Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Birocrație, aberații, hoție și adevăr, guestpost Oleg Juncu

Despre birocrație, aberații, hoție și adevăr, guestpost Oleg Juncu

Cum văd eu problema de la mine de pe stradă?

Păi, simplu: majoritatea timpului în care am lucrat s-a scurs în regimul comunist și am avut timpul să cunosc trăsăturile esențiale ale administrației de atunci. Conceptul birocraților comuniști era clar: toți sunt hoți și încearcă să profite. Deci trebuiau construite bariere de netrecut pentru a evita cu orice preț frauda. Asta însemna complicarea la maxim a demersurilor cetățeanului pentru a obține ceva de la administrație și obținerea de mii de semnături și pasarea răspunderii în sus ca barieră sigură împotriva furtului. Văd că acest principiu este dominant și acuma. Mai mult, a fost perfecționat creativ iar cetățeanul a devenit un factor perturbator în viața liniștită a birocraților.

Din păcate, ei au reușit să informatizeze acest principiu. De unde calculatorul, în loc să devină un ajutor pentru cetățean, a fost transformat în instrument de tortură (vezi „sistemul card de sănătate”). De aici și cele n+infinit de protocoale pentru MF, transformându-i și pe ei în simpli funcționari de stat emitenți de bilete și copiatori de rețete ordonate de specialiști, adică un filtru în plus pentru „evitarea fraudei”. Nenorocirea este că, odată cu complicarea „sistemului”, se deschid nenumărate portițe pentru furt și se complică căile de a fi depistați vinovații.

Bravos națiune!!!

Și ce va face Premierul? Oricâtă bunăvoință ar avea, nici el nu poate răsturna carul birocratic. Aici este vorba de schimbarea paradigmei, pe care nici o revoluție n-a fost în stare s-o facă. Niciodată premierul nu va considera că este în serviciul cetățeanului. Și el este o verigă în mașinărie, sclavul birocrației!

2
By Published On: 6 ianuarie, 2018Categories: INVITAŢIComentariile sunt închise pentru Birocrație, aberații, hoție și adevăr, guestpost Oleg Juncu

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.