Invitație la Hășmaș! Turism și recreere

Invitație la Hășmaș! Turism și recreere 

Ca să citiți atent tot ce voi scrie mai jos, încep cu cuvântul cheie: GRATIS! Sună bine, nu? Păi, de-acuma putem discuta. Așadar, hai să vedem mai exact ce vă oferim.

  1. Traseu turistic marcat, 40 de km, prin munte
  2. Pliante, broșuri, albume cu informații privind traseul, dar și mici povești cu obiectivele turistice de vizitat. Poveștile (ohh, oamenii adoră povești!) le voi dezvolta și eu, aici pe blog, dar mai cu încetul, una câte una. Sunt fascinante, zău. Un mic promo– veți vizita Moara lui Kennedy, citind înainte ultimul roman al celebrului scriitor Radu Țuculescu, intitulat… cum? Măcelăria Kennedy! Și veți afla ce le leagă: moara cu măcelăria, Hășmașul cu Kennedy. Surpriză.
  1. În afara pliantelor, vă oferim și suport psihoafectiv sincer, adică explicăm/ajutăm/dumirim, nu vă lăsăm de izbeliște, morți de foame, plângând singuri prin păduri.
  2. Avem 25 de biciclete, pe care le preluați pe bază de buletin.
  3. Piesa de rezistență este un refugiu turistic la pădure, tărâm fermecat – pajiște, pârâiaș rece, foișor, loc pentru grătar și tras sufletul, ciripele, calm. Vezi foto!
  4. Refugiul e de fapt o căbănuță/nou nouță (uite că fac și versuri), unde se poate dormi, tot gratis. E cu etaj, balcoane pentru priveliștea de sus, are la etaj șase paturi dispuse în două camere, jos sală de mese, bucătărie, băi cu duș, apă caldă, toalete, funcționează cu baterii solare. Acuma… ce să vă zic… cu o minimă bunăvoință, se pot caza semnificativ peste șase oameni, acolo. Mai studențesc și mai tineresc. Poate chiar un cort, două, pe pajiștea de lângă? Vedem. Ne mai reglăm din mers. Oricum, pregătim și cazări la săteni, garantate de noi: curate, țărănești, cu tradiție&liniște&confort.
  5. De mâncat, veți mânca „din brișcă”, adică de la pachet, din ce vă aduceți și vă preparați voi. Lichide găsiți în sat cât doriți, la buticuri și la case. Însă sătenii vor fi pregătiți, la cerere, și cu meniuri tradiționale, în caz că n-aveți chef de cărat merinde+gătit. Spicuiesc – pită-n ou, zamă di părădică, zamă de borș cu botuți, păsulă uscată, tocană de cartofi, scoverzi, sarmale ca la nuntă, întorsuri, zacuscă de vinete/de păsulă/sau de bureți, tocană de legume, colofani, pitoance fripte, platou cu clisă+cârnați afumați+brânză+ceapă+ouă fierte+roșii, dulceață de vișine&zece alte feluri, floare de salcâm pane, pufe, curechi de ludaie, ludăiță-n ou, sos de leurdă, sos de urzici, taște cu miere, zamă di gălbiori, pilaf de bureți… câte și mai câte! Ce NU avem, sunt doar icre negre, calamari prăjiți, sturioni la tavă și tocană de urs polar. În rest, avem tot. Atunci când vrem.
  6. Și, nu în ultimul rând, fiindcă ne aflăm pe Blogul Otiliei, dacă din cititorii mei unii își vor programa, la Primărie, sosirea, și dacă voi fi în sat, ne putem vedea la o vorbă live. (haha numa nu mă puneți să vă consult la cabană, între două beri! Dac-a hi chiar musai, iaca, „o facem” la cabinet.)
  7. O mențiune specială, desprinsă din punctul 6, o merită pălinca din zonă. Pe la 52 de grade, foc sacru pe verificatelea, produsă din prune, mere, comină, pere, amestec, fără adaos de zahăr, pură şi curată ca de la mama ei, păstrată în diverse tipuri de butoaie (dud, prun negru), trasă din diverși ani de producție… bestială, adică.

…………………………………………………..Va urma!…………………………………………………………………

(Telefon de contact 0747198041Urmați în continuare link-ul către un interviu de suflet (pentru revista ARQ), luat Primarului comunei Hășmaș – Cornel Popa -, de jurnalistul Dorin Bodea, fiu al satului. Găsiți și multe poze superbe de la fața locului. http://www.arq.ro/comuna-hasmas-cel-mai-reusit-proiect-turistic/23796

 

 

By Published On: 1 septembrie, 2018Categories: POVESTILE OTILIEIComentariile sunt închise pentru Invitație la Hășmaș! Turism și recreereTags: , , , ,

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.