Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Măștile în ianuarie 2023

Măștile de protecție acum, în ianuarie 2023

Am promovat pe FB, recent, oferta pentru măști de protecție albe, ale firmei Lupul Sanitar, cu o mare reducere de preț, măști produse în România (deci sprijin și producătorii locali) și care, la cerere, pentru cabinetele medicale, vin cu un dosar întreg de documente de legalitate pentru România, inatacabile chiar de cel mai sever control DSP. Adică imbatabile.

Unii au citit tăcând, alții mi-au mulțumit, unii sunt circumspecți, cum că iar “am început-o cu măștile”. Fusese scris “ânceput”.

Din aceste motive, simt să explic.

Da, e adevărat că Lupul Sanitar este firma de unde eu mă aprovizionez (o găsiți și aici, pe site-ul meu, în sidebar, de la ei cumpăr și dezinfectanți și spirt și altele), cu toate acestea, despre măștile ei n-ați mai auzit din tasta mea nimic în ultimul an, când pandemia COVID se stinsese, și eu însămi nu am mai purtat mască.

O fac acum, pentru că a intrat altan GRIPA în țară, foarte contagioasă, forme urâte și consider că regândirea măștii câteva săptămâni, până gripa asta trece, este o bună idee.

PLUS, de rezolvat rapid! Vaccinarea antigripală! Merită și acum. Nu-i târziu.

Nu-s fan mască din orice poziție, multe dintre deciziile cu măști pe durata pandemică mi-au displăcut, sau le-am considerat stupide (cel puțin stupide), ilogice, decizii ca să ne aflăm în treabă.

Nu consider că a transforma masca într-un organ atavic al omului e ceva normal și benefic. Cum face China.

Masca e contra naturii, din două perpsective:

– la propriu – contra naturii -, în plină epidemie de COVID sau gripă sau ORICE altă epidemie viral- respiratorie, atunci când ea, natura, atacă. (Aici e de bine.)

-“contra naturii” impropriu, poetic, când crezi că ea ar trebui să facă parte uzual, din tine, eventual pe lângă dezinfecția permanentă a tegumentelor, câtă vreme noi oamenii NU SUNTEM CREATI să trăim cu tegumete sterile. Nu în afara sălii de operație. Nici să ne ducem viața OBIȘNUITĂ cu țesături pe gură. (Aici e de rău.)

Ei bine, astea fiind zise, repet.

Când promovez pe FB măștile Lupului, e fiindcă ACUM cred că e nevoie de ele. Asta pe lângă colaborările mele cu el. Nici o firmă pe care o promovez, nu intră ca mesaj spre voi decât dacă am verificat-o și cred SINCER că e de calitate și am nevoie de ea.

ACUM, că-i rost de GRIPĂ, sfaturi:

 • Evitați aglomerațiile sau purtați mască în aglomerație
 • Veniți cu mască la medic, ca să nu-i îmbolnăviți pe cei din jur – copii, vârstnici, doctori, asistente medicale. Nu câștigați nimic îmbolnăvindu-i. Dar nici să nu veniți dumneavoastră cu una (hipertensiunea de exemplu) și să plecați cu alta, gripă de exemplu, luată de la ăla care „nu crede în măști”.
 • Spălați-vă pe mâini atent și bine, dar fără dezinfecții psihopatoide, cu spirt și periuță de chirurg.
 • VACCINAȚI-vă antigripal! Farmaciile mai au vaccin pentru acest sezon. La cabinetul nostru am terminat și ultima ultimuță doză de vaccin gripal gratuit de la DSP. Anual, vaccinăm ENORM, SUTE, lumea (noastră) deja s-a învățat, oamenii vin singuri, sau asistentele vaccinează, la începutul toamnei, din casă-n casă. De obicei ne terminăm stocul în maximum 14 zile, e deja rutină. Și să bat în lemn, zona mea încă nu-i cu gripă. E o liniște de invidiat. CRED în faptul că vaccinara asta uriașă antigripală la noi, ani de-a rândul, a contat.
 • NU luați antibiotice a luda! A luda=prostește=ampulea. (uau ce comentarii vor urma acum pe FB!)

Dar, să nu uităm de ce am venit aici. Iată oferta de măști – Lupul Sanitar –

https://www.lupul-sanitar.ro/masti-de-uz-medical/set-50-bucati-masti-faciale-de-unica-folosinta-grad-inalt-de-protectie-112.html?fbclid=IwAR1zdCxNtz7uVpQZKkHj5S3NTaRm0K-tHW2gKQFFGAArHgV0B5Mmj3qZLUo

 

2 Comments

 1. Romeo RAPA 9 ianuarie, 2023 at 9:35 pm - Reply

  Căt costă -în roni-o expediere a unei comenzi ?

  • Otilia Tiganas 10 ianuarie, 2023 at 8:26 am - Reply

   Nu știu să vă zic, nu mult. Intrați în link și întrebați acolo, vi se răspunde.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.