Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

MINCIUNA NAȚIONALĂ, partea a doua.

minciuna

În urma textului meu „Nu vom rezolva nimic minţind cu deceniile minciuni naţionale!”, text postat pe blog şi declanşator de patimi, eu arăt azi un caz recent CONCRET, rezultat din necunoaştere. Fac asta, fiindcă nici pacienţii nu pricep care-i treaba, dar nici spitaliştii partea MF, dar nici noi MF nu pricepem întotdeauna treaba spitaliştilor. E doar o cloacă naţională, generală, care îndeamnă încet încet la pus ştreangul în jurul gâtului sistemului.

Aşadar: acu 3 zile, seara, cineva îmi cere un sfat medical, FB privat. Nu cineva din lista mea. (Eu uneori mai răspund la din astea!). Deduc din dialog că este posibil ca tatăl femeii care întreabă să aibă o trombolflebită acută la gamba stângă. Îi răspund că n-o pot ajuta de la distanţă, că MUSAI trebuie văzut (era duminică seara!) şi că edemul gambei rapid instalat, unilateral, e urgenţă. Boon. Mă ascultă. În aceaşi seară, ea revine de la spital, eu eram încă on line, (lucram la o proză scurtă). Îmi spune că tatăl rămăsese internat la cardio şi i se făcuse „o injecţie în burtă”, fără „aparate sau analize”. Noi medicii ştim că-i vorba de heparină, mai ştim şi că, probabil, spitalul acela nu avea eco doppler vascular în UPU, că s-a mers pe diagnostic clinic.

DAR!!! Urgentistul i-a spus femeii că TREBUIA SĂ MEARGĂ LA MEDICUL DE FAMILIE. Nu am fost de faţă, puteam să nu o cred pe femeie că i s-ar fi spus aşa o aberaţie duminică seara, dacă îndemnul nu continua cu FIINDCĂ E PLĂTIT PENTRU ASIGURAȚI!. Or femeia asta chiar nu avea habar care cum e plătit prin sistem. De aceea continuă, ea femeia:

-Am tăcut, ce era să spun, n-am vrut SĂ-I SUPĂR, fiindcă depindeam de ei!

Și atunci revin la marasm.

Că-i bine aşa, că-i rău, drept, nedrept, nu comentez. Insist doar să arăt că eu MF NU SUNT PLĂTITĂ să te examinez duminica, iar el urgentistul ESTE PLĂTIT pentru asta, are banii de gardă, care-i vin pe fluturaş, fie are, fie nu are pacienţi. Și mie îmi vin bani ca să stau la cabinet, ori mă cauţi, ori nu, dar eu nu merg cu ei acasă. Ca să stau la cabinet în aşteptare, trebuie să plătesc TOT ce-i necesar ca acel cabinet (cu trei salariaţi!!), să existe. Nu stau să te aştept pe bancă la stradă, iar plăţile cabinetului, care-i un “mic spital”, le fac EU. INTEGRAL. Salarii, facturi, investiţii, reparaţii, consumabile, tot.

REPET!! ȘTIU că urgenţa e supraaglomerată, că distruge psihic şi fizic medicii de acolo, ştiu că pacientul umil, (pe banii căruia existăm!!) tace tremurând de frică numai să fie rezolvat, cunosc TOATE cretinăriile şi nu zic că-i bine.

Îndemn doar la ADEVĂRUL care priveşte contractele CAS ale MF şi pe seama cărora s-a minţit enorm, sugerând prin presă că asigurările ne-ar plăti să facem mai multe decât scrie în contract.

CONCLUZIE:

MEDICII DE FAMILIE ÎN CONTRACT CAS nu au NICI O obligaţie faţă de asigurat, în afara acestui contract, adică: 5 ore pe zi la cabinet/ 5 zile pe săptămână, plus o vizită pe zi, total 5 vizite pe săptămână la domiciliu- UNDE DECID EI CU PROGRAMARE , NU UNDE ÎI CHEMAȚI VOI.

Un domiciliu pe zi. ATÂT decontează Casa de Asigurări, prin contract.

Iar cu banii, spre deosebire de salariile din spitale unde doctorul rămâne cu salariul, (aşa mic cum e el!) eu MF fac toate plăţile instituţiei mele, din veniturile CAS. NIMENI în afara mea, nu plăteşte NIMIC la Cabinetul Hăşmaş.

Repet, şi e vital! Nu comentez dacă-i bine şi nu doresc tensiuni cu ceilalţi doctori. Cu pacienţii mei, nici atâta! Dar MUSAI să pornim o dată declarând public adevărul. Adică ce şi cât le decontează CAS, asiguraţilor, la MF:

-5 ore cabinet cu maxim 20 de consultaţii pe zi, plus  20 de domicilii pe lună, decise de medic.

E cumva… ca şi cu RCA-ul la maşină. Tot dai pe bani pe-acolo, e obligatoriu, nu citeşti contractul şi presupui că el te-ar avantaja. Iar când îţi buşeşi maşina, contractul necitit de tine, (de altfel unilateral redactat şi impus!!), va dovedi, prin mici chichiţe, că-i ţapă, că eşti mereu singurul vinovat. Și că nu-i DELOC aşa cum persupuneai, sau cum a zis Esca laPROTV.

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.