Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Cele mai mari trei greșeli, când răcești

Cele mai mari trei greșeli când „răcești” tu, sau copilul tău.

1.Să nu știi la ce să te aștepți.

Adică la faptul că:

viroza va dura (poate) 7-8-9 zile până te vindeci. Dintre care 3-4 zile trec fiindu-ți rău: frisoane, dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, dureri în piept, nas înfundat, tuse etc. (Chiar 10 zile poate dura o viroză mai agresivă, până să te vindeci!)

-că temperatura va crește de 3-4 ori pe zi în primele 4-5 zile, iar asta dovedește că organismul tău luptă cu virusul. Febra în sine nu-i o boală, e o reacție corectă a corpului la microb. Febră= temperatură peste 38,5 grade. Sub 38,5 grade o numim subfebrilitate.

2. Să încerci să duci viroza pe picioare, crezând că medicamentele pot înlocui imunitatea ta. Ei bine, nu pot. NU POT! Așadar, condiția primă și obligatorie a tratamentului și prevenirii complicațiilor este SĂ STAI ÎN PAT. Nu la serviciu la cald, nu prin casă, prin bucătărie la oale, ci CULCAT ÎN PAT. Plapumă. Pijama. Asta te vindecă așa cum nici perfuziile cu ampicilină+gentamicină n-o pot face. Pe lângă stat la pat: ceaiuri calde, supe, comprese, gargare, paracetamol, vitamina C, picături pentru nas… (Ah, să nu uit! Nu privi la televizor  știrile de la ora 18 cu crime/morți/ violuri/accidente mortale și nici la cele politice de la 19. Scad semnificativ imunitatea.)

Deci. E vital să știi la ce te să te aștepți și atunci viroza nu te mai poate surprinde.

În concluzie, nu ai de ce să te miri că de 4 zile tot ai febră! E normal, intră în parametri. Că, deși ai stat 3 zile la pat, tușești tare și e nasul înfundat. Normal. Ai viroză, deci asta urma să se întâmple.

3.Iar ultima greșeală ce decurge din cele de mai sus, e să bagi în tine, din neștiință, antibiotic a 4-a zi, fiindcă ești “tot înfundat și cu tuse”!

Ești exact cum ne așteptam să fii, deci viroza nu ne-a surprins.

Iar ca să nu faci greșeala a treia, nu te lamenta la farmacie, nu solicita 112, nu fugi la spital la camera de gardă și nici NU SCHIMBA primul medic care a diagnosticat viroza!

By Published On: 7 decembrie, 2017Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Cele mai mari trei greșeli, când răcești

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.