Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Informații ADEVĂRATE despre vaccinarea antiCOVID-19

Fiindcă pandemia ne-a speriat, ne-a schimbat din temelii viața, ne-a încurcat logica, ne-a dat uppercut-uri la foc automat, este normal, ESTE NORMAL! să ne trezim târâți în bârfe de TV, de alcov, și dialoguri de birt pe probleme complexe, pentru care alții studiază de le sar capacele.

Doi-trei medici români, cu priză la TV, au aruncat recent tot tâtea bombe declarative, devenite virale. „Eu nu m-aș vaccina”, „eu nu mă pot vaccina cu un vaccin făcut pe genunchi”, „dar dacă fac leucemie, după patru luni?” etc.

Departe de mine să cred că vocea mea (eu, tot medic român, tot cu oareșce notorietate on line!) ar putea deveni contrapondere. Nu sper că, dacă eu zic invers pe blog, pot anula știrile bombă deja pornite la drum, în avalanșă. Aș fi arogantă și lipsită de modestie, să cred asta. În schimb, cred că există destui oameni cu dubii în suflete, care mă citesc constant, de ani buni și pentru care poziția mea publică ar conta.

Prin urmare, vă spun ce gândesc eu.

Eu mă voi vaccina împotriva COVID-19! PUNCT. 

Am să-mi sfătuiesc familia (și senioară și tânără) să se vaccineze, am să îmi sfătuiesc colegii de cabinet medical să o facă. Și pacienții direcți. Iar asta, fără completări gen „doar dacă…”, „după ce văd…” „dacă mă conving că…” etc. Am să mă vaccinez, fără comentarii, dacă Dumnezeu îmi va da șansa să prind acele timpuri. Și nu va decide să mă îngroape de COVID-19 înainte ca vaccinul să ajungă la mine, lăsând FB-ul cu câteva kilo de RIP RIP RIP în urma mea și kilo emoticoane cu lacrimă.

Această atitudine/decizie este fără dubii, nenegociabilă și rezultat al logicii mele de fond. Majoritatea celor 57 de ani pe care îi port pe umeri, i-am trăit sub spectrul nevoii de logică în decizii. Inițial timid și jucăuș, apoi altan, ca mod de viață. Nu mă văd încercând (n-am făcut-o nici la zece ani, nici la „douăjcinci”, nici acum) să mă substitui, eu medic de familie din Hășmaș, (bun pe felia lui!), celor care muncesc, zi și noapte, în sectoare despre care eu, de fapt, n-am habar. Iar apoi, senin, să fac analize ridicole, de crâșmă, despre munca lor, ÎN FOLOSUL MEU! Zău așa.

Despre PRINCIPIILE vaccinării, ca soluție pentru sănătatea publică, DECI ȘI A MEA, nu am dubii. Nu le am, nu le-am avut.

Despre faptul că forța minții&bugete paroxistice ale unei întregi omeniri sunt puse acum la bătaie planetară – nu ca să creeze noi miliardari -, ci ca să SCĂPĂM NAIBII de acestă dramă greu previzibilă, n-am nici atât. Dubii. Că nici ăia tarii și nici eu mediocra, n-avem ce face cu banii, dacă între timp ne omoară COVIDU.

Iar creierul, pe care mi l-am exersat atâtea decenii, s-ar simți umilit să-l arunc undeva la un post TV, pe o canapea, unde să „țâp” o frază de viralizat pe net.

Cum CUM? v-ați aștepta voi, cei care mă citiți de mulți ani, să o fac pe superdoxa și să ies public cu un:

-Hmm. Ce să zic… Păi, cu ARN-ul mesager… nu-i bine. Nooo! Nu e bine. E de rău. Că, mai știi? Poate ne distruge nouă tăt ARN-ul mesager!

Păi, băi copii, nici cu alcoolemie peste unu la mie, n-aș emite așa ceva! Mă și izbește râsul, în timp ce mă dau iar cu dezinfectant pe taste și-mi potrivesc masca pe meclă.

Bașca… să-mi umble gura pe la televiziuni, când eu însămi – medic primar de medicina familiei – dacă mă scuturi bine, mai mult de 3-4 propoziții despre ARN, n-am ce-ți zice. Fiindcă, de mult!! ARN-ul NU MAI E TREABA MEA. L-am uitat, din facultate. Iar azi, mă ocup de alte spețe. Iar tu, cel care mă citești, ești MULT mai rău ca mine. Atâta știi tu ce-i ARN-ul ăla mesager, cât identific eu bolile parazitare de sezon, la cerealele neirigate din Hășmaș.

Din toate aceste motive mai sus expuse, eu vă ofer, în josul textului, link spre „Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19„.

Intrați, studiați. Aveți acolo: știință pură, aberații demontate, răspunsuri la întrebări frecvente, aveți informație corectă, impecabilă, FIX DE LA MAMA EI.

Luați de intrați. Citiți. Decideți pentru voi.

Eu am decis deja pentru mine, dar să știți că nu bibilind informațiile din link, am decis, ci strict din experiența de viață/experiența profesională și bunul meu simț.

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

https://vaccinare-covid.gov.ro/

 

 

16 Comments

 1. Mihaela Drăghici 2 decembrie, 2020 at 10:47 pm - Reply

  Buna seara! M- aș vaccina daca as reusi sa evit știrile…Nu inteleg dc atatea informații contradictorii sint oferite publicului…neavizat in general….dacă aș avea incredere….in cine????
  Nu m- ati convins și sint in continuare indecis….pt familia mea mai ales(părinți,socri,copil,și un soț cu un dg.mai mult decât neplacut)….este prea multa nesiguranță,incertitudine, falsă dorință și prea multa minciună…multumesc6

  • Otilia Tiganas 2 decembrie, 2020 at 11:09 pm - Reply

   Nu am vrut să vă conving, fiindcă eu nu câștig nici din utilizarea vaccinului și nici măcar din ratingul blogului. V-am spus ce fac eu.

   • Colibasanu Mariana 6 decembrie, 2020 at 6:01 pm - Reply

    Eu ,aunt in State si ma vaccines. Stima dna.doctor..

   • Paldau Ion 21 decembrie, 2020 at 2:27 am - Reply

    Multumim! Stima si putere de munca, colega!!

  • Alina 3 decembrie, 2020 at 8:04 am - Reply

   Doamnă, cred că sunteți genul care nu veți fi convinsă până nu simțiți efectele covidului pe pielea dvs. Eu tocmai ce am trecut prin covid însărcinată în două luni. Am avut noroc să n-am probleme respiratorii, dar durerile avut au fost oribile, am stat la pat cât n-am stat în viața mea, iar acum la o lună după încă mai am diverse sensibilități. Adăugați și teama de pierdere sarcină peste astea. Dacă alegeți să credeți un oarecare sau un medic de cu totul altă specialitate decât unii care cu asta lucrează, e pielea dvs. Beneficiul meu: nu va fi bătaie pe vaccin iar eu îmi voi putea vaccina toată familia liniștită, de la părinți la soț. Vă spun doar atât: în era informației, e o rușine să nu poți identifica sursele adecvate de informație față de cele inadecvate (vezi fake news și conspirații). Dacă nu sunteți în stare de asta, nu mai stați la internet și TV, ci duceți-vă direct la experți.

   Mulțumiri doamnei doctor pentru luarea de poziție! Și, de ce nu, pentru realismul și umilința de care dă dovadă recunoscând că nu toți medicii le știu pe toate! Jos pălăria!

  • Ioan Antohe 28 decembrie, 2020 at 12:55 am - Reply

   Mult respect si toata admiratia stimată Doamnă Doctor ,în rest de tîmpiți nu am dus lipsa niciodată dar acum avem în exces si la toate nivelurile !

 2. Claudia 3 decembrie, 2020 at 2:46 am - Reply

  Multumim frumos doamna dr. Eu sunt singura din familie care o să mă vaccinez, restul încă tot cred ceea ce aud la tv. Eu am mers dupa logică, de ce ar face rau lumii întregi, de ce s-au luptat atâta luni să realizeze acest vaccin, ( toți se plâng că vai este prea repede scos, ba nu este deloc repede, avem un an și ceva de la apariția virusului, ba chiar au studiat foarte mult, au muncit atâta timp pana au fost siguri 100%, iar medicina este atât de mult avansată) . De ce mi-ar fi frică să mă vaccunez!! Doresc sa ajung la viata normala pe care am avut-o, de ce aș renunta la vaccin!!! Și totuși stau si ma intreb de ce lumea sta încă în dubi… dragilor au fost atatea epidemii în Africa, în India, am văzut cum au mers de ia vaccinat in masă…de ce ei au curaj….si noi nu….si să nu uităm că populația lor nu este deloc mica….

 3. Maria 3 decembrie, 2020 at 8:43 am - Reply

  Eu am fost si sunt pro vaccin mereu. Totuși nu inteleg cum au facut si testat un vaccin asa de repede, mai ales ca tot ei spun ca nu stiu mare lucru despre Covid.

  • Rada 3 decembrie, 2020 at 3:38 pm - Reply

   Uitați-vă în link-ul pus de dna. Dr. la finalul articolului și veți înțelege pe scurt toată lumea s-a implicat mult mai mult decât în cazul altor vaccinuri. S-au alocat rapid fonduri, s-a pus la dispozitie infrastructura necesară de cercetare, au existat voluntari, procedurile administrative/ birocratice au fost accelerate, s-a lucrat pe cercetări deja existente, s-au abandonat rapid inițiativele care nu au avut rezultate pe parcursul etapelor, ca să nu se mai piardă timp și resurse cu ele. Pur și simplu a fost un proces mult mai accelerat, tratat cu prioritate maximă de toate entitățile, la toate nivelurile, din toată lumea.

 4. ProVaccin2 3 decembrie, 2020 at 11:52 am - Reply

  Tocmai asta spunea d-na dr, pentru ca minți muuuuult mai luminate decât a noastre la un loc, numai asta fac de câteva luni. Și treaba cu ARN ul mesager e s lor, nu a noastră.

 5. Grama-Bulai Maria 3 decembrie, 2020 at 4:58 pm - Reply

  Si eu ma voi vaccina. In cunostinta de cauza. Sunt medic si am mare incredere in cercetatorii care produc vaccinuri.
  Astept cu mare nerabdare sa ajunga vaccinul si la noi.

 6. Tania Rigma 3 decembrie, 2020 at 10:22 pm - Reply

  Vaccinarea se poate face în masă fără a se ține cont de istoricul medical și particularitățile fiecărui individ?

  • Otilia Tiganas 4 decembrie, 2020 at 9:13 am - Reply

   Nu. Nici vorbă. Nu se poate face nici împotriva voinței tale.

   • Dicu Sanda Elena 8 decembrie, 2020 at 12:34 pm - Reply

    Mulțumiri pentru sfaturile pertinente, sunt un izvor de sănătate pentru noi și un plus de optimism fără de care nu putem avansa în viață!
    Nu sunt un dușman al vaccinării totuși prospectul indică anumite restricții pentru pacienții care iau anticoagulante și mă gândesc și la cei cu boli autoimune
    (Sarcoidoză… în cazul meu).
    Vă mulțumesc pentru sfaturile minunate!!♥️

 7. Gheorghe DRAGAN 4 decembrie, 2020 at 10:33 am - Reply

  Stimata doamna doctor, as fi vrut sa va scriu direct pe email, n-am gasit o adresa de contact si probabil comentariul meu poate fi de interes si pt cei care va viziteaza blogul, astfel ca astept opinii/observatii la cele ce voi scrie mai jos:

  1. Ar trebui sa fie un fapt notoriu existenta institutului de virusologie = institut de cercetare de excelenta al Academiei Romane (cautare pe google) a carui opinii in ceeace priveste aceasta pandemie virala nu apar de loc in spatiul public. In schimb, lumea prefera informatiile trambitate de ‘EXPERTI” politici, teste ne-omologate si stiri nefondate stiintific.

  2. Nu considerati ca vaccinarea (indiferent de natura sursei afectiunii) sa se efectueze functie de starea/potentialul de imunitate a fiecarui organism? Deci este necesar a se institui mai intai un test de evaluare al acestui potential similar cum se procedeaza in cazul alergiilor.

  Astept opinii/comentarii pentru a putea dezvolta acest subiect deosebit de important, dar din pacate poluat cu informatii nefondate stiintific.Sunt sigur ca exista o armata de medici care cunosc aceasta realitate, insa prefera sa primeasca beneficii, sa taca si sa joace jocul foarte periculos.Atentionarile izolate ale d-lui dr. Vasile Astarastoae nu au efect la majoritatea populatiei pacalita.
  dr. fizician Gheorghe DRAGAN – pensionar

 8. Alexandru 6 decembrie, 2020 at 7:20 pm - Reply

  Eu personal m as vaccinat,am văzut multe cazuri de covid,unele de forma mai slabă,dar si cazuri mai avansate,ba chiar momentan si eu trec prin tratament pentru covid.Eu va sfătuiesc să faceti vaccin pentru binele dumneavoastra.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.