Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Mărturia infractoarei care „reținea” carduri

Un nou act normativ inaplicabil în condițiile date.

Adică: într-un sistem informatic care funcționează sincopat, lent, nasol, greu, care deseori  merge doar noaptea, care irită zilnic sute de mii de bolnavi români etc… tu îi numești infractori pe medicii/farmaciștii care „rețin” carduri. Or această (ambiguu formulată) „reținere de carduri” este, cu toată dragostea, singura soluție pe care am găsit-o noi ca să salvăm rahatul REAL al eșecului sistemului informatic și să-i punem pudră să nu pută.

Domnilor, au fost nopți „cu carduri reținute”, nopți în care soțul meu insomniac vâna din oră-n oră momentul pornirii sistemului, ca să mă lase să dorm și să pot consulta a doua zi! Iar când, pe la ora 4, sistemul pornea, mă trezea să vin repede să scot rețetele a zeci de cronici și să validez munca mea de trei zile, care nu se vedea altfel nicăieri!

Că nimeni nu mi-a mulțumit pentru efort, că nimeni nu mi-a plătit familia fiindcă salva aberațiile altora, mai treacă meargă… da să mă și băgați la bulău pentru asta?

Modificarea adusă Legii 95/2006 este că la art. 337, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:
”(11) Reţinerea la nivelul furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale a cardurilor naţionale și/sau utilizarea de către aceștia fără drept, în scopul raportării și validării unor servicii medicale/medicamente/dispozitive medicale constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor din Codul penal”.

…………………………………………………………………………………

PRACTIC la noi la țară, (la oraș nu știu cume e!), unde oamenii vin la cabinet din șase sate, care cum: pe jos, cu otobusu`, cu căruța, este IMPOSIBIL în condițiile date să lucrezi: om – băgat card – serviciu – rețetă – scos card – la revedere. Fiindcă nu știi NICIODATĂ nici cât/nici când va funcționa sistemul. Iar asta zilnic, des, repetat. Constant. NU rarisim.

Deci, ca să nu-i ucizi pe nefericiții mei de hășmășeni, să nu-i lași fără boabe, fără doctor, trebuie să INVENTEZI soluții. Cum ar fi EXACT reținerea cardurilor la cabinet și scosul rețetelor seara. Dacă trebe, noaptea. Adică atunci când căcatul ăla de sistem merge. Și ordonanța care-i numește penali pe medicii /farmaciștii care fac așa ceva, este CATEGORIC inaplicabilă practic.

Cum inaplicabile sunt, din start, sute de alte acte normative mioritice.

Deci nu vom aplica ordonanța.

Cum nu aplică nimeni sute de alte ordonanțe mioritice inaplicabile, emise în trei decenii.

Fiindcă – logic – dacă știi de la început că ceva-i inaplicabil, nu ai cum să aplici, nu?

Și voi lucra iarăși ca hoțu`, fraudatoru`, jegu`, penalu`, ca să nu mă prindă potera. Și am să găsesc probabil soluții să nu mă poată prinde.

Sau, desigur, am și varianta să-mi bag picioarele-n săteni și să-i plimb zilnic, de câte ori trebe:

să stea cuminți

cu cardu-n dinți

în așteptare

cât e ziua/noaptea de mare

și să intre la mine FIX când sistemul merge

și FIX atât cât merge el.

Mai exact soluția fascistă. Genocidă.

(PS. Iar povestea cu offline-ul și „urcatul” în sistem și alte asemenea, e mai inaplicabilă decât însăși ordonanța!)

 

By Published On: 4 decembrie, 2017Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Mărturia infractoarei care „reținea” carduri

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.