Prima pagină » Medicale » Scorul Findrisc- cum calculezi uşor riscul de diabet

Comentarii

Scorul Findrisc- cum calculezi uşor riscul de diabet — 4 comentarii

 1. Am discutat cu dr de familie pe tema asta si a zis un lucru f. trist: nu are niciun ban alocat de la casa de asigurari pentru preventie. O discutie anuala cu o persoana din familie (in general mama ca ea decide 😀 ) ar putea amana boli ca diabet, cardiovasculare cu minim 10 ani, prin imbunatatit rutina familiei:
  -igiena alimentatiei
  -igiena somnului
  -igiena casei
  -igiena vietii psihice
  -miscare.
  etc, toate dupa caz, fiecare familie avand nevoile ei.
  Ea a zis ca atunci cand pantalonii ajung la marimea 42-44, e nevoie de schimbat alimentatia. Nu am inteles, de ce se ia referinta circumferintza burtii?

  • Circumferinta burții=obezitatea ABDOMINALĂ e o boala in sine, alta decât obezitatea generală. citeste cu Google, fiindca-i explicit, nu-i subiectul unui răspuns scurt aici. Ar fi, eventual, o postare separată.

 2. Mulțumesc ! Foarte interesant! Chiar nu știam despre acest scor, mama mea are diabet. Am calculat și am risc (17).
  Datorită acestui articol pr care sper sa-l fi citit la timp voi lua măsuri pentru schimbare stilului de viața. Diabetul este o boala urâta și perversa.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>