Comandă setul AKUTOL, AICI

Curs de „Părerologie” sau „Scorţişoara te scapă de infarct”

Curs de “Părerologie” aplicată, ţinut de Oana Goidescu, chirurg

Au început cursurile şi universităţile. Știu că o sa ma blagoslovească de mamă colegii mai mici, programa e si aşa plină, dar eu un aş mai băga un curs – Părerologie. Cu tot cu LP. Adică Lucrări practice. Zău dacă nu s-ar simplifica multe din viaţa de medic! În primul rând, timpul pentru studiu.

Dar hai să bat câmpii sistematic.

Pe vreme de beţie, aia de nu-ţi vine să ieşi din sala de curs, aş face cursul pe calculator.

Prima materie de care poţi să uiţi e Farmacologia. Netul e plin de „planta minune care ” , „doctorilor nu le-a venit să creadă” , „companiile farmaceutice/cosmetice au turbat când au auzit de această descoperire” , „cu trei ingrediente din orice cămară scapi rapid de…”.

De ce? De orice. Mai puţin de prostie, naivitate sau cum vreţi să-i spuneţi. Chiar mă gândeam, zilele trecute, că banala turtă dulce e un atentat la rezerva casnică de antitumorale. Doară pui în ea bicarbonat! Sau poate tocmai de-aia trăieşte atâta Moş Crăciun? Nu mai zic de cum se mişcă… Ghimbir, scorţişoară, lămâie, cătină… amestecate între ele sau cu alte chestii, vindecă tot. Parcă văd, mâine poimâine, câte o gospodină de-asta cu bicarbonat de uz medicinal băgând şi nişte Axion în venă, sau frecându-se vajnic cu el în loc de chirurgie bariatrică.

Bun. Am scăpat de Farmaco.

La mica distanţă, e virusologia. De la dezvăluirile apocaliptice ale savanţilor care “rup tăcerea” şi recunosc paternitatea super viruşilor, până la genocidul orchestrat de conspiraţia iudeo-masonică atunci când ne pune la vaccinat. Cu mercur, cu aluminiu, cu virus ascuns în virus… cu … cu naiba mai ştie ce, rămâne să-şi facă unul sau altul doctoratul pe temă.

De ce mai scăpăm? Păi, pediatrie!

Toţi postacii se pricep la tot ce ţine de plozi. De la febră la muci, de la pneumonie la ADHD, cu parentingul la vârful degetului mic. Te şi miri cum de-a scăzut mortalitatea infantilă înainte de era internetului gratuit.

Hai, gata cu teoria şi să trecem la practică. De aia hard core, lângă tarabă, pe băncuţă la bloc, sau pe şanţ.

Prima chestie de care scapi, e Medicina Legală. Cu excepţia medicilor morţi la datorie, care mor regulamentar, conform sintagmei „păi nici cizmarul n-are ghete”, restul decedaţilor prin spitale au cauze sigure si clare, făcând autopsia inutilă. Care-s cauzele? Doctorii. Știe ţaţa Frusinica fără să mai aştepte concluziile anchetelor. Din păcate, ştiu şi unii medici. Mă rog, absolvenţi de medicină eşuaţi între timp între hârtii, dar cărora nu le strică puţină publicitate.

  • Alo, colega! Părerea se exprimă public atunci când pregătirea şi experienţa sunt minim egale cu ale înfieratului. Cu mare marjă de eroare şi atunci, pentru că tu N-AI FOST ACOLO, nu-i aşa?

Poţi să mai scapi de cursurile de Medicină Internă, Chirurgie, (cel puţin partea de mică chirurgie), Reumatologie, Obstetrică-Ginecologie cu tot cu educaţie sexuală. Si de bune parti din mai toate disciplinele, pentru că TOȚI NE PRICEPEM LA TOT.

Si atunci ce rost mai au cei 6 ani de facultate şi alti câţiva de rezi?

unnamed

19 Comments

  1. Mhm 6 octombrie, 2016 at 6:19 pm - Reply

    Virusi avem la computer, virusuri avem in medicina..

  2. Enola Gay 6 octombrie, 2016 at 7:07 pm - Reply

    Înțeleg că ești contra medicinei naturiste. Faci o mare greșeală! M-am vindecat de infecțiile urinare pe care le tot făceam de vreo 6-7 ani din cauza de e-coli și din cauză că antibioticele prescrise de diferiți doctori, mi-au distrus sistemul imunitar, cu tinctură de ghimbir + miere, tinctură de propolis + miere și ceai de busuioc. Rețete luate de pe net, evident. O să spui că doctorii ăia n-au fost competenți probabil. Probabil! Și-atunci? Își citesc postările dar asta e o mare greșeală! Mai reflectează, poate-o ștergi. N-are ce să strice nimănui dacă ia tratamente naturiste atunci când alopata dă greș.

    • Otilia Tiganas 6 octombrie, 2016 at 7:23 pm - Reply

      Tratament natural e una, sa zici ca ghimbirul te scapa de cancerul metastazat, e alta.
      Ca tratamentul natural e MINUNAT cand alopata da gres (asa-i!) e una, sa promiti minuni inaplicabile practic cu scortisoara, e alta.
      La fel si-n politica. Sa promiti, tu Presedinte, ca faci tot ce se poate ca sa fie MAI bine-n tara e una, sa zici ca dublezi de maine salariile si pensiile e minciuna, bataie de joc, deci alta.
      Sa bei ceai de tei la viroze in loc de penicilina e perfect, adica e una, sa zici ca teiul iti creste penisul 5 centimetri in doua saptamani, e alta.
      M-am facut inteleasa Enola, da?

      • Adina 26 mai, 2017 at 9:55 am - Reply

        Bravo !!!

    • Ioana 7 octombrie, 2016 at 7:15 am - Reply

      Enola Gay, esti femeie sau barbat? Iar numele tau reflecta vreo orientare sexuala? Ca atunci se explica infectiile urinare cu e coli pe care „incompetentii aia de doctori” nu ti le-au putut trata. Probabil nu sareau asa reprde cu antibioticul precum practicai dumneata obiceiul. Poate cu miere merge ca uns „tratamentul”….mama lui de tratament naturist!

      • oana 7 octombrie, 2016 at 9:33 am - Reply

        Enola gay e numele mamei pilotului care a bombardatt Hiroshima. N are nici o legatura cu vreo orientre sexuala!

      • ss 7 octombrie, 2016 at 1:05 pm - Reply
      • Fat Man 8 octombrie, 2016 at 1:49 pm - Reply

        Enola Gay” este numele unui avion de bombardament de tipul B-29 Superfortress ce a aparținut Forțelor Aeriene ale Statelor Unite (acronim USAAF). „Enola Gay” a lansat prima bombă atomică folosită într-un conflict militar (botezată „Little Boy”) la data de 6 august, 1945, asupra orașului japonez Hiroshima.

        Datorită rolului său în primele bombardamente atomice numele „Enola Gay” a devenit aproape sinonim cu bombardamentele însele. Ca urmare a acestor două bombardamente atomice, Japonia a capitulat câteva zile mai târziu, la 15 august 1945, astfel luând sfârșit cel de-al doilea război mondial.

        Numele bombardierului a fost inspirat de Enola Gay Tibbets, mama pilotului Paul Tibbets.

        • Otilia Tiganas 9 octombrie, 2016 at 7:49 pm - Reply

          Mai exista si un film (celebru!) cu acest titlu.
          Faina prezentarea ta, multam Fat Man!

      • Fat Man 8 octombrie, 2016 at 1:50 pm - Reply

        Putina cultura generala nu strica

  3. Enola Gay 6 octombrie, 2016 at 7:31 pm - Reply

    În comentariu ai perfectă dreptate :)

  4. Melinte Ramiro 7 octombrie, 2016 at 2:28 am - Reply

    Din păcate multe din cele scrise în articolul d-nei dr.Otilia Ţigănaş sunt exagerate şi părtinitoare . Nici eu nu sunt de acord cu blamarea medicilor! Vreau să subliniez clar acest lucru !Sunt MEDICI şi medici !Dar, din nefericire, în facultatea de medicină nu se învaţă CORECT tratarea (îngrijirea) omului ca OM,ci ca la veterinar, asemenea unui animal, se tratează doar trupul.Dar OMUL are şi SUFLET şi trup.Iar cauza îmbolnăvirii omului este păcatul (o boală a sufletului !!!).Deci,problema se mută automat în plan spiritual,DUHOVNICESC. Până la urmă chiar cuvântul spital derivă din hospital (ospitalitate,dragoste de semen,cu atât mai mult dragoste de bolnav).Modelul TUTUROR MEDICILOR ar trebui să fie Samarineanul Milostiv,Sfinţii doctori fără de arginţi,doctorul Nicolae Paulescu (Vezi „Noţiunile de suflet şi de Dumnezeu în fiziologie”).”Căutaţi mai întâi Împărăția Cerurilor şi restul se va adăuga vouă” este perfect valabil şi în medicină. Restul va veni de la sine și un asemenea articol nici nu-şi mai are rostul. Iertare pentru lungimea expunerii. Numai bine şi multă sănătate sufletească şi trupească. Amin şi Doamne ajută tuturor românilor !!!

    • Otilia Tiganas 7 octombrie, 2016 at 8:42 am - Reply

      Sigur Melinte Ramiro, și mă bucur ca ai păreri, chiar contrare mie. Unanimitatea ma împăroșează chiar și azi, la decenii postcomuniste!

  5. Sagy, 8 octombrie, 2016 at 2:43 pm - Reply

    Delicios articolul. Super tare! Felicitări

  6. Oleg Juncu 30 decembrie, 2016 at 10:40 pm - Reply

    Latinii ziceau: „est modus in rebus”, mai nou zicem să-i dăm cezarului ce-i a cezarului. Fiecare lucru își are locul său pe raft. Important este să nu încurcăm borcanele și să păstrăm măsura. Mai demult plantele, argila, lipitorile erau singurele leacuri și iată că omenirea a supraviețuit. Cu timpul au venit și sinteticele care au permis un salt calitativ substanțial atâta timp cât erau utilizate la locul lor, adică acolo unde plantele și lipitorile nu mai făceau față și nu deveneau o modă (ce fel de doctor e ăsta, îmi curge nasul gârlă și nu mi-a dat penicilină!!???). Dar nu văd de ce să nu mai folosim și cele vechi acolo unde sunt eficace și își fac treaba? Și cu mai puține daune colaterale (primum non nocere, nu?). Și să ne aducem aminte să tratăm bolnavul și nu boala (aici MF are ultimul cuvânt de spus fiindcă îl cunoaște cel mai bine pe bolnav). Așa gândesc eu neofitul în salopetă cu cheia fixă de 14/17 în mână și pentru care omul este tot un fel de mășânărie, genială e drept!

  7. Ioan Cojocaru 1 februarie, 2017 at 8:20 pm - Reply

    Din pacate nu s-a prea inteles postarea Otiliei;unii au comentat pe langa subiect.altii pur si simplu n-au priceput.Mai cititi si printre randuri,dragilor,nu toate-s mot-a-mot…..

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI


Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.