Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

ADEVERINȚELE CU VACCINURI.

Azi am să vorbesc despre adeverinţa cu vaccinuri de când te-ai născut: înşiruirea lor, data la care au fost efectuate „în 1900 toamna”, denumirea vaccinului de la acea vreme. Asta într-un stat în care vaccinarea NU MAI ESTE OBLIGATORIE. Dar adeverinţa ceauşistă mai ESTE. N-am ARMONIZAT-O nici în 20 de ani de la împuşcare…

Sunt adeverinţe cerute de secretarele şcolilor, ale liceelor, facultăţilor care NU AU MEDIC ȘCOLAR ANGAJAT sau, chiar dacă l-ar avea, nici el n-are ce face cu lista vaccinurilor, acestea nefiind obligatorii. Mai exact, nimeni nu-ţi poate spune ce păţeşti dacă eşti total nevaccinat. Nu mai faci facultate? Nu ai acces la BAC?

Iar sute de mii de copii şi adolescenţi, la rându-le, cer aceste adeverinţe medicilor de familie şi zeci de mii de MF stau şi copiază conştiincios, din fişă, o înşiruire de informaţii. TOTAL INUTILĂ. STUPIDĂ. CRONOFAGĂ.

INDIFERENT DE MEDIC ȘCOLAR ANGAJAT/SAU NU, ar trebui cerută de la MF DOAR confirmarea că NU-l are (pe şcoler) în evidenţă cu probleme de sănătate care să contraindice şcolarizarea, iar asta ON LINE! Nu cu ţâdula-n dinţi. Nu degeaba avem semnătură electronică. Plus adresa de mail, telefonul fix/mobil şi numele MF la dosarul fiecărui copil, pentru a fi solicitat LA NEVOIE!

Deci PRIMA informaţie utilă la dosar, ar trebui să fie adresa de mail, telefonul şi identitatea MF a fiecărui elev/student!! Restul dosarului e vax. Rahat comunist. Și EXACT această bază de date lipseşte de peste tot, confirmând încă o dată DIZARMONIA SCHIZOIDĂ!!!

Recapitulăm argumentarea ilogicului-

 1. Un prodecan, decan, rector, prof de mate, o secretară n-au ce face cu acea adeverinţă. Deci poţi scrie vaccinuri cu acronim gen RAHAT, că nimeni nu se prinde.
 2. Dacă instituţia are totuşi medic şcolar propriu, nici acela n-are ce face. Poţi scrie “nu a fost vaccinat niciodată, fiindcă aşa-i el, mai original” şi tot aia-i. Nu există lege şi norme ca să decidă ceva, ştiind că are-n faţă un tânăr nevaccinat.

Vorbim, repet, de SUTE DE MII de părinţi şi copii, care cer anual SUTE DE MII de adeverinţe, iar ZECI DE MII de MF copiază imbecil, din fişă, cu pixul, o suită de informaţii fără miză. În detrimentul adultului care, între timp, vomită fiere în sala e aşteptare, sau dârdâie în frisoane. Și apoi îl înjură pe MF că-i fără suflet.

Soluţii.

A opri treaba asta, e poveste de maxim 15 minute inteligente pe la Ministerul Sănătăţii, ARMONIZAT cu al Învăţământului. (E sub o cafea ca şi costuri sau timp!!). Și am uşura generaţii întregi, oprind brutal PROSTIA NAȚIONALĂ  de care nu-i responsabilă nici subfinanţarea, nici Băsescu şi nici Iliescu. Doar noi, verigile sistemului, suntem responsabili.

A impune formarea unei baze de date informatice cu toţi MF-ii care au elevi sau studenţi la studii. Azi, când jumătate de viaţă ne-o consumăm pe FB şi mail!

Apare vreo problemă la şcoală? Nu medicul şcolar… prin diriginte, care… prin părinte ajunge la MF! Ci DIRECT pe mail, cei doi doctori: acela şcolar, cu acela de familie.

Boierie curată, simplu clar şi limpede. Poate chiar prea simplu pentru gustul nostru.

Personal aş prefera de zeci de ori să transmit un mail cu informaţii, seara pe răcoare, în loc să-mi văd ziua sala plină cu părinţi şi copii disperaţi.

Iar ceea ce zic eu, SE POATE FACE!

PS. Mi-aş dori ca un singur om din România să-mi spună cum utilizează instituţia de învăţământ adeverinţa aia pe care o mâzgălim conştiincios cu milioanele. La ce-i trebuieşte. Ce analizează, ce concluzionează, ce decide pe baza ei. Fiindcă eu sunt românul care vă zice clar că, în actuala lege, aglomeraţia, stresul, alergătura, timpii pierduţi, nervii de a obţine hârtia, sunt INUTILE!

 

Citeşte aici şi cum raza la plămâni cerută de instiuţii este ilegală, dar şi despre apt a face căcuţ, sau despre facultăţi. Mintale.

6 Comments

 1. […] ADEVERINȚELE CU VACCINURI. […]

 2. simoa 30 august, 2016 at 11:16 am - Reply

  In Franta se cere aceasta „adeverinta”de vaccinari; francezii au un carnet de vaccinari pe care il pastreaza si fac dovada lui in diverse situatii, ca si livretul de familie (un carnet in care prefectura inscrie fiecare casatorie si fiecare divort – te-ai casatorit si divortat de 3 oeri, toate apar aici – si care se prezinta obligatoriu pentru tot felul de dosare de acte). Eu am cerut din Romania medicului de familie dosarul meu medical si dansa mi-a completat aparte si o foaie de vaccinari. Si mi-a folosit, mai ales pentru fiica mea.

 3. […] ADEVERINȚELE CU VACCINURI. […]

 4. Ana 29 martie, 2017 at 1:15 pm - Reply

  Lamuriti-ma, va rog, si pe mine. Cum adica „într-un stat în care vaccinarea NU MAI ESTE OBLIGATORIE”? Cum pot sustine, la nevoie, acest argument? Multumesc!

  • Otilia Tiganas 29 martie, 2017 at 7:57 pm - Reply

   Simplu. Nu exista norme. Nu este legiferat ce poti pati daca nu te vaccinezi deloc. Aici este punctul vulnerabil.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.