Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Naţia zguduită de proşti.

Da, eu sunt convinsă că suntem zguduiţi de PROȘTI mai mult decât de hoţi, mincinoşi, leneşi sau şpăgari. P.. R.. O.. Ș.. T..I!

Spunea mama mea, iertată fie, ea dascăl, spunea deci – mama – aşa: dacă la o lucrare de control neanunţată cea mai mare parte a clasei ia notă mică sau chiar nota patru, tu profesorul ai o mare problemă şi eşti singurul vinovat. Nu copiii.

Dacă din zece firme controlate, toate zece merită amenzi, nu-mi spuneţi că-s vinovate firmele! Ceva în afara lor e în neregulă!

Dacă la o modificare legislativă aparent minoră, o sută de mii de români se iau de cap, urlând în cor „Iaaarăăăşi???”, nu ei sunt vinovaţi.

Transpun această idee la postarea mea/blog despre noua „adeverinţă angajator”. A fost accesată, distribuită, cum nu s-ar accesa nici un poem de-al lui Eminescu inedit, recent găsit într-un cufăr. Vorbim de PESTE O SUTĂ DE MII de accesări în 72 de ore, zici că-i proza vieţii mele.

„Băieţii de la server” mi-au spus că nici Bianca Drăguşanu şi nici Preşedintele nu au aşa trafic. (Deci, vorba aia… mă comparau  cu cele mai tari personaje contemporane!).

Dar ăsta nu-i “trafic”, nici calitate, nici măcar notorietate. Este doar un SIMPTOM NAȚIONAL.

De ce s-a „traficat”? Că-s eu mare prozator/poet? Aiurea, vai! Că-s eu tobă de umor sau medicină? Nici vorbă. Ci pentru că avem, noi românii din tranşee, o mare disperare. ȘTIM câte aberaţii poate aduce aşa ceva, când ţi-e lumea mai dragă. Sau când ţi-e boala mai cotropitoare. Fiindcă zilnic, oră de oră, trecem prin astfel de situaţii.

Ar distribui nemţii, paroxistic, o atare de informaţie? Cum că tocmai ce s-a schimbat DIN NOU un formular? Sau francezii? Americanii? NU. ESTE RANA DESCHISĂ a fiecărui român, fie el angajator- angajat – medic – pacient – secretară sau contabil sau poliţist sau actor sau orice. Este rana deschisă a pumnalului naţional – care nu ştii de unde sare la atac şi nici când, deci nici nu te poţi apăra.

Dobitociile cotidiene rezultate din schimbările legislative – una pe minut – fără sens, fără ţintă, inutil, sunt ca şi garda financiară sau cancerul. Practic nu le poţi preveni (deşi teoreticienii susţin că ai putea!), doar stai şi te rogi să nu ajungă la tine-n ogradă. Te rogi să ţintească pe lângă. Atâta poţi tu face. Cancer pulmonar agresiv fac şi nefumătorii, iar garda, dacă odată ţi-a intrat în firmă, eşti mort. Știi şi tu, ştie şi ea. Te va amenda acolo unde erai convins să ai procedat corect – îţi va scoate pe masă un alt paragraf, modificat acu zece zile, (când tu te ocupai de biznis şi te bazai pe vechiul paragraf). Iar acolo unde ştii că „fraudaseşi”, nici nu remarcă.

Apoi… tu deduci că-i tot aia, că în freză o iei oricum.

Fiindcă, să fie clar! Legea românească nu poate fi respectată, ea este scrisă parcă anume de nerespectat. E imposibil de urmărit ritmul schimbărilor şi cumplit de greu de descifrat. Și PUNCT. De aceea sute de mii de români s-au “sperlit”, li s-a sculat părul măciucă, văzând pe FB că iarăşi s-a schimbat adeverinţa!

Aveţi în linkul de mai jos barometrul acestei naţii zguduite de… patimi?

Nu de patimi. Zguduite de proşti. Acei proşti care conduc şi decid pentru noi.

Și despre care, modest, am scris eu la plezneală, într-o noapte insomniacă. De am intrat pe primul loc în TOP, pe principiul „unde dai şi unde crapă”. Necum dă deşteaptă!!

 

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.