Prima pagină » Medicale » Colonoscopia, când medicul e pacient

Comentarii

Colonoscopia, când medicul e pacient — 4 comentarii

  1. Gata! M-ai convins! Am 60 si is Registered Nurse. De vrio 5 ani fac toate pregătirile si la ultimul moment nu ma prezint…Nu am simptome dar frica mo reținut in lanțuri! Mulțumesc !

  2. Într-adevăr suna lejer. Eu am fost cu bunica, tot foarte bine curățată in prealabil, primit laude de la medic, însă colonoscopia s-a făcut (la una din clinicile „medicală I,II,III, de la Cluj) fără nicio anestezie. Eu m-am mirat de bunica (femeie simplă, dar dificila la dureri) că nu a leșinat. A ieșit râzând (fără anestezie, deci), apoi ne-a povestit senzația. Stătea în picioare și doar partea superioara a trebuit sa o culce pe un pat de consult. Deci, cu fundul spre examinator. Ce a simțit? În momentul în care i s-a introdus dispozitivul pt umflarea intestinului, simțea că se umfla un balon in interiorul ei. Apoi a intrat cu sonda cu camera video. Nu știu dacă se mai procedează la fel în clinicile de stat, dar o astfel de experiență nu e deloc ușoară. Sau plăcută. Nici măcar condus într-un salon separat. Direct de pe culoar, îmbrăcat în hainele de afara, unde mai așteaptă alți zeci de pacienți. Auzeam doar, când mai ieșeau alții înaintea ei, că au fost certati pt că nu au avut intestinul curățat. Cu bunica am „lucrat” ca și cu un copil la asta, iar ei aceasta etapă i-a părut cea mai dificila. Am folosit Fortrans, o cutie plină. Avea, cred, vreo 5 pliculețe. Din 15 in 15 minute trebuia să bea din soluția diluata cu apă și să se plimbe. Eram ca la armată, la instrucție, după ceas: băut soluția, pași, mers la toaleta. &Repet. Dar a doua oară nu a mai acceptat să treacă prin așa ceva. Aveam oricum peste 80 de ani și mi-am dat seama că era prea traumatizant pt ea tot acest instructaj.
    Sănătate la toată lumea.

  3. Bună ziua, știu, în mare parte despre ce vorbiți, dar nu partea medicală, doar pe partea de transport și asistat pacienți pt.endoscopii și colonoscopii. Sunteți un medic de vis ,vă admir,vă citesc cu mare drag,îmi place enorm doza de umor cu ,care scrieți.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>