Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Nu-s „NICI MĂCAR SPECIALIST”! Sunt DOAR medic de familie. Încă şi ţăran.

Introducere:

– Bă iejnebun? Iej mulţi nebuni?

Simt să dezvolt mesajul unui cititor, ca răspuns la un text al meu de blog. (Nu contează textul meu! Indiferent ce aş fi scris.)

Îmi răspunde el, aşa:

Doamna, cu tot respectul, exagerati… Ceea ce spuneti dumneavoastra gadila placut auzul cititorilor care abia asteapta o cale de a evita tomograful sau cine stie ce analiza medicala in ideea ca scapa de boala aprinzand lumanari si tarand lucruri pe la moaste. Expertiza dumneavoastra ca medic de tara (nici macar specialist in vreun domeniu) nu va permite sa faceti asemenea afirmatii. Nu contesta nimeni forta divina. Dar afirmatiile dumneavoastra nu fac decat sa ne trimita cu gandul la inutilitatea spitalelor si a prezentei medicilor in general. De ce sa mai faca cineva Medicina, de ce sa se mai inventeze aparatura de diagnostic ultraperformanta, de ce sa mai existati dumneavoastra ca medic, acolo, la tara?????? Pai daca Dumnezeu le rezolva pe toate, eu zic ca nu mai are rost nici sa prescrieti dumneavoastra retete. Sunteti sub orice critica…”

Iar eu preiau, nerupt din context, (aveţi contextul în faţă!), strict formularea:

“Expertiza dumneavoastră ca medic de ţară (de familie, nici măcar specialist în vreun domeniu)”.

NICI MĂCAR!!!

Fiindcă, în afara subfinanţării, a cardurilor blocate, a marasmului naţional, această expresie defineşte practic unde ne poziţionăm, noi românii.

Și da, cred cu tărie, (eu n-oi mai apuca, fiindcă voi îmbătrâni urlând la pereţi), deci cred cu tărie că vom rămâne blocaţi în propriile fecale până când nu vom pricepe rostul medicului de prim contact, cel de familie, care INTEGREAZĂ INFORMAȚIA. Care ştie că ai avut ulcer cu hemoragie digestivă şi că diclofenacul dat de reumatolog nu-i indicat, care ştie că pişi sânge fiindcă ţi-ai supradozat anticoagulantul – (nu fiindcă ai cancer de vezică, deci cistoscopia la Szeged nu-i bună), că te “înţeapă la inimă” când te înşală bărbatul – deci nu-i cazul de echipe de cardiologi, că leşini când “ţi se trage sânge”, că n-ai bani de Cerebrolysin!

DE AICI PLEACĂ TOT!

DE LA SPECIALITATEA MEDICINEI DE FAMILIE care, corect practicată, salvează sisteme şi bani şi timp şi stres şi erori… O ştie o Terra întreagă, numai noi nu.

Și nici zece tomografe sau scintigrafe performante nu fac cât zece neuroni BUNI ai medicului de familie BUN!

 

2 Comments

  1. Unaltnespecialist 3 martie, 2016 at 7:52 am - Reply

    Da, Otilia, dar stii tu, asta e vinare de vant….

  2. Elly fahreinhad 3 martie, 2016 at 3:09 pm - Reply

    Foarte bine ati spus doamna doctor „de la tara” Din pacate nu toti doctorii de familie sunt asemeni dumneavoastra,multi intr-adevar sunt nepasatori si mult prea ocupati pentru a gasi timp a explica pacientului ceea ce spuneti dumneavoastra iar pe de alta parte s-a intamplat de multe ori ca si in cazul doctorilor „de oras” care nu au dat diagnostic corect sau nu au cerut examene de specialitate pentru a da apoi tratament adecvat,pacientii au aflat de boala de care sufereau cand oricum era deja prea tarziu sa mai fie tratata

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.