile-arq-votati-aici-favoritii-la-categoria-profesii/20658
By Published On: 27 februarie, 2018Categories: POVESTILE OTILIEIComentariile sunt închise pentru Capcana voturilor on line

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.