Prima pagină » POVEŞTILE OTILIEI » Medicul de familie român, numit IDIOT oficial, ÎN LEGE.

Comentarii

Medicul de familie român, numit IDIOT oficial, ÎN LEGE. — 9 comentarii

 1. Aveți toată dreptatea.Din nou plângem unii pe umerii altora.Tot respectul pt tot ceea ce faceți. Și eu sunt medic de familie

 2. Mare dreptate aveți, Doamna doctor! Dar un alt aspect ar fi : toți medicii de familie sunt pricepuți, competenți, interesați de meserie și pacient ca dumneavoastră? Cunosc medici de familie slab pregătiți! Medicii de familie ar trebui să aibă la cabinet un aparat pentru câteva analize elementare, un echo eventual, un otoscop , un ekg , etc. Cunosc medic de familie care trecea examenele de bilanț la pacienti din „burtă” ! Suntem departe de ceea ce ar trebui sa fie cu adevărat medicul de familie în România! Bineînțeles ca iau în calcul și vina sistemului de sănătate!

  • Contractul e făcut astfel încât să nu fie rentabil să ai acele scule. De analizor (minilaborator), nici nu poate fi vorba, nu doar că nu-i eficient, ci te ucid controalele dacă scoți capul. Au legi pentru ucis, cât ei vor. Deci nu. Revin la teza mea. Problema nu sunt medicii, medcii de familie români sunt pregătiți, extrem de curtați de alte state, zburați în șuturi la noi. Problema este suita de legi absurde, păguboase, care ne coordonează munca. Baiul nu-i la noi. Suntem ca o nevastă pe care bărbatul beat o bate zilnic, ea casnică, crește cinci copii, ține casa din te miri ce, bețivul nu-i dă nici bani de pită, și te întrebi dacă aia-i o bună gospodină/mamă. Și zici că nu știe să facă prăjituri, dar ea nu că n-ar ști, n-are din ce, ba-i și mereu bătută. EXACT asta-i echivalența.

 3. Buna seara !
  Da, asta e maxima, aveti perfecta dreptate si eu chiar imi permit sa glumesc, civilizat, cu d-nele care se prezinta la mine spre a fi luate in evidenta ca gravide si le spun ca „nu sunt gravide decat dupa ce decide CAS ca sunt gravide !” :)))
  In alta ordine de idei, nu stiu daca ati abordat tema referitoare la „calitatea” medicului de a fi „politai/investigator fiscal” al pacientilor, dar o sa-mi permit sa detaliez mai jos afirmatia facuta.
  Vi se pare normal ca medicul de familie sa fie obligat sa aiba in cabinet dovezile/documentele care atesta categoria de asigurat ?
  CAS importa baze de date de la Casa de pensii si de la ITM, adica, acele institutii unde pacientilor li se stabileste categoria de asigurat.
  CAS inregistreaza in SIUI aceasta categorie si in functie de respectiva categorie medicul de familie ii elibereaza reteta compensata.
  De ce trebuie sa fie medicul de familie raspunzator pentru faptul ca a eliberat o rp compensata cu 100% unui pacient caruia i-a expirat certificatul de handicap, daca in SIUI el inca figureaza la categoria „handicap” ?
  Si, din moment ce incarc consultatia si eliberez rp compensata primesc mesajul „validat in SIUI”, vi se pare normal, ca dupa un timp, eu sa prezint dovada/hartia in baza careia eu am eliberat rp comp cu 100% ?
  Credeti ca am putea sa trimitem cat mai multi aceasta propunere ?
  Adica, o data serviciul medical si reteta compensata „validate in SIUI” sa nu mai fie tras la raspundere medicul de familie !
  Nu e treaba medicului de familie sa fie ultima veriga de verificare a categoriei de asigurat !
  Link-ul pe care se pot face propuneri pana pe 31 august este cel de mai jos :
  https://cnas.ro/2021/07/13/consultare-publica-privind-noul-model-de-contract-cadru-si-norme-de-aplicare/

  Eu asa am scris in propunerea trimisa :
  Propuneri :

  1 – eliminarea obligativitatii medicilor de a verifica si pastra in cabinet documente justificative pentru starea si tipul de asigurare de sanatate a pacientilor

  (CAS preia aceste informatii din bazele de date ale institutiilor statului si in consecinta nu trebuie ca medicul de familie sa fie ultima veriga de verificare fiscala a pacientului, dar nici sa fie raspunzator pentru ca a eliberat o reteta compensata care nu corespunde cu tipul de asigurare. Medicul de familie este pe nedrept facut raspunzator pentru inexactitatile privind starea si tipul de asigurare !

  De ex : Pacientul X are certificat de handicap pe o perioada determinata (de obicei, 1 an) sau pe perioada nedeterminata si este inregistrat in SIUI la categoria “handicap”. Nu trebuie sa fie facut raspunzator medicul de familie pentru ca i-a eliberat reteta compensata, daca a expirat certificatul de handicap, dar in SIUI el inca este inscris la in categoria “handicap” ! )

  2 – mutarea in farmacie a categorisirii medicamentelor pe grupe de compensare

  (Medicul trebuie sa fie raspunzator pentru tot ce tine de actul medical – diagnosticare si stabilire tratament -, dar nu si de aspectele comerciale !

  Medicul ii prescrie pacientului un numar de medicamente, dar impartirea lor pe categorii de compensare in functie de starea si tipul de asigurare trebuie sa se faca in farmacii, nu sa stea medicul si sa buchiseasca protocolul terapeutic in functie de criterii comerciale !)

  Toate cele de mai sus, acum le-as rezuma in fraza de mai jos :
  „eliminarea responsabilitatii medicului pentru serviciile si retetele „validate in SIUI”.

  Cu respect,
  Dr.Daniel Tuca
  0740.185.186

 4. Medicii de familie nu aveti credibilitate. Cineva a spus exista medici si doctori. Foarte adevarat. Medic este cel preocupat de sanatatea bolnavului, este la current cu tot ce exista in sistem si doctori cei pentru care titlul si banii sunt principalul scop.Multi medici de familie sunt doar doctori.Eu sincer as desfinta acest grup numit medic de familie.

  • Cu câți medici de familie ați avut de-a face, personal, ca să generalizați? Că așa… destui bărbați cu neveste proaste, cicălitoare, leneșe și șleampăte ar desființa insituția căsătoriei… în timp ce ceilalți, fericiții, nu. Nemaivorbind că unsprezece mii de medici de familie nu sunt „un grup”. Dragul meu respondent sincer, Virgil.

 5. Uite ca nu citesc numai oamenii de specialitate, ci si eu, un neica nimeni care vede logica lucrurilor de la inaltimea joasa a studiilor sale si mai vede ceva: putreziciunea unui sistem medical, ajuns asa din interese, altele decat cele ale pacientului. O mafie nenorocita instituita de refulati ai medicinii dar ajunsi secretari de stat sau ministrii – daca au fost si lipitori de afise – si care in nemernicia lor sau in obedienta lor politica sau din incapacitatea profesionala, distrug mersul normal al lucrurilor si isi pun amprenta de idioti pe ceea ce altii – medici cu daruire fata de meserie si fata de pacienti – au realizat si au facut ca un sistem medical sa functioneze. Cat despre tine Virgile, se pare ca ai picat in capcana dorind sa distrugi tocmai partea care inca mai functioneaza chiar si asa cu mainile legate la spate!

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>