Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

– Muică! Nu mă bate că Maricica-i curvă

 

Am o idee trăznet cum să conving oamenii că noi, medicii de familie, nu avem treabă cu firmele farmaceutice şi excursiile de cinci stele şi naiba mai ştie ce limuzine sau cămile sau palate aurite plătite de acestea.

Fiindcă atâta a tot vuit presa şi Google, până ne-o ameţit de tot!

Repet: vorbesc de MEDICII DE FAMILIE. Și avantaje materiale de la firmele producătoare de medicamente.

Asta fiindcă:

 • sunt medic de familie şi ştiu ce zic.
 • Google rulează liste cu doctori sponsorizaţi de acestea.
 • sponsorizarea, (culmea!) este o mişcare financiară LEGALĂ. Pe lista aia nu-i nimic ilegal, dar nici aşa, legală fiind, ea nu conţine doctori de familie. (Din păcate. haha)

Prin urmare. Pe fiecare cititor al blogului meu, îl rog aşa: când ridică reţeta compensată de la medicul de familie, să citească ce scrie pe ea. Și astfel am lichidat definitiv subiectul.

Pe reţeta emisă de noi, scrie denumirea substanţei active, gen clorhidratum blabla, succinatum (alt blabla), “naiba”idum (de la naiba), fiindcă NUMAI AȘA PUTEM!

NU PUTEM ALTFEL.

NU NE PERMITE PROGRAMUL.

Tu, consumator cronic de Betalok, nu vei găsi acest cuvânt – Betalok – pe reţetă. Nici Tertensif, nici Noliprel, nici Symbicort. Vei găsi (controlează pe reţetă dacă-i adevărat ce zic!!) substanţa activă a fiecărui produs.

Acestea fiind spuse, înţelegeţi că noi, nici să vrem, nu putem avantaja o firmă producătoare.

Deci măcar din suspiciunea asta, scoateţi-ne!

Măcar unde suntem total nevinovaţi, lăsaţi-ne aşa “injeri”.

Povestea sponsorizărilor frauduloase, sau ce-or fi ele, nu era cu “prinţi – medici de familie” şi nici “Cosânzene cu Digoxin”!! Era în zona tratamentelor de mii de euro! (Dar şi acolo, DOAR cele câteva rare uscături ale pădurii, or fi fraudat. Dacă. Fiindcă, şi invers, să-i impute CAS 3000 de euro unui oncolog fiindcă a pus greşit o bifă pe reţeta lunară, sau fiindcă n-a urcat-o corect în sistem noaptea, n-aş vrea să fiu în pielea lui.)

Nouă, firmele ne dau pix (unul, nu două, ca să ajungă la toţi!) şi autocolante şi breloc, dragii mei!

În cel mai bun caz suc, cafea şi alune, în timp ce ne prezintă produsele. Iar noi roadem alune şi căscăm. PUNCT.

NIMIC din furturi, morţi cu reţete “cacum ar fi vii”, Suleymani cu harem şi castel pe post de vacanţe, NU ARE LEGĂTURĂ CU DOCTORII DE FAMILIE.

Om fi imperfecţi? Da. Putem discuta despre imperfecţiuni.

Dar basmul mediatic cu firmele farmaceutice şi noi copleşiţi cu diamante, ESTE UN ALT SERIAL.Nici măcar spaniol!

Recapitulare.

 • Muicăăăăă, bate-mă că am luat patru la română şi am chiulit la geogra, da nu mă bate că Maricica-i curvă!

 

 

 

 

7 Comments

 1. L 25 iulie, 2016 at 5:51 am - Reply

  Stiti f bine ca undevaaaa, cevaaaa este.Fum fara foc nu iese.Dar cred ca undeva la nivel mai inalt este, pestele de la cap se impute, pe cand amaratii ( a se interpreta corect sensul cuvantului, asezat in acest context) astia de dr de fam….eu chiar ii vad cum se chinuie , cum stau in frig iarna la cabinet, cum cumpara pe banii lor multe cele-trebuincioase pe acolo, pt ca am incredere in niste OAMENI, in primul rand , apoi doctori ,la care merg de 25 de ani, atunci cand am o problema, eu chiar ii cred ! Cine nu-i inca convins, mai poate cauta…va ajunge la aceeasi concluzie ca si mine si multi altii, daca vrea sa fie impartial, si daca nu, eu , noi, vom fi cei injurati dupa ce au citit tot ce am scris.Zi buna tuturor !

 2. Dana Tintaru 25 iulie, 2016 at 7:43 pm - Reply

  Multumesc Otilia ca mai faci putina lumina. Cum facem totusi sa fim platiti asa cum trebuie ? Sa nu se mai intoarca 80% din banii cei primim inapoi la STAT

 3. Diana 26 iulie, 2016 at 7:31 am - Reply

  Sunt si medicii de familie pe listele respective – exemplu Tanasescu Rodica 31886 ron, Mihaila Doina – 9611 ron, dar intr-adevar de obicei sponsorizarile sunt legate de medicii specialisti.
  Propriu-zis sunt bani platiti pentru prezentari la congrese/conferinte si sunt plati perfect legale pentru drepturi de propietate intelectuala. Adica medicul respectiv isi da parerea personala sau prezinta studii despre un anumit medicament folosind denumirea comerciala ex Prestarium, Belatok, Tertensif etc.

 4. vivi 7 august, 2016 at 6:21 pm - Reply

  am si eu o intrebare. Daca Maricica e si curva si medic de familie pe cine tre sa bat? NU de alta da, Maricici multe medici mai putini. In alta ordine de idei, toti medici se pling ca nu sunt bani da nu am vazut nici o autocritica cum ca de exemplu nu prea mai stie diagnosticu si nic macar trimitere nu mai da la endocrino ca daca ai stress Maricia nu mai stie de cortizol. Una peste alta medicul de familie sti emai putin si cu totul altceva decit a terminta facultatea, el stie substante d emedicamente sa dea niste hapuri da diagnostic diferential si investigatii elementare gen analiza calciu fosfor si sumar de urina nu mai recomanda ca, de ce sa recomande, i-e frica de buget sau nu mai stie ce-i aia medicina. In final eu zic sa nu va mai plingeti ca medicina a ramas la Maricica saraca, si la voi, daca vine pacientul, chiar daca e de la tara si e mai murdar asa, el face tot ceea ce zice dna doctor ca si cum Dumnezeu i-a dat o diploma da ea saraca, nu mai stie ca trigliceridele pot creste de la cortizol sau ca lipsa de vitamina duce la osteoporoza mai degraba decit alte cauze caci te ajuta ignoranta s iincompetenta domnilor Maricei si Maricici care nu se mai informeaza demult despre diagnostice diferentiale, cam de cind au dat examenul in facultate.

 5. Nicolae Popa 16 august, 2016 at 12:54 pm - Reply

  Doamna Otilia, am citit cateva postari, aveti talent, e bine, etc etc,am o curiozitate.Nu ma intrebati cum de o am, pur si simplu.De ce au oamenii ochii sticlosi dupa ce beau alcool si atunci cand sunt raciti?Care este legatura functionala? Eu am o idee dar nu sunt doctor stiu ceva cu deshidratarea.Apropo am si eu un blog de 2 luni, poate dati o geana:nicolaepopa.blogspot.co.uk Multumesc si voie buna!

  • Otilia Tiganas 16 august, 2016 at 6:00 pm - Reply

   Na uite, n-am un răspuns fiziologic. Chiar nu am răspuns!

   • Popa nicolae 16 august, 2016 at 6:41 pm - Reply

    Poate ma ajuta vreun doctor, ca-s tare curios din fire:)

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.