Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Legea, ca o ruptură de perineu. Adică harcea parcea.

5 noiembrie 2015

Nu-s pesedistă, nici stângistă, nici fost/actual comunistă, nici fan Ponta. În general nu-s fanul niciunui om politic contemporan.

Dar încerc să mă aşez în schema actualelor evenimente.

Să pricep exact contra cui şi “contra a ce” reacţionează manifestanţii, ce soluţii propun liderii lor şi, mai ales, care-i poziţia mea hăşmăşeană în toate astea.

Una dintre concluzii, „în lumina” introducerii pe care am făcut-o, este că nu-i fix izgonirea lui Ponta de la guvernare nici miza, nici soluţia. Cu sau fără Gabi la pachet. Oprea, desigur.

Ar fi fantastic, ar fi genial, providenţial ca, dând jos guvernul Ponta, frustrările românilor să se oprească brusc. Și să intrăm în normalitate.

Dacă aş fi lider de grup/opinie, aş cere nici măcar demisia Ponta, ci RESCRIEREA LEGII în regim de urgenţă, stare de necesitate. Cu echipe de profesionişti desăvârşiţi, masate toate forţele “creierale” ale ţării numai pentru asta, (n-om fi tăţi cretini!).

Și să muncească specialiştii zi şi noapte până rescriu legea: limpede, clar, coerent, fără adăugiri în ritm alert, fără schimbări pompieristice. O lege destul de bine gândită/formulată încât să rămână fixă măcar câţiva ani, până o învăţăm cu toţii. Iar echipa de lucru să se asigure de malpraxis şi, dacă se dovedeşte că mai trebuie iar modificat ceva după o lună, să plătească de să se usuce pentru neprofesionalism.

Asta aş cere eu. Altminteri oricare altul/alţii vin, va fi aceeaşi halva.

Felul în care-i formulată legea noastră, pe care fiecare baron o mai cârpeşte prin reprezentantul lui la “cratiţa puterii”, mă duce cu gândul la ruptura de perineu a gravidei, după naştere. Ruptură necontrolată corect dianinte, de specialist, aia harcea parcea. Medicii ştiu ce zic: ca să nu rupă fătul la expulzie, se parctică o incizie liniară uşor de ţinut în frâu, uşor de suturat şi cicatrizat.

De n-o faci, incizia aceea care previne zdremţuirea, alt chirurg va fi nevoit, după tine, să reconstruiască zona, punând plasă. Fiindcă nu mai poate, tehnic, cârpi. Oriunde ar cârpi, se rupe-n altă parte.

La fel şi legea noastră- orice ai mai adăugi în actuala guvernare, va face praf modificarea guvernării precedente. Care, la rându-i, a distrus sensul completării anterioare, cârpită stângaci de cei dinainte şi tot aşa, 26 de ani.

 

 

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.