Prima pagină » Medicale » Sistemul sanitar românesc- criminal, conflictual şi complicat pân` la prostie

Comentarii

Sistemul sanitar românesc- criminal, conflictual şi complicat pân` la prostie — 3 comentarii

  1. Buna dimineata, pentru ca este una din putinele postari decente am sa fac un singur comentariu , dupa care promit ca nu voi mai citi nimic din ce se posteaza pe acest grup; dragii mei colegi dr de familie nici nu v-a pus nimeni la punct, nici nu v-am infierat., nici nu v-am cerut ajutorul pentru vreun sfat medical, pe care l-am primit fara sa-l cer, cu prisosinta. Imi asum ca am gresit major asa cum reiese din comentariile dv deoarece am somat,santajat , amenintat un coleg sa scrie o reteta dar dragii mei ce nu ati inteles,in graba de a ma infiera, este ca in final l-am rugat doar sa scrie pe memoriu justificativ in baza carui act refuza reteta, sa puna parafa el si dr de la casa si gata . In rest asumarea de a o scrie a venit prin bunavoinat nu stiu exact a cui ca banuiesc ca nimeni nu face lucruri ilegale . Mie, recunosc, ca desi imi asum gresala enorma, condamnabila si oprobiu public ca am cerut o reteta ,tot nu imi e clar de ce in Bucuresti se poate ( stiu nu o sa mai scriu de sora mea dar si in Arges se poate ) si in Calarasi si peste tot in tara nu se poate????. Va promit ca pana acum m-am ocupat doar de bolnav dar de maine voi incerca sa ma lamuresc la casa cum e corect de fapt . Imi pare rau ca raspunsul meu la o postare a unui coleg care m-a nominalizat,anonim, cu ghilimelele de riguare, v-a facut sa va pierdeti atata timp pretios din week-end dar nu am vrut decat sa clarific cateva lucruri.Sa stiti ca tot nu am inteles de ce nu a scris ca nu se poate si sa puna parafa.Eu, in fianal, atata l-am rugat .Va asigur ca as fi incercat orice alta cale sa fac rost de medicatie. Va multumesc si cred ca e cazul sa va opriti, chiar nu ne fac cinste anumite comentarii .Cristina Becheanu

    • Cristina, mulțumesc pentru aprecieri. (privind decența scrierilor mele). Decența-n scrieri o cam păstez, zic eu, în toate postările. Există câteva explicații tehnice date la răspunsuri, aici pe blog, de către colegul meu MF Toth Csongor, tobă de legi și totdată unul dinter cei mai echilibrați și obiectivi colegi. Sunt convinsă că te vor dumiri explicațiile lui deloc pătimașe, strict pe acest subiect/medicament.
      În ceea ce privește întrebrea pe care ți-o pui (nu te supără să ne tutuim colegial, nu?) „de ce în alte județe se poate”, răspunsul meu e următorul. Faptul că un coleg în alt județe a făcut ceva anume, nu înseamnă că-i și bine și că se poate. Nimic nu ne oprește să credem că peste un an av da banii înapoi. Nu există „stopaj la sursă”, adică să te oprească cineva când greșești. Nici măcar softul. Deci emiți rețeta, se eliberază, iar după un an afli că n-ai făcut bine și că ești bun de plată.

  2. In cazul discutat nu este chiar asa de complicat. Un scurt rezumat; Pacientul este internat de 14 zile. A primit prima doza pe sectie. Medicul gastroenterolog a facut documentatia pentru medicament, a si optinut acordul Casei de Asigurari. Problema este urmatoarea, in protocolul de prescriere in regim compensat, este indicat, medicamentul cu pricina fiind forma de terapie biologica Infliximab, doar medicul gastroenterolog, si administrarea lui se face strict in mediu spitalicesc. Medicul curant in acest caz trebuia sa ia legatura cu un coleg gastroenterolog si in baza anexei 22C acesta putea elibera prescriptia pentru pacient, chiar daca acesta este internat de 14 zile (s-a prevazut aceasta problema si exista solutia legala). Necunoscand legislatia, protocolul specific specialitatii gastroenterologie, medicul curant a fortat medicul de familie sa efectueze acesta prescriere, pe care a efectuat-o ilegal – si pe care o va plati din bugetul cabinetului – si este vorba de 5500lei. Noi nu am fi cunoscut cazul daca medicul de familie nu ar fi prezentat in mod echitabil situatia pe care a patit-o. Fara atacuri la persoana ci strict prezentarea cazului, nici nu a pomenit numele medicului curant. Insa totul a escalatat in urma raspunsului incisiv al medicului curant.

    P.S. eu nu pot fi de acord cu „montarea” pacientului impotriva medicului de familie in ceea ce priveste prescrierea medicamentelor. Nu poti fi asa de crud, sa spui pacientului ca daca nu face medicul de familie reteta…. in Calarasi, copilul va deceda in spital la Bucuresti. Nu poti santaja emotional familia ca aceasta in disperare sa puna presiune pe medicul de familie pana acesta va ceda, dar pentru simplu fapt ca nu conosti reglementarile in vigoare ale propriei specialitati. Ironia asezonata este ca desi pacientul este internat de 14 zile, se forteaza nota vineri dupa-masa.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>