Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Moda e o curvă

Divanul Ancăi – episodul

Moda e o curvă

Serial guestpost cu sfaturi petru femei, semnate de Anca Bajzat, chirurg plastician, prietena noastră și, nu în ultimul rând, femeie.

A venit primăvara!

Ieri m-am plimbat și am văzut ca florile au explodat, fetele s-au dezgolit, iar băieții (de toate vârstele) scrâșnesc din roțile bolizilor de lux, la vederea lor! Așa că, astăzi m-am gândit sa scriu puțin despre modă (in vestimentație si make-up).

Iar aici avem o mică problemă, noi românii. Cafenelele sunt înțesate de femei superbe și bine (??) îmbrăcate – Coco Chanel, Audrey Hepburn sau Jacqeline Kennedy ar trece neobservate! Asta ar trebui sa ne bucure, numai că… de-asta m-am gândit la subiect.

Româncele sunt femei frumoase, natura a fost generoasă, dar a apărut pârdalnica asta de “Fashion“ și a transformat străzile, mall-urile și cafenelele intr-un fel de catwalk jalnic. Aici, mare parte din vină o poartă și media, revistele de scandal, care au creat niște modele îndoielnice (ce vând bine, în schimb!)!

Așa că, dragele mele femei de toate vârstele, când vreți să arătați perfect, să fiți în trend, trebuie să vă analizați înainte pe voi însevă. Cine sunt eu? Trup, gen de femeie, ocupație. Că altfel, vă lăsați duse de valul modei, iar moda e o curvă. Designerii creează pentru catwalk și voi vă treziți în stradă, dimineața la 9, cu platforme cu tocuri de 11 cm, puse la colanții ce se mulează pe șunculițe, bluza cu strasuri, mărgele și dantele, cu mult glitter pe pleoape și unghii. Asta NU e uau! Sa știți că, doamna mai în vârstă îmbrăcată in jeans, balerini și tricou, care va fixează cu privirea, nu e invidioasă. Ea gândește ”Doamne, săraca, e atât de drăguța, păcat că a avut luxație de șold!”

Nu sunt expertă în fashion, dar gândesc că ar fi bine, atunci când va alegeți hainele, încălțările și machiajul, să vă analizați. Studiați codul bunelor maniere (în materie de vestimentație, uitați-vă pe Pinterest) și, mai ales, aveți grijă pe cine luați ca model! Mai lăsați-o puțin pe Bianca Dragușanu, chiar dacă vă pare uau, și mai căutați-o pe Instagram și pe Andreea Berecleanu (e căsătorită cu unul dintre cei ma buni chirurgi esteticieni din țara, e înconjurată de cei mai buni designeri și make-up artiști, de ceea am propus-o ).

Închei cu câteva sfaturi practice.

1.Alegeți haine nu copiate de la altele, ci cele care vă maschează micile imperfecțiuni.

2.Când încălțați tocuri înalte, faceți întâi exerciții prin casă (în fața oglinzii).Fără milă, lene, mult!

3.Nu purtați tocuri foarte înalte dimineața la cafenea.

4.Lăsați fardurile în culori electrice și rujul negru pentru seara în club. Toate au locul lor.

5.Mizați pe naturalețe și îngrijri minuțioase (în privința pielii, a părului și a unghiilor).

6.Dacă veți respecta primele cinci puncte, veți întoarce cu siguranță capetele, veți auzi chiar și scrâșnete din roțile bolizilor de lux. Dacă vi le doriți cu tot dinadinsul… de preferat ar fi să nici nu vi le doriți, ca o confirmare a propriei valori.

Ce ne mai scrie Anca, puteți citi aici:

 

 

 

By Published On: 16 aprilie, 2018Categories: INVITAŢIComentariile sunt închise pentru Moda e o curvă

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.