Am văzut un bebe, decedând prin rujeolă!

Postez mai jos, cu copy paste, un mesaj semnat de dr. Cristina Kitty Enescu, medic de familie, postat pe grupul nostru de FB cu medici de familie, grup închis. Fiindcă mesajul colegei m-a cutremurat până și pe mine, cu acordul administratoruuli și al semnatarei îl fac public, așa cum a fost el emis. Pe grup se postase un recent caz nou de DECES la sugar prin rujeolă. Nu ne făceam nici prozeliți, nici rating, nici nu eram la TV, ci vorbeam prin taste noi între noi, medicii.

La un moment dat, colega dr. Enescu scrie:

-Comentariul meu poate nu are legatură cu postarea ta, Sandra, dar am rămas sensibilizată de un caz clinic întâlnit în rezidențiat!!!
Fiica mea are 1 an și 7 luni , până acum i-am facut toate vaccinurile recomandate de pediatrul ei, inclusiv cele suplimentare. Nu i-am facut ROR la 9 luni, întrucât a fost răcită!!! (NR- ROR=rujeolă, oreion, rubeolă). L-am făcut la o lună după. Vă rog să mă credeți, dragi colegi, că am stat în mare stres până i-am făcut ROR fiicei mele, îmi era teamă sa nu contracteze boala. Evitam mall-urile, supermarket-ul, locurile aglomerate.
În stagiul de Pediatrie am avut ocazia să văd un bebe, tot de 10 luni, care a decedat datorită complicațiilor rujeolei (purpura fulminans, menigoencefalită, insuficiență multiplă de organ). Am văzut cum a evoluat boala de la momentul internării si până la momentul în care a survenit decesul (2-3 zile). Amintirea acelei micuțe mi-a rămas și acum întipărită în memorie. Am fost obligați să asistăm si la necropsia cadavrului, nu mai vreau să descriu detaliat cum arătau menigele si organelle, pentru a nu va impresiona și pe voi, dragi colegi care sunteti parinți!!! Îmi scuzati vă rog eventualele greșeli de exprimare, dar vă rog să mă credeți că și acum mi se zbârlește pielea pe mine!!!
Nu înțeleg cum unii părinti se pot juca, la propriu, cu viața copiilor lor, dând crezare unor persoane care nu au absolut nimic in comun cu medicina și care își permit să lanseze fel de fel de ipoteze cu privire la vaccinare. Ma refer la acei părinți care nu doresc să își vaccineze copiii deloc, sau aceia care refuza ROR-ul. Sincer, dacă aș vaccina la cabinet, acelor părinti care refuză vaccinarea le-aș îmmâna un CD care să conțină imagini din spital cu ultimele clipe din viata copiilor care decedează din cauza complicațiilor unor boli CE POT FI PREVENITE PRIN VACCINARE!!!! Sincer, le-aș arăta și necropsiile bieților micuți!!!! Evident că este o utopie, dar unii părinți nu conștientizează riscurile la care își supun copiii pana nu cade „beleaua ” peste ei!!!!”

După ce am citit mesajul, întreb:

-Cristina, m-ai impresionat. Tare. Eu nu am văzut, CONCRET, niciun sugar murind de rujeolă, soarta m-a ferit. Eu doar am presupus cum ar putea fi. Ba mai mult, probabil datorită vaccinărilor, care înainte vreme CHIAR erau obliagtorii, eu nu am văzut niciun caz de rujeolă la cabinetul meu. Ai fi de acord să public pe blog strigătul tău? Și, dacă da, pot aminti numele tău complet?

-Oti, da! Dă numele meu întreg, Cristina Kitty Enescu, sunt medic primar MF din 2012 la propriul cabinet medical, sunt în sistem din 2011. Sunt mama unei fetițe de 1 an si 7 luni , sunt PROvaccinare și îndemn orice părinte sa conștientizeze riscul la care își supune copilul prin refuzul vaccinării. La un moment dat, aflându-mă la o petrecere mai cu moț, la fetița unei persoane publice, câteva mămici proOlivia s-au gândit să mă bage în încurcătură, punându-mi o întrebare legată de părerea mea despre vaccinare .

Raspunsul meu a fost așa:

-Dacă ați fi acuzate într-un proces penal, ați apela la un contabil, sau la un avocet? Și motivați, vă rog, raspunsul. Toate au răspuns:

-Evident că la un avocet, întrucât are studii de specialitate

-Dar dacă ați chema doctorul? Poate ar fi mai convingător decât avocatul!

Raspunsul lor:

-Fii serioasă, cum mă poate apăra un doctor care a terminat medicina și nu dreptul? -Tot așa cum, un jurnalist fără studii medicale, (care are copii vaccinați!!) își poate da cu părerea despre un vast domeniul medical – vaccinologia.

… La care s-a asezat o liniste mormântală. Cred ca le-am pus pe ganduri!!!

By Published On: 18 mai, 2019Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Am văzut un bebe, decedând prin rujeolă!

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.