Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Gicuț și Floricuța – dialogul decidentului cu medicul de familie

 

Dialogul medicilor de familie cu decidenții, decurge cam așa. În rândulețele care vor urma, Floricuța este simbolul medicului de familie, iar Gicuț al decidentului.

Floricuța crește singură copiii, din bani de alocație, plus mai face câte un ciubuc prin bloc, fiindcă coase la mașină. Le mai repară vecinelor rufărie, mai scurtează un tiv. Gicuț cheltuie cu păcănele, escorte, pileală ca lumea, kentane, fiindcă el are serviciu și salariu bun la multinațională.

Floricuța:

-Gicule, mai dă-mi și tu ceva bani, că nu mă ajung! Nu reușesc să cresc și copii, să te îngrijesc și pe tine, să zugrăvesc pe balcon, să-mi iau și eu pantofi second și sfeter pentru frig.

-Flory beibi, bani nu-ți dau, că toată ziua nu faci nimic! Chiar ieri te-a pârât un vecin că a auzit un copil plângând în casă. Da uite, ca să nu zici că-s băiat rău, îți iau un frigider trăznet, monitorizat electronic, whireless!

-Doamne, Gigi, dar am luat unul nou anul trecut, încă nici n-am terminat ratele!

-Bun, și strică să ai două? Hai zi zău, că-i rău să ai două frigidere! Parcă ai fi stripteuză, nu gospodină. Așa îngust gândești!

-Dar mie bani de întreținere, mâncare, igienizare, taxe școlare la copii, îmi trebuie, Gicuțule! Nu aparatură electrocasnică! Nicidecum din aia scumpă și sofisticată, ce zici tu. Apropo, lasă chiar acum ceva, că mâine ne taie ăștia curentul, dacă nu-l plătim!

-Bani?? Iară bani?? Toată ziua numai asta aud. Nesătulo! Uite, îți angajez un ajutor. Am o bună prietenă, Fericella Birău o cheamă, eu o numesc Ferry, fată bună, dar fără serviciu. Uite, o angajez normă întreagă plus sporuri, ca să te ajute la copii.

-Gigele, ai `nebunit! Dar dă-mi mie un sfert din banii fără sporuri ai Fericellei și fac miracole pe aici!

-Mă toci la creiere. Nu-ți mai angajez, atunci, nici ajutor. Oricum, n-ai nevoie, că ș-așa nu faci nimic. PUNCT. ZÂT. Am decis. Te dotez cu o furgonetă nou nouță, prelată impecabilă, patru cauciuce de iarnă, că mori!! Diamant de furgonetă! Să aud acu` că nici aia nu-ți convine.

By Published On: 24 mai, 2019Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Gicuț și Floricuța – dialogul decidentului cu medicul de familie

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.