Prima pagină » POVEŞTILE OTILIEI » Dom`doctor Ioneleee! Bagă-ţi şi mătura-n fund!

Comentarii

Dom`doctor Ioneleee! Bagă-ţi şi mătura-n fund! — 2 comentarii

  1. Cu curaj si inteligenta ai aratat nepasarea politicienilor romani vis a vis de statusul medicilor de familie!Ai aratat mizeria la care suntem supusi si din pacate o acceptam!
    Politicienii asteapta sa treaca trei zile de la cele prea frumos spuse de tine, dupa care se va lasa tacerea dorita de ei.Oare chiar asa se va intampla? Chiar asta este soarta care ne asteapta? Chiar atat meritam de la trecerea noastra prin viata?

  2. Cândva li se spunea „factotum”. Era persoana fără fișa postului care rezolva tot ce intervenea în afara atribuțiilor personalului normat pe funcții dar uneori le ținea locul acestora pentru scurt timp. Deși nimeni nu-i întreba de studii, se pricepeau la orice. Unii erau încadrați pe diferite posturi dar fără atribuții clare, alții îndeplineau aceste „sarcini” voluntar, pe lângă cele din fișa postului. Acestora din urmă li se spunea și „învârtecuși” și erau „răsplătiți” sub diferite forme: fie li se iertau multe „scăpări” și absențe, fie diverse prime și avansări peste rând. Oricum, se alegeau cu avantaje până la urmă materiale.
    Observ că forma modernă a factotumului (M.F.) a evoluat (având obligatoriu diplomă și grad), alegându-se însă doar cu ponoase și cu titlul de „acar Păun” (dacă lucrurile ieșeau prost). Din respect nu mi-am permis să folosesc titlul de „țap ispășitor”, deși tocmai la asta m-am gândit! Se pare însă că mentalitatea celor care pretind astfel de servicii n-a evoluat prea mult, adică deloc. Ba parcă a involuat! Au devenit obraznici și mitocani.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>