Epiziotomia la arabi

 

Chirugul Oana Goidescu, guestpost cu o scenă de zile mari, despre epiziotomie.

Epiziotomia  este un termen medical care defineşte o intervenţie chirurgicală care constă in secţionarea mucoasei vaginale şi a muşchilor superficiali ai perineului cu scopul de a facilita expulzia fătului în cursul unei naşteri)

Postarea Otiliei,(http://www.otiliatiganas.ro/otilia-amintiri-aplicate-enigma-testiculului-stang/) cea cu testiculele evoluând musulman la paralele inegale, mi-a amintit o scenă haioasă din facultate.

Noi la modulul de de gineco, mai prin prima săptămână, aşteptăm cuminţele pe hol să apară primarul în cârca căruia picasem. Taman când se arăta omul la capătul holului, năvăleşte printre noi un bruneţel în halat alb, cu efect cam ca bila peste popice. Altfel cred că nu-l urmăream nici măcar cu privirea, dar aşa s-a ales cu ditai blestemele universale.

Bref, omul agitat se apucă să-i povestească şefului de gravida lăsată la sala de naşteri, că a născut natural, dar că „el” i-a făcut „ebizdectomie”. Probabil era printre primele din carieră sau chiar prima, cert e că din două în două vorbe menţiona ebizdectomia aia, cum a făcut-o, cât a făcut-o, cum a cusut-o. Pe ea, pe „ebizdectomie”.

Deja aveam privirile pironite în ceafa lui, n-aveam cum să ratăm primarul care iniţial, avusese un zâmbet părintesc virat brusc în nervi.

– Bă, ce tot îi tragi cu ebizdectomia? De unde ai luat-o? Tu ai pus mâna pe carte?

– Pus!

– Pus pe dracu. Că nu-i mai ziceai tu ebizdectomie la epiziotomie!

– Da n-am taiat bizda?

– Nu măi, ai tăiat şnitelul, că aia e carnea bătută cu ouă, dar tot între noi îi zicem aşa. Poate dă dracu la examen şi-i zici profului epizdectomie.

Allah săracul, cred că stătea pe un norişor cu Dumnezeu şi amândoi se ţineau de burtă de râs. Noi hohoteam deja. A ajuns şi primarul râzând până la noi, trăgând concluzia:

-Are mână bună, munceşte mult, stă mai prost la jargon.

 

 

By Published On: 2 noiembrie, 2016Categories: INVITAŢI0 Comments on Epiziotomia la arabiTags: , ,

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.