Dați-i copilului meu ceva pentru tuse – două erori frecvente

Iată două erori frecvente pe care le fac mămicile de copii „răciți”, deci copii cu viroză respiratorie, în care viroză respiratorie, – nu ați uitat! – în mod normal, NU se dă antibiotic.

1.Mămicile confundă tusea care poate să apară în partea a doua a răcelii cu o complicație majoră care, cred ele fără prea multe subtilități, necesită antibiotic, sau măcar „tablete contra tusei” și

2. Odată antibioticul administrat (de obicei greșit/sau cel puțin inutil!) mămicile speră să treacă tusea în două zile și se stresează cumplit că n-a trecut nici după trei. Sau patru. Sau șapte.

De ce sunt acestea erori?

Pentru că, în ambele situații, mămicile așteaptă ceea ce nu-i normal și speră ceva ce nu ar trebui să se întâmple.

Mai exact. Când, în cadrul unei viroze respiratorii, apare ȘI tusea, acesta e felul în care corpul copilului luptă cu boala. Este un mijloc propriu, deosebit de inteligent și eficient, pentru apărare. Nu-i o dramă. Deci, nu-i semn de agravare, câtă vreme temperatura a revenit deja la normal, iar copilul e vioi. A solicita imperativ „dați-i ceva pentru tuse”, înseamnă a interveni în mecanismele lui de apărare. E ca și cum, la o mașină scumpă cu computer de bord, în loc să mizezi pe computer că depistează/reglează singur erorile, ai intra cu patentul prin mecanismele electronice, apoi cu ciocanul plus 2-3 șuruburi.

Deci, pentru o bună înțelegere vă scriu acest text, pentru o bună atitudine schimbați-vă așteptările!

  1. Dacă tușește în plină viroză e ok, lasă-l să tușească. E ceva bun, normal și previzibil.
  2. Nu confunda tusea cu nevoia de antibiotic.
  3. „Dați-i ceva pentru tuse” e ca și cum ai cere ceva ca să nu mai învețe. Să rămână analfabet.

 

 

By Published On: 12 iunie, 2019Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Dați-i copilului meu ceva pentru tuse – două erori frecvente

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.