Prima pagină » POVEŞTILE OTILIEI » Clinicile private și medicul de familie în România

Comentarii

Clinicile private și medicul de familie în România — 10 comentarii

 1. Si eu mi-am jurat sa nu mai apelez niciodata la un spital privat. Mi s-a recomandat de catre medicul endocrinolog sa fac recuperare pentru calmarea durerilor mele de coloana. Pentru ca sectia de recuperare din spitalul judetean era inchisa din cauza pandemiei, am rasuflat usurata crezand ca in curand voi scapa de dureri. Am fost la vizita medicala, mi s-a spus diagnosticul pe care oricum eu il stiam de o viata intreaga, apoi doctorita si-a cerut scuze ca nu ma poate interna si ca va trebui sa astept aproximativ o luna, pana cand spitalul va angaja o infirmiera de noapte care atunci lipsea. I-am spus ca ma descurc si ca pot sa ma deplasez cat de cat daca voi avea nevoie de ceva, noaptea. I-a fost frica mi-a zis ca in situatia mea nu poate sa ma lase fara ajutor in caz de nevoie. Am inteles-o fiind convinsa ca nu e vina ei ca spitalul n-are angajati suficienti pt toate sectiile. Dupa 4 luni de asteptare si dureri la care numai eu stiu cum le-am facut fata, am dat telefon din nou sa vad ce s-a rezolvat. Mi s-a spus sa caut in alta parte pentru ca la ei nu se poate. Consider ca n-ar fi trebuit sa fiu taxata atunci pentru vizita medicala daca nu au avut posibilitatea sa ma trateze. S-a intamplat in vara asta si tot in anul asta m-am programat la o examinare DEXA, de data asta la un alt spital privat. Cand dupa 3 luni am mers s-o fac,programarea mea nu a fost regasita. Si doar primisem toate indicatiile, luna, zi, ora. Cum e posibil? Sunt revoltata pe decizia care spune ca doar urgentele sunt rezolvate. Macar o parte a spitalelor de stat ar trebui sa functioneze normal. Sunt tratati cei cu covid care n-au respectat nici o regula si ceilalti sunt lasati sa rabde pana le sar ochii.

 2. Huh! Mult pana sa se calce peste orgolii. In România daca mai ceri a doua parere risti sa nu mai ai parte de tratament.
  Bun articolul! Bine ar fi sa fie luat in seama.

 3. Felicitari! Ati salvat 2 vieti! Miracol adevarat.
  De ce nu trimiteti propunerile cuiva, nu stiu cui, care sa poata sa le aduca in discutie?
  Poate unui deputat din zona dvs, unui senator, prefectului. Ei ar trebui sa fie extrem de receptivi ca doar vin iarasi alegeri.
  Cu mare parere de rau eu nu am nici o putere. Si ca mine multi dintre cei care va urmaresc…

  Oh, ce mult mi-ar placea sa fiti medicul nostru de familie, sa stam pe indelete de vorba, si sa ne sfatuiti.
  Cu mult respect, de pe lânga Bucurestiul cenusiu!
  Adriana Robescu

 4. Ești pacient, ti-e frica din cauza ca nu ti-e bine, starea de rău te oboseste și sa mai faci și ” demersuri diplomatice” ca doi doctori sa vorbească unul cu celalalt… e prea mult. Esti suferind și trebuie sa rezolvi probleme de organizare?
  Regulamente de colaborare stabilite între cabinete, clinici pe situații descrise precis.

  • Nu, nu ți-e nici rău nici frică, atunci când rămâi gravidă și optezi pentru o clinică privată. Și te prezinți la ei pentru prima dată. Poți linitit să vorbești, ce am zis eu. Este un sfat, o soluție. Nu vrei? Niciun bai. Așteaptă până în România voi exista proceduri sigure, clare, de neîncălcat. Sau măcar să existe proceduri…

 5. Bună ziua, doamna doctor! Am citit articolul scris de dvs și m-a impresionat gradul de implicare emoțională al dvs în caz, deși nu cunoșteati personal pacienta (nu vă era rudă sau prietenă, din cât am înțeles). Am remarcat pt că nouă asta ne lipsește. Și noua ca nație dar când am zis „noua” m-am referit în special la cazul fiului meu (și al meu (mama) implicit). Aș dori tare mult să discut cu dvs. Noi suntem din Brăila. Vă las aici site-ul ce descrie problema băiatului meu, cu datele pe care le avem până acum.
  https://nediagnosticat.eu/
  Aș vrea să mă sfătuiesc cu dvs. Vă mulțumesc tare mult pentru un eventual răspuns!!

 6. Ha! Acum 3 ani , o gravida urmărită în privat , la un mare spital bucureștean , vine pentru o adeverinta de preschimbare permis auto. Ii iau tensiunea și 155/ 100 mm Hg mi se pare mie, medic prost de țară , un pic cam maricica… rog pacienta sa atenționeze ginecologul precum ca mf asupra hipertensiunii. Nu doar ca am fost ignorată pe tot parcursul sarcinii, însă la 12 ore după naștere minunatul spital privat nu reușise sa stabilizeze tensiunea proaspetei mamici…

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>