Prima pagină » Medicale » Medicamente de patru stele. Opinii pro şi contra

Comentarii

Medicamente de patru stele. Opinii pro şi contra — 5 comentarii

  1. Pingback:Medicul arădean, Otilia Ţigănaş, ne vorbeşte despre medicamentele de patru stele | Mandri ca suntem ARADENI

  2. Cand lucram ca reprezentant medical pentru o companie de generice (Sandoz) am vazut un raport care arata ca in Romania 70% din medicamentele pe care bolnavii cronici le iau sunt originale. Asta in contrast cu media UE de doar 25%. La vremea aceea ni s-a spus ca depinde de noi sa crestem vanzarile si cu peste 200% fiindca aveam de unde. Aveam studii, aveam un nume, aveam pretul bun, aveam tot.
    Nu am reusit aproape nimic. Medicii specialisti ne inchideau usa fiindca nu dadeam mese si nu sponsorizam diverse evenimente si participari la congrese. Medicii de familie se plangeau de rezistenta pacientilor la schimbare….Pe cei din urma nu i-am crezut pana cand am ajuns si eu medic de familie practicant si numar pe degetele de la o mana pacientii pe care i-am convins ca genericele sunt OK in ultimul an. E trist dar coruptia specialistilor din sistem (si de la ei pleaca), coruptia farmacistilor (care prefera sa aiba pe stoc doar original fiindca le mai intra si ceva cash pe langa ce deconteaza CAS) sunt factorii care au dus la aceasta situatie absurda.
    Ma bucur ca daca am initiat eu ceva am facut-o cu generice….atat am putut face pana acum.

  3. Am inlocuit chiar in aceasta vara 2 medicamente cu altele, aceeasi subst de baza, la jumatate de pret…nu stiu daca pot sa dau nume, erau pt diaree si pt alergie…E drept, cutiile -ambalajul nu erau asa stralucitoare la ambele produse pt aceeasi utilizare :))) Si a fost ok rezultatul.Aveti mare dreptate !

  4. Eu iau Imovane de ani de zile si imi era ok . A disparut de pe piata cam 3 luni si de cand a revenit imi da ameteli groaznice … Panangin sau Aspacardin cel din urma daca il iau vomit …De la Crestorul de 100 lei am ajuns din cauza banilor la Rosucad sau Roswera..dar mi s-a spus ca la medicamentele care nu sunt originale reactiile secundare sunt altele necontrolate.La fel cu Xanax si Aprazolan imi da greata cel de-al doilea.

  5. Lucrez intr-o farmacie in Belgia : genericele au categoric preponderenta mai mare -se prescriu regulat, chiar si clientii le cer,dar ce sa va spun de olandezi- numai genericul il cer( la orice- cu prescriptie sau fara).

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>