Expiră cardul de sănătate. Ce faci?

Fiindcă extrem de multe carduri de sănătate ar fi trebuit să expire luna aceasta și destui m-ați întrebat ce e de făcut, răspund. Răspund, preluând recenta declarație a Ministrului Sănătății.

Veste bună:

Valabilitatea cardurilor se prelungește peste termenul înscris pe ele! Deci no stres că scrie „expiră în iulie 2018”. Nu expiră! Amănunte citești mai jos, dar nu cred că-s interesante. Eu nici nu mă zbat să rețin/pricep. Mai vedem noi ce-o fi peste 2-3 ani. Azi chiar nu contează decât că rămâi deocamdată cu același card.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată o Hotărâre de Guvern prin care se prelungeşte, de la 5 la 7 ani, termenul de valabilitate al cardurilor naţionale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018. De asemenea, pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, cei 7 ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013”

Această mișcare a prelungirii care, iată, a fost posibilă atât tehnic cât și legal, conform declarațiilor Ministrului Sănătății, nu doar că temporizează noua isterie națională care ar fi urmat, ci și degrevează bugetul de stat 2018-2019 de cheltuiala tipăririi și distribuirii a încă 14,2 milioane de carduri. Ceea ce-i treabă bună. Fiindcă zău, ah, vai, numa asta nu ne mai lipsea! Să tocăm banii pe alte carduri.  Exact acum când noi, medicii de familie, ne mâncăm de sub unghii buget la cabinete!

 

By Published On: 1 iulie, 2018Categories: MedicaleComentariile sunt închise pentru Expiră cardul de sănătate. Ce faci?

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.