Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Cardiologul Vasi Rădulescu susține medicii de familie

Cardiologul Vasi Rădulescu https://www.facebook.com/vasi.radulescu,

susține medicina de familie în răspuns la articolul meu din josul acestei pagini:

„Am observat ceva trist tare la Otilia și simt nevoia să scriu câteva cuvinte. Am militat mereu, ca orice om zdravăn la cap, pentru importanța medicinei de familie. În cabinet, acolo, se poate face prevenție primară și educație medicală. Dacă am avea medici de familie mulți și cabinete dezvoltate frumos, am avea un popor mult mai sănătos. Fără birocrație exagerată, cu resurse alocate generos, cu accent pe zona asta, cu încredere a populației în această specialitate.

Medicul de familie nu e un fraier care știe puțină medicină și doar dă trimiteri, scrisori, rețete. Vă implor, renunțați la mentalitatea asta nocivă. Medicul de familie nu a ales specialitatea pentru că n-a mai rămas altceva, ci asta și-a dorit el, să activeze în cabinet, să aibă grijă de o comunitate, să orienteze și să clarifice niște lucruri, să facă educație medicală. E cel mai important medic posibil, credeți-mă! Dacă am avea o rețea impecabilă de cabinete și am lua măsuri bune pentru ei, medicii aceștia ar putea remedia multiple probleme, de la vaccinare la demitizare, de la automedicație absurdă la abuz de antibiotice și multe altele.

Cât timp vom mai subestima medicul de familie, vom întreține un cerc vicios care nu face bine nimănui. Otilia este un medic extraordinar. A scris un articol despre specialitatea ei și unii, în ura asta atât de facilă, s-au grăbit să arunce cu piuneze prin comentarii. E păcat. Nu e caz singular, că medicii sunt tot mai atacați, mai ales cei care, din timpul și energia lor, au decis să scrie pe bloguri sau pe Facebook, să educe oamenii, să facă ceva care nu vine deloc de la oficiali. Iar răspunsul unora e injuria și ura.

Poate ne mai îmbunăm. Eu încă sper.
V.”

By Published On: 13 decembrie, 2018Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Cardiologul Vasi Rădulescu susține medicii de familie

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.