„De ce nu merge sistemul vineri?” și adorabila replică a lui Dorel

Iată replica lui Dorel la textul meu „- Dorele, mere Sistemul Info? Că-i vineri, beib!”

E o replică ADORABILĂ!

Ne scrie Dorel:

DOREL poze nume

Sunt un Dorel de suport tehnic al unei firme care oferă servicii informatice medicilor de familie şi nu numai. Din motive bine întemeiate mă semnez Dorel, nu pentru că îmi este ruşine, ci pentru că până şi site-urile „au urechi şi sunt monitorizate”. Și nu doresc ca softurile pe care le păstoresc să aibe de suferit.

Este părerea strict personală a lui Dorel, sătul de câte ori i-a ajuns cuţitul la os.

M-am săturat să fiu sunat zilnic de sute de medici, asistenţi, registratori medicali care îmi spun acelaşi lucru. “Nu merge”, “ce să facem”, “cum să lucrăm”, “nu ştiţi cât durează” , “oare vor fi plătite?” etc etc.

Mă sună de curând medic care nu ştie că Dorel, vorba aceea, a făcut şi el 5 ani de facultate, încă 4 de master şi încă vreo 3 de legislaţie medicală la tot felul de congrese şi cursuri de specialitate şi mă ia la rost ca pe ultimul om, pentru că Dorel e doar Dorel şi nimeni nu se ridică la valoarea domnului doctor, (dar mă rog, asta e o alta poveste – clientul nostru, stăpânul nostru.)

-Băă voi ce ” pana mea faceţi?” Am vorbit acuma cu Directorul de la CNAS şi îmi pare super de treabă tipul şi mi-a spus ca e din vina voastă. Nu merge?… Pentru că pe softul lor totul merge, ba chiar m-a invitat la CNAS să îmi pună el programul lor pe calculator şi să văd ca merge.

Răspund:

-Aşa e, merge domnule doctor, atunci când merge ăla, merge şi al nostru. Dar nu vreţi să îl resunati pe domnul Director de la Info şi să mergem împreună la el? Să facem confruntarea împreună şi să vedem atunci ce merge şi ce nu?

Desigur…  încă nici azi nu i-a mai răspuns domnul Director, dar dacă îi va mai răspunde şi voi merge să instalăm programul lor, va voi ţine la curent!

Stau însă şi mă întreb: cât vor mai răbda medicii?

Oare sunt atât de slabi încât nu pot să spună STOP în jocul de-a “uite merge, nu mai merge”?

Cu tot respectul pe care îl am pentru clienţi şi medici, de ce inghiţiţi atâta? De ce asociaţia de medici la care cotizaţi lună de lună nu ia atitudine şi nu angajează un avocat care să va reprezinte drepturile? De ce votaţi de fiecare dată aceleaşi persoane care se trag de mânecă şi se pupa în…”fund” cu Preşedintele Casei şi “Vai vai cât va mai mulţumim domnule Preşedinte pentru că aţi putut să ajungeţi şi la conferinţa noastră a medicilor de familie şi v-aţi rupt câteva minute din programul dvs. foarte încărcat!”

Deci buba este în grădina dumneavoastră. O udaţi şi o aranjaţi de frică că, dacă luaţi atitudine, vine casa în control şi vai ce vă face.

De ce nu vă luaţi la asociaţie un jurist şi un avocat şi, atunci când vine controlul, să spuneţi:

-Ia stai tu aici până îmi vine juristul, ca să discutaţi pe limba voastră nu să îmi tremure mie inima că – vezi Doamne – am dat o reţetă nevalidată.

Dacă veţi începe să fiţi puternici, dacă veţi negocia cum trebuie contractul cu CNAS, va merge şi sistemul, pentru că atunci Dorel ştie că va fi tras la răspundere.

Până atunci, însă, Dorel doarme liniştit pentru că este acoperit de acte adiţionale şi contracte care nu îl sancţionează pentru faptul ca nu îşi face treaba!

 

(POZA din http://prietenas.ro/funny/muncitori/)

 

http://www.otiliatiganas.ro/dorele-mere-sistemu-info-ca-i-vineri-beib/

 

6 Comments

 1. Mihnea Dumitru 17 ianuarie, 2016 at 10:14 pm - Reply

  Nu înțeleg unde contraatacă? Omul spune clar ca și el este de aceeași parte a baricadei însă este de părere ca lupta pe care o duceți dvs este îndrumata de la centrul de comandă mai mult sau mai puțin corect si cu sorți de izbândă doriți. Poate nu am înțeles eu răspunsul dar omul este clar de partea dvs atâta doar ca se semnează Dorel dar nu Dorel cel la la SIUI și un alt Dorel care lucrează pentru ca dumneavoastră să aveți un program bun.

  • Otilia Tiganas 18 ianuarie, 2016 at 7:07 am - Reply

   Am lăsat pe voi – cititorii – analiza răspunsului. N-am comentat-o. Cuvântul „contraatacă” din titlu e deformație profesională jurnalistică, sunt „specialistă”-n pus titluri care să atragă. Nu-i analiză pe text. „Titlul vinde”, iar eu am în spate munca de doi ani la un cotidian arădean: ziua și articolul, când am învățat meserie.

 2. Sandra 18 ianuarie, 2016 at 12:03 am - Reply

  Draga Otilia, nu ma bag in vorba des, dar stii ca-s pe forumul softistilor, adica acolo unde bietii oameni, care fac si desfac diversele softuri pe care noi le folosim, schimba impresii zilnic privind perfectiunea SIUI. Asa cum te si astepti, in ultimele luni impresiile lor sunt puternic infestate cu „p”, „l” si „m”. Au si ei aceleasi frustrari, dar ce sa vezi, noi, adica aia intepeniti in functii, iesim toata ziua cu gura in presa, vobim in direct, demonstram ce belea e sistemul informatic, preluand explicatiile lor tehnice… de ce? Fiindca bietii Dorei, multi si anonimi, deci curajosi, nu sufla la sefi cand vine vorba sa se revolte. Si Raluca si eu si Gino si Ciprian le-am zis de nenumarate ori sa iasa si ei si sa spuna oficial ca nu merge, ca „amprenta” e o gogomanie samd. Un singur om din zecile care semneaza plm-uri acolo a avut curajul sa vorbeasca, sa faca un site care sa si monitorizeze minunatiile PIAS, ba inca a vrut sa faca o asociatie ca sa protesteze organizat, dar ce sa vezi, toti curajosii s-au transformat in „Dorel”-ul asta al tau…anonim si mutulica. Are idee Dorel ce-ti trebuie ca sa dai CNAS in judecata? Are idee ca noi, aia cocotati in functii, am dat deja CNAS in judecata de cateva ori? Si cam cat a durat jmecheria si ce s-a rezolvat? Asa mi-e de drag cand vad gladiatori de-astia de se lupta cu mausul in mana si masca pe figura…

  • Otilia Tiganas 18 ianuarie, 2016 at 7:02 am - Reply

   L-am lasat pe Dorel sa-si zică păsul, nu înainte de a corecta din punct de vedere ortografic textul, în ciuda faptului că a fost redectat de cineva cu multă școală -zice-. Corectură semnificativă, nu la detalii de punctuație. N-am confirmat, n-am infirmat teza doreliană, i-am permis exhibarea pe pagina mea FB.
   Aprob mereu toate replicile, inclusiv aberațiile care mă vizează gen – „Nu zău, draguță, chiar așa?” Nici nu știu de ce mențin butonul de aprobare.
   Și iată, aștept (de fapt eram convinsă că tu vei reacționa echibibrat!) o mică replică la replică. Bașca Jenucu-i IT-ist, deci știu multe și de acasă. Apoi postarea curge ca un cotidian în care îți împachetezi sandviciul la lucru și gata… se stinge.
   Fiindcă destui MF gândesc ca el, am făcut răspunsul public, iar recația ta o văd benefică.
   Bașca și tu și eu semnăm cu nume real, întreg.

 3. Mihaela Ungureanu 5 august, 2017 at 8:20 pm - Reply

  In „Republica „,articolul scris de Raluca Ion :”Este reală această imagine cu serverele din interiorul CNAS?” ete insotit de un filmulet . L-am cautat deoarece l-am vazut pe un post TV si am fost uluita . Cine a lucrat in domeniul electronic stie ca asemenea lgaturi se folosesc la bancurile de proba ,cand se verifica anumiti parametri , raspunsuri la semnale , este mai complicat de explicat si ar dura prea mult . Niciodata nu mi-a fost dat sa vad o asemenea improvizatie . Specialistii care lucreaza acolo sunt extraordinari ca reusesc sa faca ,sa mearga acele servere. Ma minunez ca reusesc acest lucru .In privinta ortografiei ,sa stiti ca la Politehnica nu se depuncta la examenul de admitere si dupa greselile de ortografie ca la medicina unde era o lupta acerba pe un loc . Sa nu mai spunem ca unii am faut licee industriale si am ramas cu ce-am invatat pana in clasa a VIII-a si intr-o perioada cand trecusera cuvantul „preten” in dictionar .

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.