Prima pagină » SISTEM » Partida de vânătoare cu medici români- la evaluarea trofeelor

Comentarii

Partida de vânătoare cu medici români- la evaluarea trofeelor — 10 comentarii

 1. Categoric Otilia ai o zi „proasta” !
  Daca ma intrebi ce m-a impresionat literar(chiar mi-a dat fiori !), ar fi pasajul de la „Sotii Popescu… pana in final.
  Daca intrebi ce m-a „biciuit”, as spune ca o extraordinara dezordine in enunt, o inegalitate, pe care nu am mai vazut-o la tine in descrierea situatiilor, cred ca in esenta este vorba de o lipsa de structurare a ideilor, acestea venind de peste tot, dorind cu orice pret sa se alinieze unuei idei laitmotiv, fara succes. Lipsa de „potrivire” a ideilor in creuzetul gandirii este evidenta in marea parte a postarii, mai putin paragrafele ultime. Departe de mine gandul sa apreciez aceasta „dezordine rebela” a ideilor ca o scadere a textului, cred ca este vorba de o „rascoala” a unui suflet ravasit de fantasmele unui univers oniric de cosmar, imposibil de asimilat unei realitati al naibii de prezente.
  As putea spune ca valoarea textului consta in mare parte in violenta impactului produs de bogatia de idei aparent fara legatura, contradictorii, imposibil de prins intr-o constructie unitara, probabil scopul intregii lucrari ?!

  • Am încercat să induc senzații- stări și se pare că am reușit! N-am vrut să fac (așa cum te-am obișnuit) o analiză didactică a condiției medicului român. Acela ar fi un eseu, nu o seminuvelă SF ca și postarea de maisus.
   Dezordinea la care te referi, o dublează pe cea reală…Intenționat. Este un labirint. Am ales voit această formă de comunicare.
   Observi, totuși, că trec prin rolul presei aservite, subiectivismul sănătosului, disperarea bolnavului, ignoranța hărțuitorului, rostul reclamei, societatea de consum, diabolismul maestrului de ceremonii, dezbinarea mefistă, potențialul forței mefiste bine organizate…

 2. Extra, Otilia!
  Nu te felicit personal, pentru că vreau să ies și eu în lume un pic. Dacă tot este configurată o scenă, să scot și eu căpățâna prin crăpătura cortinei (nu am scris cap, ca să nu se facă vreo asociere cu crăpătura și o anumită cortină).
  Vreau să ies, că mă mănâncă.
  Ca soț de medic, în speță al tău, am alergat din când în când și în gând și voi mai alerga, din când în când și în gând, alături de tine în pădure. Padurea de Hăituit Medici. Când prietenii mă întreabă de ce naiba sunt așa de transpirat și transfigurat, le răspund mimând seninătatea:
  – dragii mei, fac jogging !
  Ce m-a pus pe gânduri? Realismul extraordinar al textului, în ciuda formei! Și revelația unei vieti sure (surrealistică, dar total neartistică, ba chiar hâdă).
  O viață reală, care respectă perfect forma și regula suprarealismului : realul și imaginarul, comunicabilul si necomunicabilul, înaltul și adâncul, încetează de a mai fi simțite ca fiind contradictorii.

 3. Fain! Real!
  PS: ca medic si om e super. Ca scriitor ai grija: te-ai contaminat de viata organizationala – vinatul NU se aduna niciodata sa dea o replica… poate bivolii africani. Dar rar… mult prea rar… :). Daca unii medici sint cerbi, alti ursi sau mistreti (si, in consecinta mai greu sau mai periculos de vinat) noi avem norocul sa fim iepurii… multi. Si mici, deci … mai putina carne in plasa domnului Popescu….

   • Dintotdeauna femeile sint mai pragmatice! Taica-meu cumpara adidasi, piane si pui de Crevedia – adica ce se gasea in macelarie. Maica-mea lua gaini vii si le plasa la crestere. Avea si oua, si carne…
    Pai iti dai seama ce rata de crestere obtine la kg de doctor viu nehaituit si crescut la mina??

 4. Mi-aduc aminte de timpul copilariei mele cand medicul se plimba linistit prin padure, cu gentuta lui de doctor…Consulta si trata toate vietatile padurii.
  Oare cum de s-a ajuns aici? Cum a fost posibila transformarea asta din medic in vanat? Si cu ce scop?

  • Stii cind a fost posibil? Atunci cind vinatoarea s-a transformat dintr-o chestie care punea vinat proaspat pe masa din pestera intr-un asa zis sport… Doctorii nu au fost niciodata in menu… acum e doar sport… la fel cum sport se cheama si vinatoarea organizata de la Balc, aia cu 400 de mistreti omoriti asa…. ca sa fie omoriti..
   Atunci cind „noua elita” a decis sa omoare orice fel de vinat din padure… a inceput la canal… a continuat in 90… continua si acum… paznicul de vinatoare a fost de mult crucificat…
   Citeam un articolas despre pastravi si despre un paznic de pescuit dur, care facea legea – prindea orice braconier! Amenda, rupea uneltele de pescuit… Cine era insa in regula, cu permis, nu depasea norma, era condus unde trebuie. Dupa ce a trecut lovilutia, primul lucru pe care l-a incasat paznicul a fost o bataie sora cu moartea. De la braconieri. E drept, azi nu mai sint pastravi. Deci nici nevoie de paznic….

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>