Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Dorele, mere Sistemu Info? Că-i vineri, beib!

 

E vineri. Sistemul Informatic nu merge. Normal că nu!

 

El – sistemul – NU merge vineri cu o acurateţe şi o constanţă pe care nu o regăsesc pe alt palier. Că organizarea sănătăţii e aproximativă, ambiguă, nu ştii nimic precis? DA. Clar.

Și totuşi, UN SINGUR lucru îl ştii precis: dacă-i vineri, sistemul informatic cade. Sau, de nu cade total, merge în ritmul de 1 reţetă la 15 minute.

Pentru aceia care nu-s medici slujbaşi ai celebrului sistem: ştiţi cum e  cu asta?

Este ca şi cum la serviciul tău, acolo unde-ţi faci treaba zilnic şi capeţi leafa, cineva ar veni periodic şi te-ar împunge cu un ac în fund. Adânc. Din oră-n oră. Fără rost şi surpriză. Te enervează, te irită, te mai aperi, ştii că va veni acul, speri să nu mai vină… Noa cam aşa-i să utilizezi sistemul informatic românesc în munca de zi cu zi!

Iar dacă cineva a uitat, repet:

– fac acest comentariu din perspectiva cuiva ULTRADOTAT cu aparatură performantă şi am în comună semnal cât eu doresc. Deci baiul FIZIC/TEHNIC nu-i la mine.

– doresc din suflet infomatizarea, o văd ca soluţie obligatorie spre calitate şi eficienţă. Deci baiul PSIHOLOGIC, al bunăvoinţei, nu-i la mine.

– ştiu să operez cu aparatura-mi performantă, deci baiul ABILITĂȚII/SKILL-ului nu-i la mine, nu-s babă decrepită.

Atunci ce-i la mine?

– stresul cotidian rezultat din utilizarea unui sistem defect, greoi, păgubos, PROST. Aşa cum proaste-s miliarde de lucruri româneşti, incluzându-l pe ăsta. Făcute pe genunchi, sau furate, sau făcute de idioţi patentaţi. “Dorei”. Cu nimic mai bun ăsta decât şoselele nou construite, sau perspectivele (imediat după aplicare) ale unor noi schimbări în codul fiscal. (După câteva luni om vedea noi ce puşcă atunci când aplici noul cod fiscal!!)

– frustrarea generată de neasumarea publică a acestei realităţi şi încercarea politică, sistematică, de a pune pudră pe rahat.

– deznădejdea cauzată de necăutarea soluţiilor. Eu altceva decât “că-i bine dar noi medicii batem câmpii, de hoţi învechiţi şi aroganţi ce suntem”, nu aud!

– încurcăturile generate în celalalte verigi ale sistemului, care nici ele azi n-au putut lucra. Iar ei vor trimite la mine – MF – (justificat) să descurc ulterior chestiuni pe care TOT DIN PRICINA ALTORA (a normelor) eu nu le voi putea descurca. Nu pe toate. Cum ar fi externarea pacientului oncologic azi, dar fără documente, fiindcă documente fără sistem nu poţi. Ei vin acasă, la 100 de km şi bun îi Dumniezo. Și altele şi altele…

 

 

8 Comments

 1. ametist 15 ianuarie, 2016 at 1:20 pm - Reply

  La noi pe sectie (de interne) s-a pus un afis: „Nu externati pacienti vinerea, ca nu merge sistemul!!!..Numai daca e neaparata nevoie”
  Si cum e nevoie, ca nu poti sa-i tii pe toti peste weekend la nesfarsit…primim acul in gluteusi, mai tragem cate-o injuratura..si treaba merge mi-nu-nat

 2. Mariana Ene 15 ianuarie, 2016 at 7:52 pm - Reply

  Sunt farmacist. La noi sistemul a picat in fiecare dimineata saptamana asta. Macar doua ore.
  In dec cam 1/3 din retete le-am eliberat off-line. Acum ne rugam sa nu avem probleme la decotare. Ca nu se stie…

 3. vasile 16 ianuarie, 2016 at 5:13 am - Reply

  Sistemul pica pt ca ministerul angajeaza progamatori ieftini ca sa poata sa fure probabil 50-60% din suma

  • Otilia Tiganas 16 ianuarie, 2016 at 7:03 am - Reply

   Am evitat să fac analiza economică și politică a aberației, fiindcă nu-s documentată. Dar da, posibil să fie cauzată de furturi. Totodată eu dau enorm din cretinăriile trăite pe prostia națională ajunsă la rand de lege.

 4. Dorel 16 ianuarie, 2016 at 12:57 pm - Reply

  Sunt un Dorel de suport tehnic al unei firme care oferă servicii informatice medicilor de familie și nu numai.Din motive bine întemeiate ma semnez Dorel nu pentru ca imi este rușine ci pentru ca până și site-urile „au urechi și sunt monitorizate” Și nu doresc ca softurile pe care le păstoresc să aibe de suferit. Este parerea strict personala a lui Dorel satul de cate ori i-a ajuns cuțitul la os. M-am saturat să fiu sunat zilnic de sute de medici ,asistenți , registratori medicali care îmi spun același lucru zilnic. Nu merge ce să facem cum să lucrăm , nu știți cât durează , oare vor fi plătite etc etc. Mă sună de curând medic care nu stie ca Dorel vorba aceea nu a facut si el 5 ani de facultate inca 4 de master și încă vreo 3 de legislație medicală la tot felul de congrese și cursuri de specialitate și mă ia la rost ca pe ultimul om pentru ca Dorel e doar Dorel si nimeni nu se ridica la valoatea d-lui Doctor dar ma rog asta e o alta poveste , clientul nostru stapanul nostru.Ba voi ce ” pana mea Faceți?” am vorbit acum cu directorul de la CNAS și îmi pare super de treabă tipul și mi-a spus ca e din vina voastă nu merge pentru ca pe softul lor totul merge ba chiar ma invitat la CNAS să îmi pună el program lor pe calculator și să văd ca merge. Așa e merge d-le doctor atunci când merge ală merge și al nostru. Dar nu vreți să îl resunati pe domnul Director de la info și să mergem împreună la el. Să facem confruntarea împreună și să vedem atunci ce merge și ce nu? Desigur nici încă azi nu ia mai răspuns domnul Director dar dacă îi va mai răspunde și voi merge să instalăm programul lor si va voi ține la curent.Stau însă și mă întreb însă cât vor mai răbda medici? Oare sunt atat de slabi încât nu pot să spună stop în jocul de-a uite merge nu mai merge. Cu tot respectul pe care îl am pentru toți clienți și toți medici de ce inghiteti atâta? De ce asociație de medici la care cotizați lună de lună nu iau atitudine și nu angajează un avocat care să va reprezinte drepturile? De ce votați de fiecare dată aceleași persoane care se trag de mânecă și se pupa în …..”fund” cu președintele casei și vai vai cât va mai mulțumim dumnule președinte pentru ca a-ti putut sa ajungeți și la conferinta noastră a medicilor de familie și v-ați rupt câteva minute din programul dvs foarte încărcat. Deci buba este în grădină dvs. O udați și o aranjați de frică ca dacă luați atitudine vine casă în control și vai ce va face. De ce nu va luați la asociație un jurit și un avocat și atunci când vine controlul să spuneți ia stai tu aici până îmi vine juristul ca să discutați pe limba voastră nu să îmi tremure mie inima ca vezi doamne am dat o rețetă nevalidată. Dacă veți începe să fiți puternici dacă veți negocia cum trebuie contractul cu CNAS va merge și sistemul pentru ca atunci Dorel știe ca va fi tras la răspundere . Până atunci Dorel doarme liniștit pentru ca este acoperit de acte adiționale și contracte care nu îl sancționează pentru faptul ca nu își face treabă.

 5. Ionela Popescu 16 ianuarie, 2016 at 9:07 pm - Reply

  Dna doctor, vor apărea la noi casele de asigurări private? Cineva care sa le faca concurenta cumva si sa-i scoată din amorteala? Semnez: pediatru iesit din contractul cu casa.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.