Medicul de familie și vaccinarea anti COVID în România 2021

Medicul de familie și vaccinarea anti COVID în România 2021. Adevăr. Nu Cancan.

TOT ce auziți acum la știri, la TV, despre ce face/va face medicul vostru de familie LEGAT DE VACCINAREA ANTI COVID în România, este (încă): fără norme, fără reguli, fără contract, fără nimic.

Mai exact: NU, (nu încă!), în România nu s-a decis LEGAL ce va face medicul de familie, în contextul vaccinării anti COVID. Nici în ce interval orar, pe banii cui, pe nervii cui, pe parafa sau potența cui.

Prin urmare, ca orice știre fără bază reală, fără două-trei surse în documentare, aceste știri TV lipsite de acoperire în LEGE/TIMP/ TERMENI CONTRACTUALI/BANI, declanșează PATIMI. Patimi și haos și neîncredere în doctorii de familie români. Iar. Și îmi pare nespus de rău că, la 30 de ani de la revoluție, suntem tot acolo unde devastam uzine vândute la fier vechi și le ziceam democrație. Adică – LA 30 DE ANI DE LA REVOLUȚIE, NOI ÎNCĂ, atunci când nu avem soluții/proiecte/planuri/buget, rostim în presă: „mergeți la medicul de familie!”. Ca un tomberon emoționalo-politic. Ca o Viagră expirată, primită la ajutoare. Sau chiar Viagră second hand.

RECAPITULARE FINALĂ, la 6 ianuarie 202,1 România

La ora asta, (ȘI LA ORA ASTA!) medicul vostru de familie, conform legii (inexistente), face FIX cât face și dermatologul vostru curant, sau cardiologul, sau chirurgul maxilo-facial, sau medicul de laborator. PUNCT.

Dacă altceva va ajunge la mine: o lege, un contract, o rugăminte pentru voluntariat, ceva, veți afla tot aici, pe blogul meu, Blogul Otiliei.

Azi, știu o singură treabă. Că eu, medic de familie român, aflu la TV ce voi face – vezi Doamne – mâine. Stupid. Aflu, fix cum ați afla voi (nemedici), că mâine măturați „în față la” primăria căreia îi aparțineți. Și nu știți: să ignori, să râzi, să plângi, să-i bagi în mă-sa, să fugi în Africa?

7 Comments

 1. Emiliana Costiug 7 ianuarie, 2021 at 12:01 am - Reply

  Clar si concis! Textul asta e luminita din ceata!

 2. Stroescu Dan 7 ianuarie, 2021 at 11:32 am - Reply

  Foarte corect stimata d-na. doctor!

 3. Popescu Zlatibor 8 ianuarie, 2021 at 12:40 pm - Reply

  Corect si clar, in toata aceasta ambiguitate si devalmasie!!! Este sinteza situatiei prezente.
  Cu totul deacord cu dvs!

 4. Mutulică 18 ianuarie, 2021 at 5:51 pm - Reply

  Stimata doamna doctor, dar moartea celor 33 de varstnici, din Norvegia, dupa vaccinare cu vaccinul Pfizer, cum o comentati? Reactiile nu le-a grabit cumva sfarsitul?

  • Otilia Tiganas 19 ianuarie, 2021 at 3:28 pm - Reply

   N-am timp să comentez asta, e din gama să stau să conving pro vaccin, iar eu n-am timp, mă tem că nici nervi nu mai am. Acum comentez ce simt că-i important pentru cei deciși, care se vor inocula azi-mâine! Urmăriți articolul meu de azi.

 5. Sofronie Cornelia 19 ianuarie, 2021 at 7:57 pm - Reply

  Bună ziua! Doamna doctor, daca am facut boala si m-am vindecat după cât timp pot sa fac vaccinul? Sau nu conteaza?Mulțumesc pentru răspuns!

  • Otilia Tiganas 19 ianuarie, 2021 at 8:04 pm - Reply

   Minimum 28 de zile de la vindecare (ieșirea din izolare, sau externarea), maximum 3 luni

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.