Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Epidemie de rujeolă la Arad şi noutăţi de ultimă oră despre vaccinare

La Arad a izbucnit o nouă epidemie de rujeolă (pojar), care a umplut paturile pediatriei, de a fost necesară extinderea la adulţi. Din acest motiv, vă transmit câteva informaţii extrem de utile, pe care vă rog din suflet să le luaţi în serios. Oriunde în ţară. Nu doar la Arad.

  1. Rujeola se previne MINUNAT prin vaccinare. Vaccinul împotriva rujeolei este cuprins în triplul vaccin “ROR”, care se adresează: rujeolei, rubeolei şi oreionului. Inocularea- (înţepătura), se face în braţ. Nu doare.
  2. Spre deosebire de multe altele, acest vacin CHIAR se găseşte. Cel puţin la Arad, este atât cât e nevoie, deci nevaccinarea AICI nu e vina statului.
  3. În mod normal, vaccinarea ROR se făcea la un an, apoi la 5/sau 7 ani. DAR!! fiindcă în ţară au apărut nenumărate focare de rujeolă, acuma în 2016, s-a decis o nouă metodologie de vaccinare, şi anume:
  • dacă vreun copil sub un an (dar de la 7 luni în sus!) a intrat în contact cu cineva cu rujeolă, el se va vaccina în primele 72 de ore de la contact, urmând să intre, la vârsta de un an, în programul normal, exact la fel cu ceilalţi de aceeaşi vârstă.

Deci, vă rog: chiar dacă copilul vostru e sub un an, anunţaţi-vă IMEDIAT medicul de familie de orice contact cu copii bolnavi de rujeolă!

 

 

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.