Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

„Poezii vânate de fisc”, coperta – Florian Liber

Coperta noii ediţii a volumului meu de poeme s-a vrut a fi ea însăşi o ofertă artistică. De la concept, până la tehnicile de editare, calitatea cartonului, a hârtiei, procedurile fizice.

De aceea m-aş apleca mai riguros, mai detaliat asupra ei şi a artistului care a creat-o. Coperta. Se numeşte Florian Liber şi trăieşte, lucrează în Montreal.

Îmi scrie el:

Am combinat figurativul (nud masculin expresiv cu linie inspirată din sécession viennoise Schiele E., anii 1900), cu desenul abstract de tip nonetheless (vezi Richter G. anii 1980 în Germania). Apoi am fofosit o tehnică mixtă pe care am digitalizat-o pe computer Adobe CS. Tu ştii că eu lucrez şi figurativ şi abstract painting.

Era mai lung de zis, de aceea am simplificat totul la „concept copertă”. Acum e mai clar, sau dimpotriva? Succes la Alexandria !

Apoi, Florian continuă:

Iată-l pe Richter G. (de unde m-am inspirat pentru desenul abstract de pe coperta de mai sus, plus câteva linii ale lui Ryan) = nonetheless drawing https://www.gerhard-richter.com/…/ima…/xxlarge/11364.jpg

 

Volumul a fost prezentat lumii la Alexandria, în 5 martie 2016, iar eu l-am atins pentru prima dată cu doar 20 de ore înainte, când pachetul editurii Sympoesium, prin Simona Mantescu, a ajuns la Hăşmaş.

 

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.