Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Loviţi de năpasta sistemului care stă mereu în loc

Loviţi de năpasta sistemului care stă mereu în loc, (ZĂU! nu fiţi răi, medicii sunt la fel de năpăstuiţi ca pacienţii, la faza asta), unii doctori de familie au inventat soluţii de uşurat situaţia. Zic ei aşa, intrând în sala de aşteptare plină de disperaţi bolnavi:
-Păi, nu merge sistemul, nu pot elibera reţetele lunare ale cronicilor. Va dura o oră, două, zece, sau poate zece zile, nu poţi şti. Nici nu vă pot trimite pe toţi acasă, să reveniţi periodic, din oră-n oră, tot câte 20-30 de mânuţă agăţaţi de card, întrebându-ne dacă nu s-a pornit cumva. Atunci, propun aşa: lăsaţi-i asistentei toţi cardurile şi, când porneşte, scoatem la foc automat reţetele, vi le trimitem acasă, sau vă sunăm să veniţi după ele. Și nu rămâneţi fără medicamente.
Câţi oare nu aţi auzit aşa ceva la cabinetul medicului vostru de familie, atunci când sistemul e din nou blocat în toată patria?
Dar cea ce nu ştiţi, e că medicul – ca să vă ajute – este INFRACTOR.
Exact cum auziţi! INFRACTOR.
Legea (al cărei fragment îl dau mai jos), e clară. Ții carduri la cabinet? Eşti hoţ violator infractor. Și poate veni potera să te ridice.
Medicul tău, încătuşat de mascaţi, se va apăra plângănd mocnit:
-Dar am vrut să ajut bolnavii, era stare de necesitate, îmi era milă, domnu organ!
-MILĂĂĂ? va urla “organul abilitat potrivit legii
-Legea e lege şi nu cunoaşte milă. Citeşte duduie (sau domnule, după caz) ce zice articolul. Iacă. Ții carduri la cabinet? Hmm??? La zdup cu tine, lângă ăia cu fotbalul, termopanele, valizele şi deturnările de fonduri! Dar nu mai plââânge, Dokk. Că ieşi repede. Scrii şi matale acolo 3-4 tratate ştiinţifice – doară cât durează? Și chiar le poţi scrie singur!
În timp ce e urcat medicul în dubă, reporterii TV îi bagă micorfonul în gură:
-De ce aţi ţinut carduri la cabinet?
-Aţi vrut să fraudaţi sistemul?
-Nu vă pare rău că aţi încălcat legea?
Încătuşatul tace, capul plecat, apoi îşi acoperă cătuşele cu halatul – aşa pentru impress.
Co-Ca 2014-2015, articol nou, apărut 2015: ART. 172^1 (1)
Prezentarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate la furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se face în condiţiile prevăzute în norme.
(2) Este interzisă reţinerea la nivelul furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale a cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate activate.(3) În situaţia nerespectării prevederilor de la alin. (2), se anunţă organele abilitate potrivit legii.”

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.