Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

NOILE SCHIMBĂRI ÎN SĂNĂTATE. "MÂNA PE TÂRNĂCOP, ȘI DĂ-I!"

171010-garden-pick-200-alt1

M-am tot gândit eu cum să vă fac să înţelegeţi în ce constă conflictul URIAȘ de azi al doctorilor de familie cu decidenţii. S-o fac, cumva didactic, în stilul meu. Hai să pornim de la prima premisă- aceea că brusc, ca măciuca, ei decid (A CÂTA OARĂ???) să schimbe totul din rădăcini, gen „Dorele” cu târnăcopul  peste fire electrice deja trase. Nu te gândeşti, nu eviţi dezastre, nu te întrebi dacă şanţul de azi nu cumva distruge munca a zece Dorei dinaintea ta! Nuu, nimikk. Mâna pe târnăcop şi dă-i!

Am să mă feresc de cuvinte sofisticate, „plata percapita”, „raportul capita-servicii”, chestii de care vouă, pacienţi, chiar nu vă pasă când veniţi disperaţi la cabinet! Și aşteptaţi ceva ce nu se poate şi nu pricepeţi de ce nu se poate, (că la PROTV au zis că se poate), iar doctorul vostru DE MULT nu mai e doctor ci slujbaş cretin cu calculatorul în faţă şi cu fişa voastră fiscală, dovada veniturilor voastre impozabile, aşezate în lateral.

Hai să rup din noile prevederi doar una. Până acum nu puteai deschide cabinet medic de familie ÎN CONTRACT cu Casa de Asigurări, decât minim cu 800 de asiguraţi înscrişi pe listă. Eu am 1300 şi trag de numa, ca să pot funcţiona!! Vrăji fac, ca să menţin un cabinet cald, luminos, dotat, cu angajaţi buni, ca să plătesc ce trebuie plătit.

No. Decidenţii zic aşa- „Nu mai ai limita de jos!!” Poţi deschide şi cu 50, EI ȘTIIND sigur că tehnic, practic, material, fiscal, un cabinet cu 50 de înscrişi NU POATE EXISTA. Ce face acela de deschide? Aduce bani de acasă zilnic? Păi aduce cât aduce, apoi se pune pe fraudat şi n-are rost să vă explic cum, că e complicat. De putut, poate. De exemplu să vă trimită pe la specialişti, de colo-colo, chiar dacă nu trebuie. Vii la el cu un furuncul şi el te trimite pe la alţii şapte de te-ntrebi de ce ai ajuns cu prostata de la Hăşmaş la Arad, că nu de prostată te plângi, n-ai treabă cu ea. Te vei trezi pe la oraş, dând şi tu bani pe la tomografii şi îţi vei da cu pumnii în cap că ai deschis gura cu furunculul tău ăla micu. Iar doctorul tău va primi procent din cât smulge de la voi.

Va frauda, ce? Banii voştri. Atât cei cotizaţi lunar la sănătate (şi care nu ştiţi nici azi unde se duc), cât şi pe ăia din portofelul cu pensia. Cash-ul. Ceva tre să facă omul. Și credeţi-mă că va face, nu va sta să moară de foame!

E ca şi cum ai angaja mâine, la un club de fiţă, o bărmăniţă juma de normă, cu 300 lei pe lună, o pui să lucre 12 ore pe zi fără pauză de weekend şi apoi să te miri că te fură. Când tu ştii SIGUR!! că ea nu poate trăi din 300 de lei/lună, deci dacă stă şi nu te bagă-n mă-ta, e sau dementă, sau SIGUR te ciupeşte la încasări. Pe tine sau pe stat.

M-am făcut înţeleasă? Sper. Dacă nu, întrebaţi şi vă răspund. Azi răspund calm.

8 Comments

 1. Daniel Tinte 17 martie, 2015 at 8:48 pm - Reply

  Otilico, si chiar crezi ca toti aia de sunt trimisi pe la tomograf, RMN, etc. de-a luda sunt toti retardati si vor scoate bani dupa bani din buzunar ca sa isi ia comisionul doctorasul buclucas? Si cat este comisionul ala de cu el traieste ca-n sanul lui Avraam si fara moare de foame?

  • Otilia Tiganas 17 martie, 2015 at 10:08 pm - Reply

   Da Dane, cred! Și acu că replicaș tu și Mișu Moisecu, poate încă doi urmează, iar restul de medici îmi vor da dreptate. Pacienții- ai mei DA, ai altora poate NU.

 2. Mihai 17 martie, 2015 at 8:56 pm - Reply

  Otilia de ce minti?
  Conflictul este intre medicii de familie care traiesc fara munca, (liste mari, sporuri pentru te miri ce) adevarati baroni ai MF, sperand ca nimeni niciodata nu-i va deranja din baltoaca morala in care se scalda si majoritatea medicilor de familie ce muncesc pentru a-si intretine familiile.
  Otilia de ce-ti acuzi colegii de hotie?

  • Otilia Tiganas 17 martie, 2015 at 10:06 pm - Reply

   Relax, pui! Da dă tu replica pe blogu tău, mă uciizi cu gicismu contra de când te-am cunoscut, altminteri la un whisky mic ești tip mișto.

 3. M 17 martie, 2015 at 10:21 pm - Reply

  Mihai,defineste „lista mare”,te rog!

 4. IRINA 21 martie, 2015 at 12:23 pm - Reply

  Bravo,stimata doamna,….subscriu tot ce ati scris….

Lăsați un mesaj...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comandă setul AKUTOL, AICI

Comandă setul AKUTOL, AICI

Laborator Analize

Arhive

Get more stuff

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.