Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Tragedie naţională. Aş arde legea şi aş rescrie-o!

Tragedie în România: oameni nevinovaţi, ieşiţi senin la o distracţie, mor arşi de vii.

Se vor analiza cauzele.

Va vui presa.

Iar noi, cei care nu am pierdut un om drag acolo, vom continua să plângem acasă, plânsul celorlalţi. Din inimă şi sincer. Eu am plâns azi dimineaţă din inimă, oamenii pieriţi acolo. Am plâns lacrimi şiroaie pe obraji.

Sunt reacţii emoţionale, individuale, eu nu-s factor de decizie, nu cunosc cifre, n-am un dosar de analiză, şi ştiu ştiu asta.

Nu-s pregătită nici să îmi dau cu presupusul pe blog legat de incendiul din club: DE CE?? Cine, cât, cum a greşit?

Textul cu “respectarea legii” mă împăroşează.

Sunt cabinet medical privat, am avut experienţa mai multor activităţi private, deci ştiu “de jos” cum este.

Vă spun cum, concret: îi atâta de cretină şi alambicată legea aia, atâta de modificată şi răsmodificată, încât nici nu mai ştii ce să faci. Și orice faci, eşti amendabil.

Păi, ca să “afişezi la loc vizibil” tot ce-ţi zic frânturile de lege că ar trebui afişat la firmă, ai umple un perete. Din cretinăriile alea afişate acolo (şi mereu se va găsi încă una care îţi lipseşte!!), nici a zecea parte nu-i cu adevărat protectivă pentru beneficiar. O pătrime de perete ar trebui umplut cu anunţuri despre bonul fiscal, de exemplu. Astfel încât, tot afişând tu diverse, uiţi să sterilizezi instrumentarul, să dezinfectezi paharele, să asiguri evenimentul din punctul de vedere al incendiilor.

Sau laşi buda jegoasă, în schimb te ocupi să expui drepturile angajatelor gravide. Sau angajata ta negravidă poate are TBC sau SIDA, dar tu eşti amendat că n-are ecuson.

DESPRE ASTA VORBESC, CA ANGAJATOR ȘI ANTREPRENOR.

Ca mamă de copil mort în club… aş ucide.

Ca emiţător de opinii (nu-s lider de opinie) aş simplifica la maximum totul. Aş arde legea actuală şi aş rescrie-o. Aş renunţa la atitudinea “ţata arde şi baba se piaptănă” şi aş impune draconic cele câteva chestiuni elementare pentru siguranţa vieţii şi a sănătăţii consumatorului. Cum?

 • Redactând legi simple, neinterpertabile şi aplicabile. Iar la prima nevoie de “modificare” de către guvernul Vasile la ce a legiferat guvernul Ghiţă, l-aş băga pe Ghiţă-n puşcărie mai tare decât pentru mită. Să citească de zece ori o frază, înainte s-o bage-n Monitor.
 • Scoţând toate organismele de control din “pole position”-ul de aducător de bani pentru partid. Banii din amenzi şi ciubucuri. Deci aş reduce totul la esenţă, anulând rahaturile.

 

 

7 Comments

 1. A. 1 noiembrie, 2015 at 9:33 am - Reply

  Buna, Otilia!
  Imi place mult blogul tau, dar de cand ti-ai schimbat domeniul nu mai primesc notificari pt noile postari pe email. Mi-ar placea mult sa faci cumva sa ma pot abona si pe acest site, ca sa nu ratez nicio postare!

  • Otilia Tiganas 1 noiembrie, 2015 at 10:34 am - Reply

   Mă bucură și mă onorează și mă motivează să scriu! Mulțumesc.
   Baiu-i că-s botă informatică, eu doar scriu și postez, chiar saitul e făcut de alții, deci nu știu ce buton de follow ar trebui să apeși. În general tot ce postez pe sait apare și pe pagina mea FB.

 2. admin 1 noiembrie, 2015 at 11:23 am - Reply

  Bună ziua A.
  Roboțeii tehnici îți spun că în sidebar, în partea dreaptă ai posibilitatea să te abonezi cu ajutorul emailului, astfel toate postările doamnei Otilia vor ajunge în căsuța de email. Sau printr-un agregator de news, prin feed-ul disponibil tot în dreapta, sidebar. Numai bine!

  • Otilia Tiganas 1 noiembrie, 2015 at 11:35 am - Reply

   Admine, eu botă-n tehnici, dacă aș citi răspunsul aș întreba întâi ce-i aia sidebar!

   • Marian 1 noiembrie, 2015 at 7:18 pm - Reply

    „Tăiați-i capul ăstuia!” :)

 3. admin 1 noiembrie, 2015 at 11:40 am - Reply

  Greu cu voi. :))
  În partea dreaptă a blogului. Acolo unde sunt listate categoriile, arhiva si alte informații… există o casetă prin care cei interesați se pot abona la noutăți. Voi incerca azi sa-l fac mai vizibil.
  @Otilia, trebuie sa inveti si tehnic. :)

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.