TU-I COMPENSAREA MAMII EI DĂ COMPENSARE ȘI CINE M-O FĂCUT!

reteta_510971001

Calm, Otilio. Dokk! Calm… zi-i!

Pentru că labirintul reţetei compensate, scoase pe imprimantă de medicul tău, de la faza în care ieşi victorios cu reţeta-n mână până la faza în care scoţi banii la farmacie- e CUMPLIT de greu de înţeles, am să vă dau azi un exemplu concret care m-a scos azi din  pepeni.

TEORETIC,  medicamentul Motilium e pe lista A, deci compensat 90 %. No din asta voi ce pricepeţi? Că, dacă pe raft, el ar costa să zicem 10 lei, tu plăteşti 1 leu şi te cari acas cu cutia. Aşa aţi crede, nu?

NUUUUUUUUUUUUUU!!!

Fiindcă încurcate-s căile domnului şi 90%  în România nu-i 90% din preţul de pe raft, ci din cel „de referinţă” şi maica mă-sii ştie ce mai scoate calculatorul şi acela de-o inventat prin capitală dân astea, iată cum stă de fapt treaba.

Scot ACUMA cifrele, DIRECT de pe calculator.

La 30 de boabe de Motilium pe lună, zice aşa: preţ maximal= 36,9 lei, compensare= 2,4 lei- (DOI VIRGULĂ PATRU LEI!!!), preţ pacient= 34,5 lei. Aşa dă calculatorul, clar? Nici medicul, nici farmacistul nu fură NIMIC. Aşa dă calculatorul.

RECAPITULĂM. Unui medicament compensat vezi doamne 90%, care costă 36,9 lei pe raft,  tu-i plăteşti 34,5 lei şi stai ca boul o oră să aştepţi să ţi-l compenseze medicul de familie ca să economiseşti FIX 2,4 lei. Apoi te iei de cap şi-ţi închipui că doctorul îşi bate joc de tine, sau că farmacistul te-a încărcat la nota de plată.

Tu-i mama ei de compensare şi cine ne-o făcut de idioţi care suntem cu mic cu mare!

Păi ca să scot eu nenorocita aia de compensare de doi lei, mă costă poate 4 lei: mentenanţă calculator, imprimanta, tonerul, abonament softului, hârtia, tuş parafă, ştampilă, ȘTAMPULĂ.

Priceput-aţi?? Cum naibii să-i explic io lu Nană Vetă că de fapt îi ţapă cu Ț mare???

Ar trebui, la dân astea, să am pregătiţi mărunţi pe birou, vine unul după Motilium, să-i zic:

-Tată, ţine 2 lei, bagă diferenţa şi cumpără-ţi-l! Că mă costă mai mult de 2 lei să ţi-l compensez. Sau stai niţel să dau o fugă la Bucureşti să împuşc 2-3 pe-acolo care de fapt îşi bat joc de noi toţi!

7 Comments

  1. rudia2014 15 martie, 2015 at 7:01 pm - Reply

    :-D
    Dracu’ mai pricepe! Poate nici ăla, că dacă aș fi sigură că pricepe, l-aș suna să-l întreb „esplicația”!

  2. gianina 11 ianuarie, 2017 at 12:59 pm - Reply

    Pai, nu inteleg! Cine stabileste pretul de referinta? Si de ce nu e cat de cat aproape cu pretul de raft?

  3. Rodeo 11 ianuarie, 2017 at 1:56 pm - Reply

    In plus, toti pensionarii se bucura de o marire de 10 lei a pensiei dar ignora ca acea marire ii scoate de pe lista celor ajutati suplimentar de guvern… In timp ce pensia creste, plafonul de 700 de lei a ramas neschimbat de atatia ani. Primim tot mai putine astfel de prescriptii, si asta nu pentru ca s-ar fi imbogatit pensionarii.

  4. Oleg Juncu 11 ianuarie, 2017 at 3:52 pm - Reply

    Păi Otilia dragă, eu de când s-a introdus „compensarea” singura rețetă compensată pe care am folosit-o a fost prima, când mi s-a prescris tratamentul. În rest ca să-mi protejez sistemul nervos merg la farmacie și-mi iau leacurile fără nici o compensare. Periodic merg la specialist pe bani ca să-mi facă control și iau leacurile pe baza scrisorii medicale, tot pe bani. Noroc că sunt relativ ieftine. „Compensarea” este o înșelătorie națională pentru naivi, care umple anumite buzunare. Și te miri că „compensarea ” te costă de N ori mai mult decât economia pacientului? Păi să vezi cât va costa administrația tâmpenia cu taxarea cu 5,5% a dobânzii pe depozite bancare (care este derizorie astăzi) și ce încurcături va produce fiindcă nu se percepe la bancă ci va fi gestionată de ANAF iar plătitorii vor fi înștiințați individual cu suma de plată care va fi în unele cazuri de câțiva bani. Și să vezi cozi la ghișeu pentru plată.

    • Alina 11 ianuarie, 2017 at 4:52 pm - Reply

      Din pacate tot ce este „compensat” e bataie de joc!! Atunci cand te gandesti: woooow am economisit banii pe consultatie! medicul se gandeste: „consultatie prin casa de asigurari? Super, mai mult de 3 minute nu dureaza!!” Atunci cand platesti consultatia! te tine 15-20 minute! Iti explica macar sa stii si tu ce e cu viata ta!! Am jurat ca nu ma mai duc cu trimiteri si prostii! Dau un ban dar stau in fata!!

  5. Adriana 12 ianuarie, 2017 at 6:39 am - Reply

    Aceeasi problema la multe medicamente.Sa luam de exemplu Diflucan-ul. Identic si la fel. Reteta compensată pentru copil. Pret de referință la raft 57 lei. Pret platit 55 lei. Unde e compensarea?

  6. FaraResentimente 12 ianuarie, 2017 at 2:43 pm - Reply

    Defapt in Romania sunt compensati doar romanii. Si atat

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.