Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Sfaturi greșite despre gripă, la TV!

În plină campanie mediatică –  sfaturi greșite despre gripă, la TV!

Îndemnul, repetat la TV, cum că să vă prezentați urgent la medic la cele mai mici semne de “răceală”, ca nu cumva să fie gripă și să muriți, e o tâmpenie! Tâmpenie uriașă.

De ce?

Fiindcă:

1.La „cele mai mici semne…”, niciun medic nu poate ști ce e aia. Va avea nevoie de urmărire în evoluție. Va trebui să urmărești ÎN DINAMICĂ boala. Așadar, nici vorbă să proptești porțile spitalelor și ușile medicilor de familie DE LA CEL MAI MIC SEMN DE RĂCEALĂ! La ora asta, jumătate de Românie are „un mic semn de răceală” și-i logic că nu poți înghesui, în aceeași zi, o jumătate din populația României în cabinete medicale.

2.Prezentându-te anxios și fără rost pe la cabinete, în loc să stai acasă-n pat la căldurică, numa` bine că aștepți stresat zece ore la coadă, și chiar te încalți cu o gripă tușită de vecinul de scaun. Sau, faci ulterior forme grave de bronșită, pentru că stresul așteptării și frigul de pe stradă&lapovița, îți scad imunitatea. Scade și imunitatea copilului tău, altmineri vioi, afebril dar cu 2-3 mucișori, când dorești cu tot dinadinsul să-i bag lingura pe gură să văd dacă n-are impropriu numitul „roșu-n gât”.

3.La “cele mai mici semne” a ceva, nici ambulatoriile, nici spitalele, pediatriile, infecțioasele, nu-ți fac testare ptr. antigen gripal. Fiindcă nu-i de ce. Și nici medicul din spital, nici cel de familie, nu ți pot spune ceva care să te uluiască.

By Published On: 23 ianuarie, 2019Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Sfaturi greșite despre gripă, la TV!

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.