Ce aș face cu școlile, în epoca COVID

Ce aș face cu școlile românești în epoca COVID, dacă decizia ar sta în pixul meu.
Răspund. Argumentez.
Le-aș lăsa deschise, chiar dacă-n clasă rămân doar trei elevi asimptomatici. Asta ca simbol.
Aș izola doar copiii SIMPTOMATICI, dar și pe ăia, testați doar RT PCR. Și DOAR dacă au simptome.
Aș diferenția la copii, CLAR, starea de a fi infectat, cu aceea de a fi bolnav. Le amestecăm pe astea. Tare. Una-i să fii pozitiv la test, alta să fii BOLNAV. Să ai baiuri reale în corp determinate de virusul SARS COv2
I-aș lăsa la școală fără măști și fără ziduri din plexic.
Fiindcă bolile psihice derivate din simulacrul de izolare, bolile dermatologice/alergologice/pneumologice/ORL derivate din mască, le simt mai grave decât potențialul focar COVID provenit din școli.
I-aș lăsa să stea la școală NORMAL, relaxați, dornici de știință, cum am stat și eu la vremea mea. Fără frică, fără teroare. NEABUZAȚI EMOȚIONAL. Fără stresul provizoratului pe care nu-l pot controla. Fiindcă-i CUMPLIT!
Simt că drama unor generații de tineri pervertiți emoțional, antisociali, robotizați, anxioși, e mai mare decât „cât covid” îi poate transmite acasă un tânăr (care oricum nu face forme grave de boală!), unei familii senioare ce nu se vaccinează-n ruptul capului și nu crede în covid.
Mai simt și că acceptarea unor noi generații de tineri neșcoliți, peste neșcoliții precedenți pandemiei, ai generațiilor adoratoare de starlete siliconate și beămveuri la Mamaia, este sinucidere socială. MULT mai gravă decât însăși pandemia.
Sunt medic.
TOATĂ munca mea se bazează pe a alege răul cel mai mic pentru pacient. Nu să creez o planetă fără boli. Nu. Nu-s pusă la cabinet să mă substitui lui Dumnezeu, să știu dinainte că vei muri. Și când vei muri. Și cum. Nu. Ci-s pusă să previn, bazat pe ceea ce a inventat știința pân` la vremea mea, și să-i ofer pacientului varianta cea mai soft, răul CEL MAI MIC.
Or, la ora asta, răul cel mai mic, după mine, este să nu ucizi școlile la propriu și tinerii metaforic.
După focarele covid rezultate din licee/școli/grădinițe, pot muri unități. Din moartea liceelor/școlilor/grădinițelor, mor generații. Mor țări.
PS. Citat de pe pagina mea de FB, o mamă – „Azi mă uitam la copila mea cum ridică două degete în fața laptopului, ca să răspundă.” Moartea emoțională a acestei fete cu câte/care morți adulte de covid o poți compara/cumpăra/explica/accepta?
……………………………………
Desigur toată construcția mea din acest articol este DOAR în contextul unei vaccinări active, în uriașă proporție, ca singură soluție de a lichida pandemia.

4 Comments

 1. Iulia Simionov 1 octombrie, 2021 at 2:42 pm - Reply

  Excelent! Asa este!Epidemia de prostie va fi un dezastru mult mai mare decât cea de covid ,cu efecte de mult mai lunga durată,atat pentru individ cât și pentru societate. Și eu sunt medic și cred ca ar trebui făcut orice(si orice-ul asta e reprezentat în cea mai mare parte de vaccinarea în număr cât mai mare) , pentru a tine școlile deschise.

 2. Daiana 6 octombrie, 2021 at 5:32 am - Reply

  Astăzi fiica mea adolescentă, având în clasă un coleg pozitiv, a întrat în online. A plâns mare parte din zi. Nici în ruptul capului nu am reușit să o liniștesc. Mi-a spus că și ultima data au zis la fel: ca vor fi acasă doar două săptămâni și a fost aproape tot anul. E cuprinsă de deznădejde. Iar orele online, mai ales la un liceu de artă, sunt o glumă.

  • Eduard 6 octombrie, 2021 at 6:07 am - Reply

   Raul cel mai mic este învățământul on line care asigura sănătatea copilului! Raul cel mai mare este sa fie bolnav , poate chiar mort, orfan de un părinte ucis de virusul adus din școală ! Un părinte responsabil și informat prefera un copil poate mai anxios dar sănătos ! . Deja au murit copii in numele educației ! Vreți să mai moara ? Un medic nu ar trebui sa gândească că dumneavoastră !

   • Otilia Tiganas 6 octombrie, 2021 at 7:48 am - Reply

    E trist că vă simțiți informat și pregătit să intrați în această dezbatere. Convins că știți tot și că aveți dreptate. Destul de convins, încât să știți exact până și cum/ce ar trebui să gândească un medic.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.