Prima pagină » Medicale » I-am dat bani doctorului, că mi-a cerut!

Comentarii

I-am dat bani doctorului, că mi-a cerut! — 9 comentarii

 1. „Asta pleacă, presupun, și de la obiceiul destulor medici să nu emită („taie”) chitanță pentru sumele încasate – repet – LEGAL.”

  Atat timp cat nu este emisa chitanta, acele sume sunt incasate ILEGAL – evaziune fiscala.

  • Asa-i. Evaziunea fiscala e ilegala. O anume zona a ilegalului. O alta zona este dreptul de a incasa sume, organizarea ta juridica etc. Faptul ca incasezi sume pentru servicii medicale decontate de CAS, deci care nu ar trebui deloc taxate, e o alta forma a ilegalitatii. Sau faptul ca incasezi sume dandu-te medic cand tu de fapt esti sondor, e alta forma a ilegalitatii. N-am vrut sa fac chiar tratat stiintific in trei volume, voiam o simpla postare pe blog.

 2. Ok. Si când sumele sunt incasate în caseria spitalului si se da chitanță, tot aia cu „mi-a cerut” se aude. Cu varianta mai prompta :” ce, fă, vrei bani?”

 3. De acord d-na doctor , vocabularul romanilor este greu de schimbat dar sa recunoastem ca prin spitalele din Romania doctorii chiar cer spaga ptr serviciile gratuite (operatii etc etc ) Nu vorbeam de medici de familie care merita tot respectul ptr munca care o fac in conditiile actuale ( softul de CNAS ca si exemplu ). Eu personal locuiesc in strainatate si aici nici macar nu se pune problema sa ma gandesc ca trebuie sa dau spaga la doctor.

 4. Doamna, transformati spaga medicilor intr-o problema de semantica. Banii, necuveniti, primiti de medici sunt spaga, nu onorariu. Notarii sunt liberi profesionisti si, in consecinta, primesc onorariu. Medicii angajati ai statului, primesc spaga/foloase necuvenite, nu onorariu. Rog a nu se confunda cu bacsisul oferit ospatarilor, soferilor de taxi etc. Daca pacientii spun ,,am dat” si nu ,,am platit”, vina apartine medicilor, ce nu se pot ridica mai presus de astfel de practici. Bolnavii oferă spaga, nu din dragoste pentru medici; ei se tem ca, altfel, nu vor fi tratati cu profesionalism. Are sens o discutie despre deontologie profesionala sau moralitate?

  • Dan Cismigiu, discutia are sens.
   Sunt medic de familie in contract CAS.
   1. Serviciile decontate de CAS nu se taxeaza. NU SE TAXEAZA, am zis.
   2. Cele nedecontate, care-s afisate la intrare si se taxeaza, sunt onorarii si se emite chitanta.
   CUVINTE CHEIE:spaga, onorariu
   Spaga-i spaga, onorariul onorariu. Dar mai bine recititi articolul meu.
   Recapitulare.
   spaga= mita, ciubuc, foloasa necuvenita se refera la servicii PLATITE deja de asigurari, pentru care medicul mai pretinde sau accepta bani.
   onorariu= incasare legala= taxarea de catre medici a seviciilor neplatite de asigurari. Emite chitanta, si are lista de sevicii afisata la loc vizibil.
   (PS. Am obosit… Copiii care nici asa n-au inteles nimic, sa-si ia profesor particular!)

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>