Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Legea concediilor medicale, începând cu 1 august 2021

Noul act normativ privind eliberarea concediilor medicale. Atât pentru medicii de familie, cât și pentru colegii de alte specialități. De la 1 august 2021, încolo.

Scopul politic-declarativ al acestui act normativ este „DESCURAJAREA” eliberării de concedii medicale. Textual.

Startul lui, așadar, este unul cu o logică defectă din start. Este un fundament greșit.  

Fiindcă pentru fraude, furturi, minciuni, din gama “fals și uz de fals” etc., noi deja avem legi. Pentru hoți, există legi.

Unde s-a mai pomenit să vii cu o nouă mică ghidușă lege care să “descurajeze” violul, de exemplu?  Păi, îL PREVII prin programe educaționale atent bugetate și organizate sau  ÎL PEDEPSEȘTI, dacă el s-a produs. Nicidecum nu bagi în Monitorul Oficial un text care “SĂ DESCURAJEZE” violul.  Un fel de – violăm violăm, dar nici chiar așa!

Păi, dacă statistic constați că violul a devenit sport național, întâi faci ca el să nu mai  existe: educi potențialele victime prin programe social-naționale elaborate, intri și în școli cu informațiile, te ajuți de presă cu campanii de atenționare și prevenție, îi dai de lucru violatorului, dacă-i bolnav spihic îl monitorizezi, îl izolezi, îl bagi în pușcărie pe căile clasice de pedepsire juridică a faptelor penale etc. În nici un caz nu vii cu o poveste stufoasă numită act normativ, ca să-l DESCURAJEZI. Deci, cumva, să nu violeze chiar așa de tare.

Regulile noi de „emitere concedii” sunt o avalanșă birocratică morbidă care nu “descurajează” absolut nimic. Nici n-au ce descuraja. Fac ca oamenii cu adevărat bolnavi să fie plimbați pe drumuri, să stea proptiți bolnav de un perete la serviciu, că de concediu medical, nici vorbă.

Iar ălora, doctorilor ălora care au fraudat și până acum, chiar nu le va fi greu să scrie încă două-trei pagini frauduloase, ca să dea bine la control. De fapt… controlul a ce? Cine? Că cei care ne controlează, nu-s medici, sunt economiști. Ei nici tangențial nu pot aprecia dacă hârtiile noastre bat cu realitatea, sau bat câmpii. Pot controla doar DACĂ LE-AM COMPLETAT, SAU NU. Da/sau ba.

Regulile actuale de eliberare concediu medical izbesc în primul rând în cei care chiar au nevoie de concediu, și în al doilea rând în medicii normali la cap, care se trezesc scriind încă câteva cearșafuri, ca să-i arate controlorului că nu-s hoți.

Actul normativ cu concediile, ca principiu, este cireașa de pe tortul reglementărilor noastre păguboase care întrețin cercul vicios birocratic: sufocant, stupid și INUTIL.

Este un act normativ pornit FUNDAMENTAL PROST.

Și cu argumente exclusiv emoționale, deloc dovedibile obiectiv. E ca faza finală a dansului Ciuleandra.

Rezultatele? Vi le zic.

Bolnavii vor merge la lucru bolnavi, până cad și-i ia 112, sau “își scot” concediu de odihnă.

Ciubucul la medicii care dădeau și înainte concedii nereale, va crește semnificativ. Vor fi cabinetele cu cele mai fain caligrafiate fișe explicative. Și-i pupi în c…, cu voleu.

Până ne repliem toți, câteva luni, în statistici vor scădea zilele de concediu, dar nu fiindcă se vor anula fraudele. Sau fiindcă frauduloșii vor plânge-n budă mocnit, “descurajați”. Nici vorbă. Frauduloșii vor desena kilometri părtați de acte, ca să n-ai ce le face. Adevărații nu vor avea nici timp, nici nervi de scris ALTE NOI cearșafuri, fiindcă la „adevărați” concediul este gestul final al unui complex consult, diagnostic diferențial, tratament, soluții de reabilitare etc. Adevărații NU VOR AVEA TIMP ȘI NERVI să redacteze dosare caligrafice pe umerii și sănătatea bolnavului de pe pat. Li s-a pus încă o povară uriașă pe harnașament, cu PREZUMȚIA VINOVĂȚIEI când urcă-n șa. Atât.

 

5 Comments

 1. Roman Andreea 1 august, 2021 at 12:05 pm - Reply

  Perfect adevărat!! Sunt asistenta la medic de familie și mi-e groază când ma gândesc la alte zeci de foi de completat!

 2. Cristina Loghină 1 august, 2021 at 5:46 pm - Reply

  O comparație plastică, din păcate plină de un trist adevăr.

 3. Morutan Cristian 2 august, 2021 at 10:34 am - Reply

  Tot respectul pt munca si curajul de a spune lucrurilor pe nume. In rest, numele idiocratiei noastre: Absurdistan…

 4. Doru Dumitrescu 4 august, 2021 at 10:38 pm - Reply

  Să mai terminam odată cu aceste concedii medicale, cu speranța că vom prinde pensia, cu nevoia de liniște, tara are nevoie de , iar pentru asta trebuie să muncim până vin cei de la pompe funebre, după ne odihnim.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.