Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Senatoarea Șoșoacă și medicii de familie

În contextul pandemic COVID, controversat chiar și la nivel mondial, și fără să am pretenția adevărului absolut, eu vă narez acum o poveste. JUST O POVESTE ROMÂNEASCĂ.

Undeva în țară, o comună în Moldova (cum e comuna mea în Ardeal), la un centru de vaccinări antiCOVID legal constituit, avizat de DSP și respectând normele statului român, apare apoteotic doamna senator Șoșoacă. Cu o gașcă de fani. Domnia sa (jonglând două-trei fraze îndoielnice din două-trei legi îndoielnice), se aruncă viguros pe ușa instituției (repet! a instituției LEGAL constituite!) și se pornește a urla acuzații, cuvinte terifiante, a cere explicații, a cere atenție. Un fel de război civil pe care-l justifici zbierând articole de lege, în timp ce căsăpești interlocutori cu maceta.

Urmărind clipul, m-am înnegrit.

Priveam cum colega mea, medic de familie (întâmplător și cadru universitar) încearcă să-i explice, de sub mască&vizieră&halat, senatoarei Șoșoacă, cum stă treaba. Dar senatoarea “e mulți”, fiindcă-i cu gașca de cartier alături, e și solidă fizic, e și tare-n clanță, iar colega mea e la serviciu. Blândă, citită, diplomată, doamnă.

Bum! Puf! Poc!

Mă întrebam ce aș face eu, între două inoculări de vaccin Johnson, să-mi apară Șoșo cu trupa la Hășmaș, pe trepte la cabinet. Că numa` o palmă a ei pe mutra mea infantilă, deja ar face dezastru. Păi, toată ființa mea terestru-perisabilă nu face, volumetric, cât face juma` de gambă neepilată e domniei ei, senatoarea. La înjurat de mame în parcare, și pumni în fălci, senatoarea e de departe mai tare decât medicul rasat din mine! Voce? Voce cum nici Dan Negru, când anunță câștigătorul competiției…

Așa că… revin.

Ce puii mei aș face să-mi urle bestia la ușă, să mă acopere cu umbra peste dozele de vaccin, eu la slujbă. Eu medic primar, erudit, fin, documentat. Cu Șoșo-n ușă, care rage și mă ține de seringă.

CE AȘ FACEEE?

Înclin să cred că aș face bine, ce aș face… Sper.

Și mai știu sigur că primarul meu, dacă ar fi fost parte din  proiect (ca primarul din clip), nu m-ar fi lăsat singură la înaintare, să mă bată senatoarea. Emoticon cu zâmbet, aici.

Iar despre ceilalți consăteni… mna…, dacă apucă Șoșo, cu ăia 20-30 de fani să-mi facă rău, la mine acasă, pe treptele spălate de mine și la ușa cabinetului (ușă plătită tot de mine), și cu oamenii din sat urmăriți tot de mine – trei decenii -… hai să o văd și pe asta! Să spun așa:

– Băieții! Cine „servește” o răchie? Fac eu cinste, numa vreau să vă zic că doamna aia solidă de prin sud ar vrea să mă bată și m-ar ajuta enorm să-i răspundeți voi! O găsiți la ușa dispensarului.

Epilog

Filmul cu senatoarea zbierând la un medic este expresia fidelă a ceea ce trăim azi.

Senatori în ii de borangic izbesc medici echipați de lucru, îi izbesc de pereți, stau și urlă fără mască acolo unde legea cere mască, ignoră reguli, acte normative, se trag de brăcinari cu autoritățile și nimeni nu le face nimic. Repet. NIMENI NU LE FACE NIMIC. EI POT.

…………….

Late edit.

La câteva zile după eveniment, s-au luat totuși niscai măsuri legale.

https://m.ziare.com/social/plangere-dsp-iasi-sosoaca-vaccinare-scandal-1699238

 

 

18 Comments

 1. eduardantoniu 9 septembrie, 2021 at 10:13 pm - Reply

  Visul meu e sa comand unui pluton de executie „Ucideti Shoshoaca!”. Daca as avea o arma, as rezolva’o si pe ea si pe alegatorii legionarilor HAUR si comunistilor PSD care imi dicteaza mie viatza i n tzara asta. Rachiteni ala e sat de catolici, nu de valahi nesimtiti conspirationisti idioti. Radacinile mele paterne is alaturi.

  • Tudor Gheorghe 11 septembrie, 2021 at 3:07 pm - Reply

   Bestia rage de cand a turbat. Cei care o stiu mai de mult timp, cu greu o mai recunosc.

 2. Naționalistul 10 septembrie, 2021 at 3:02 am - Reply

  Diana Sosoaca nu a încălcat nicio lege! Era și poliția acolo. Dacă ar fi încălcat legea, polițiștii i-ar fi pus imediat cătușele și ar fi dus-o la secție și, probabil, ar fi reținut-o, dar vă place sa aberați. Când se va termina operațiunea teroristă Covid, trebuie băgați în pușcărie medicii, jurnaliștii și politicienii.

  Medicii sunt primii care trebuie arestați, căci fără susținerea lor și fără propagarea de informații false, nu s-ar fi ajuns aici. Medicii au propagat informații false și au încercat să creeze panică. Au reușit pentru o perioadă scurtă de timp, căci nu poți păcăli oamenii tot timpul.

  Așadar, Diana Sosoaca nu a încălcat nicio lege, ci doctora aroganta, obraznică, care a refuzat să accepte un dialog în fața camerei de filmat și care a recunoscut public că nu informează oamenii cu privire la reacțiile adverse ale vaccinurilor, care au făcut prăpăd în Israel.

  • Marius 11 septembrie, 2021 at 3:55 pm - Reply

   Asa e… prosti israelienii astia, si americanii ca impun vaccinarea in institutii publice si austriecii ca nu te lasa fara test in restaurant… niste prosti
   Romanul nationalist e OMUL de care avem nevoie… si Sosoaca…senator al Romaniei!!! Il reprezinta

  • George Pisleag 11 septembrie, 2021 at 8:34 pm - Reply

   Se vede că ești un sosocar covidiot dement

 3. Horatiu Andrei Darlea 10 septembrie, 2021 at 3:54 am - Reply

  Doamnă – respect. Dincolo de umor, de talent literar (uneori mi-e atat de dor de un „intelectual” care nu chinuie limba română) situația în sine e gravă spre foarte gravă. Din păcate „caragielismul” statului român este desăvârșit. Incapabil și incoerent atât în emiterea legislației cât și în aplicarea ei, ne pune în situații inimaginabile pentru o țară membră UE în anul de grație 2021. Altfel spus imnul național trebuie „updatat” la forma ”DESCURCĂ-TE ROMÂNE”

 4. […] blogul său, Otilia Ţigănaş a postat un articol în care îşi arată nemulţumirea faţă de ceea ce sunt obligaţi medicii să îndure. Redăm […]

 5. Stefan Patriche 10 septembrie, 2021 at 9:57 am - Reply

  Felicitări doamna doctor! Chiar dacă titlul extras de presa e cu agatament, tot articolul este fain, mi-a plăcut tonusul și m-a încărcat. De combătut mai combat si eu ca cetățean, trec nedorit de des pe la UPU cu tatăl meu (dementa si sonda urinara pe care o mai scoate), deci am văzut des imensele eforturi care se fac. Mai deunăzi, avertizata de personalul medical cum „doamna acolo sunt pacienți pozitiv, nu intrați! a trebuit oprita de paza. In fapt, tatal/sotul nu știu ce era rupt de beat si nu i se puteau recolta analize, trebuia asteptat). Revin la articolul dumneavoastra, aceste manifestări huliganice (ca nu vreau sa jignesc precambrianul, de ex) le dau idei si altora (personal am vazut oameni care trecusera prin boala chiar spitalizati si o tratau a la leger) si, cum bine ati observat, mai supun draga noastra societate la teste de rezistenta (vezi acel primar), iar ea, săraca. e firava.

 6. Cioca Mihaela 10 septembrie, 2021 at 1:50 pm - Reply

  Felicitari,Doamna doctor!!!Asa o „aratare” ca Shoshoaca sperie cu urletele ei si o jungla!!!Ce n-as da s-o pot „potoli”asacum gandesc,dar,nu scriu….Ce tara avem??!!…Dupa 31 de ani de …”democratie” prost inteleasa si aplicata!!

 7. Cernat Nicu 10 septembrie, 2021 at 2:08 pm - Reply

  Din tot acest text, mă interesează cel mai mult „puii” d-voastră! Ce rasă sunt? Eu am găini din rasa Australorp și mă gândesc că poate îmi convine să facem un schimb! Mulțumesc!

  • Otilia Tiganas 10 septembrie, 2021 at 2:59 pm - Reply

   Schimbăm și pui. Zâmbind. Schimbăm replici, dacă ne face plăcere. Dar aia cu zbieratul pe trepte unul la altul, n-o s-o facem… Nici nu cred că vă doriți.

 8. Matei Bitea 11 septembrie, 2021 at 1:12 am - Reply

  îmi place asta cu șoșoaca, e chiar faină… o să vă citesc și blogul, dar după ce dorm câteva ore si mă trezesc… așa, sunt sub imperiul fiarei acesteia…

 9. Senin 11 septembrie, 2021 at 12:51 pm - Reply

  Otilia ești o super-doctorita haioasa, dacă ai fi aici lângă mine te-as îmbrățișa…(sunt vaccinat!)

 10. Mirela Nedelcu 11 septembrie, 2021 at 2:44 pm - Reply

  Doamna Doctor, se pune dacă din greșeală v-ar scăpa injecția și o vaccinați pe Șoșo? Adică.. Din greșeală, când v-ar putea brusca?

 11. Stefan 12 septembrie, 2021 at 8:27 am - Reply

  Doamnă „doctor” sunteți de tot râsul,vă deranjează adevărul,ați omorât și omorâți lumea,nu ne mai poate nimeni munți cu mascarada asta,bolnavii de alte boli sunt trimiși la privat pt că voi aveți doar o boala de tratat,închipuitul covid,vreți să ne vaccinați dar nu vă luați nici o responsabilitate,nu spuneți reacțiile adverse,habar nu aveți nici voi pe termen lung ce poate face acest set pt că vaccin nu e,un vaccin oferă imunitate acesta mai rău răspândește o boala care nici nu exista,așa că vaccinați pe cine vrea și treceți la datoria de medici și tratați oamenii bolnavi de boli reale

  • Otilia Tiganas 12 septembrie, 2021 at 10:29 pm - Reply

   La asta „ce puii mei” să vă răspund? Emoticon zâmbet… Că-i delir nesistematizat, ce scrieți. Un set care răspândește o boală care nici nu există, în timp ce eu am omorât și mai omor lume… între doi omorâți mai scriu pe FB, dar de fapt FB nu există…

  • Daniel 15 martie, 2022 at 12:33 pm - Reply

   Dupa ’90 toti erau specialisti in fotbal, dupa 2000, toti erau specialisti in politica, iar acum, toti sunt cunoscatori in ale medicinei, in speta in epidemiologie, in imunologie, pediatrie, etc….
   Ai pus ghilimele la „doctor”…?
   Hai s****, vedea-te-as tratat de „doctorii” aia „gen” Ponta si altii ca el !!!

 12. paul brown 13 septembrie, 2021 at 12:12 pm - Reply

  Si eu am incercat sa scriu in mod civilizat ceva despre aceasta Sosoaca si suporterii ei si am fost interzis sa mai postez pentru30 de zile. Oare doar acesti huligani au drepturi ? Noi cetatenii de rand nu avem ? Noi trebuie sa inghitim toate zbieretele si amenintarile lor fara nici un drept la replica ?

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.