Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Shakira și orelistul din Galați

Shakira are probleme la corzile vocale și caută “cel mai bun chirurg ORL din lume”. Textual.

Dar așteptările Shakirei sunt basm (păcat că nu citește Blogul Otiliei, haha!): nu există niciun chirurg ORL care să fie cel mai bun din lume. Așa ceva nu există. Există chirurgi ORL excepționali, cu echipe excepționale în clinici excepționale cu dotări excepționale. Mulți. Mulți în lume, din ăștia, există!. Nici unul nu-i “cel mai bun din lume”. Ba mai mult. Nici unul dintre miile de „cei mai buni din lume” nu rezistă o oră fără echipă, fără logistică, suport, spate și bani.

Nici ea, Shakira, nu-i cea mai bună cântăreață din lume! S-ar putea ca exact la această oră Piteștiul și Huedinul să aibă câte o voce de Shakiră. Dacă nu chiar peste Shakiră! Dar pe care nimeni nu o promovează, în a cărei carieră nimeni nu a investit. Și care cântă la nunți. Fără formația+echipa divei.

S-ar putea ca “cel mai bun chirurg ORL din lume”  să fie la Galați… dacă tot ziceam că așa ceva nu există. Însă el, gălățeanul, să nu aibă (normal!) clinică dotată, echipă pregătită, să nu fi apucat să opereze nici măcar o sferto Shakiră ca să vuiască presa internațională.

Iar accidentele, incidentele, complicațiile unei operații (care nu intră la malpraxis și nici la “probleme de sistem” – ca la noi) mai țin ȘI de destin, nu doar de chirurg. Deci nici măcar utopicul „cel mai bun chirurg ORL din lume” nu poate garanta sută la sută reușita, tot te pune să semnezi că știi riscurile și le accepți.

… Scriu fiindcă mi-e ciudă, știind ce școală medicală avem, ce profesioniști am putea avea și că e IMPOSIBIL ca pe “cel mai bun chirurg ORL din lume” ea să-l găsească la Iași sau Timișoara sau București. Fiindcă sistemul românesc nu permite așa ceva, nici măcar în clinici private. Nici în cel mai frumos vis.

Și-i mare păcat de mințile/mânuțele noastre românești.

 

 

By Published On: 8 decembrie, 2017Categories: POVESTILE OTILIEIComentariile sunt închise pentru Shakira și orelistul din Galați

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.