Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Cancer – omenie – bani – disperare – milă -, sau oţelul legii?

Dragii mei cititori, doctori şi nedoctori.

Ce încerc eu să fac pe blog, de mult, răbdător, picătura chinezească? Să ne apropii. Să arăt ȘI partea care ne dezbină, chiar fără să vrem. Adică presa, politicul, legea îmbârligată.

Iată o frântură, un micron de exemplu.

Medicii de famiie din Tulcea, în absenţa vreunui oncolog în zonă (aşa cum stipulează legea – fără să ţină cont de posibilităţile reale), au compensat medicamente EXTREM DE SCUMPE bolnavilor de cancer. Fiindcă le era milă, nu voiau să-i lase fără tratament etc. Poate fiindcă cineva de la biroruri a SPUS că-i okay, că pot s-o facă în situaţii speciale.

Dar legea spunea CLAR că doar oncologul poate, or oncolog nu exista acolo!

Bun.

Astăzi, Curtea de Conturi, controlând din urmă, acelor medici le impută sume uriaşe, fiindcă nu au respectat SEC legea. Nu aveau voie să compenseze! Zice Curtea. Iar aceluia care, la tefefon, de pe la birouri, a ZIS la rându-i ceva, nu i se impută nimic. Și nici nu răspunde de nimic.

Voi cei care mă citiţi, puneţi-vă în ambele situaţii.

  1. pacient disperat, diagnosticat cu cancer şi care avea nevoie de tratement – într-o localitate fără oncolog, versus
  2. membrii familiei medicului de familie care, ajutând când trebuia, azi îşi pune ştreangul la gât să-şi acopere imputările blândeţei.

DESPRE ASTA VORBESC EU!!!

Despre nevoia să fim uniţi: bolnavi-medici, fiindcă suntem la fel de f…ţi din afară. Iar la faza din această poveste, medicul dur care „n-are mamă, n-are tată”, a rămas cu banii. Ăla bun şi blând şi milos, e nimicit financiar.

http://radioconstanta.ro/2016/03/16/tulcea-medici-de-familie-buni-de-plata-dupa-ce-i-au-ajutat-pe-bolnavii-de-cancer/

 

2 Comments

  1. Costica Gurea 19 martie, 2016 at 5:58 pm - Reply

    Despre CARE realitate vorbim ? Alege intre SARACIA care devine tot mai profunda in Romania din vina tradatorilor de neam si tara , Razboiul Global de pe Terra ,Actul criminal din 1947 , criptoSTALINISMUL perpetuu TOT din Romania , Yalta -Malta -Havana ,Pactul Ribbentrop – Molotov , Necazul iminent care va veni din Lausanne (Aubonne)… Cu atitea realitati REALE , este cel mai mare pacat sa-ti irosesti resursele vorbind despre naked woman.

  2. Oleg Juncu 20 martie, 2016 at 7:02 pm - Reply

    Absurdul într-un spațiu absurd. Curtea de conturi formată din roboți care văd numai fila din fața nasului. Nu sapă mai adânc fiindcă nu le cere nimeni asta. Cauza reală, cea adevărată este tot o încălcare a legii: obligația celor plătiți cu bani grei să asigure cel puțin un oncolog într-o unitate spitalicească. Asta este de fapt cauza reală dar curtea de coante are ochelari de cal. Medicul care a prescris medicația a respectat de fapt Constituția! A respectat dreptul la viață a unui cetățean român! Dar robotului nu-i pasă, el nu-i programat pentru asta. Nemernicul, care se lăfăie într-un fotoliu capitonat și care nu și-a făcut treaba de a asigura funcționarea sistemului numind un oncolg, repet: plătită cu bani grei, el nici usturoi n-a mâncat, lui nici gura nu-i miroase. Bravos națiune, mergem înainte.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.