Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

– Doctore, doresc să știu de ce protestezi!

La întrebarea justificată a oamenilor, (incluzându-l pe tata): „Dragi medici de familie, pentru ce protestați voi, de fapt?” răspund cu această imagine, a mormanului de acte și dosare trimise/depuse de către noi, decidenților.

Ca să vedeți concret, cu ochii voștri, ce facem noi+specialiști din diverse domenii – economiști, avocați, juriști etc. Fiindcă, spre deosebire de alte categorii de medici, noi suntem bine organizați. Avem departamente profesionale, lideri care expun propuneri în scris, argumentat, dovedit în statistici. Așa că negocierile/ discuțiile decidenților cu noi, zău așa, TREBUIE să fie cu totul altele decât cele deja clasice, gen noi strigăm:

-Huo, Huo, Hoții, Hoții, Jos, Jos și Vrem salarii! iar ei răspund blând:

-Noa mai jos sonoru beib, că v-om da și vouă câte ceva.

Nu mai merge așa. Nu cu noi. E ineficient, perimat, stupid. Nu de salarii vorbim (iar ei știu extrem de bine asta!). În primul rând, că noi nici nu căpătăm salarii nefiind bugetari, în al doilea rând că avem venituri de cabinet ce includ alți salariații.

Răspunde aici și dr. Sandra Alexiu, medic de familie:

„O arhivă a documentației depuse de noi, a documentelor de poziție, filmărilor de la dezbateri din 2011 încoace, memorii, notificări, găsiți pe saitul www.snmf.ro,  la Dezbateri și la Politici de sănătate. Pentru 2016-2017, ele arata cam așa, iar unde sunt marcajele roșii înseamnă ca nu am primit răspuns.”

Revin la butoane. În concluzie, noi am oferit și oferim soluții pe termen lung, mediu și scurt, unele chiar simple și necostisitoare, cum ar fi cele pentru reducerea birocrației. Păi, dragii mei, numai eu, individual, fără prea mulți politicieni, aș avea la foc automat 4-5 soluții pentru redus birocrația. Simpleeee de numa! De ce eu, doctoraș țăran și nu Ministrul? Logic. Fiindcă le știu din cabinet. Fiindcă lucrez (mult!) la cabinet, necum la București în vreo Comisie și, nu în ultimul rând, fiindcă am (și eu) cap.

Unul dintre punctele de bază pentru care protestăm deci, este să fim luați extrem de serios în seamă. MULT mai serios decât până acum. Fiindcă noi propunem soluții pentru probleme. Soluții aplicabile, desigur! Că tot „soluție propusă” ar putea fi și să facem schimb de bani, noi medici de familie cu parlamentarii, sau măcar cu secretarii lor, sau măcar cu femeile lor de serviciu… dar această postare e una serioasă, nu-i banc, așa că lăsăm glumele la o parte.

Mai zice pe FB dr. Sandra Alexiu – medic de familie – ca răspuns la o interpelare privind necazurile din sistemul informatic, așa:

„Noi am depus zeci de documente și am avut – nici nu mai știu câte!! – întâlniri directe la CNAS cu cei de la informatică, să le spunem de erori. Parcă vorbim la pereți, sunt complet autiști. Pe probleme informatice am ajuns cu un memoriu depus la avocatul poporului, am făcut dezbatere publică pe tema DES. (Dosarul Electronic de Sănătate) La momentul acela, medicii de alte specialități nu au venit, nu au reacționat, deși noi am informat permanent, prin comunicate de presă și avalanșă de informări în social media.”

……………………………………………………………………………………

Urmăriți mai jos un clip care sper să vă placă și să ne apropie!

By Published On: 4 noiembrie, 2017Categories: EseuComentariile sunt închise pentru – Doctore, doresc să știu de ce protestezi!

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.